Arkadaşlar Bir Sorum OLucak?

Kodla Büyü

caqLar

Üye
ben visual basic 6.0 programını bilgisayarıma kurdum bazı eğitim programlarıyla öğrenmeye çalışıyorum ..

1. sorum
visual basicde hazır kod değilde kendi kodumu nasıl yazarım neyle yazarım ayrı program lazımmı?
2. sorum ise
visual basicte basit hazır kodlar ile hesap makinesi yaptım oldu çalıştı ama bilgisayarıma nasıl kaydederim projeyi kaydediyorm ama çok karışık ulaşamıyorm ..

yardımlarınız için şimdiden teşekürler ... :tr:

Hocam hazıra hiç alışma, kendin öğrendikten sonra hazırları kullan

1.Ayrı programa gerek yok, zaten vb6'yı kurdu isen, orada yazacaksın
Görsel olarak eklediğin nesneleri çift tıklayıp, o nesnelerin olayları için vb kodlarını yazacaksın
Mesela düğme(command_button) bir nesne, tıklama(click) o nesnenin bir olayı. Mesela text_box(metin kutusu) bir nesne, metin kutusuna bir şey yazılması yani içeriğinin değişmesi(change) text_box nesnesinin bir olayı. Bir de özellikler var. Mesela text box'ın tek satırlık veya çok satırlık olması bir özellik. Multirow=enable veya disable yapabilirsin mesela.

Mesela bir command_button'un click(tıklama) olayına şu kodu yazarsan o düğme tıklandığında ekranda şöyle bir mesaj kutusu belirir.

msgbox "düğmeyi tıkladınız."

gibi gibi gibi

1.si nesnelerin kod gorunum kısmına yazabilirsiniz kodlarınızı,
2.projenizi kaydetmeniz yeterli, extra bir işleme gerek yok, nesine ulasamiyorsunuz anlamadim.

2. file menüsünde Make EXE seçeneği var. Bu seçenek ile programınızı tek başına çalışabilir EXE uzantılı dosya haline getirebilirsiniz. Kodların bulunduğu klasör içine kaydeder

BBNET
Geri