Arkadaşlar Asp web siteme index yemişim???

Kodla Büyü

beslenmeciler

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Asp web siteme index yemişim???
Tüm klasörlerin içerisinde default.asp- default htm- default.html- default.cfm- default.php ve index.asp-index.htm-index.html-index.cfm dosyaları atılmış.
Bu ne anlama geliyor. Nereden sızıldığı hakkında herhangi bir bilgim yok. Ne yapmam gerekli??? Yardımlarınızı bekliyorum...

Geçmiş olsun hocam. Sanırım bu sizin bilgisayarınıza bulaşan malware'nin kullandığınız ftp programı aracılığıyla ftp alanınıza default ve index dosyaları atmış olabilir. Daha önce başıma mevcut dosyaların içine ifframe kodu ekleyen bir malware bela olmuştu. Çözümü önce bilgisarıma format atarak temiz olduğuna emin oldukdan sonra ftp şifresini değiştirip ftp deki bütün dosyaları bilgisayarıma indirip taratarak varsa kodları silerek tekrar yükleyerek kurtulmuştum. Sizede belki bir çözüm yolu olabilir.

evet bende öyle sanıyorum hocam geçenlerde bir arkadaşımda sizin gibi bir uyarıda bulunmuştu. cuteftp programını kullanmamam gerektiğini, virus bulaştığını söylemişti. Teşekkür ederim...

tabiki filezilla :)

ücretsiz olması ve türkçe desteği nedeniyle uzun süredir filezilla kullanıyorum.

*****'li cuteftp kullanmaktansa filezilla daha iyidir. Ama bilgisayarınız temiz olmadığı sürece bence filazilla kullanmakda pek bi işe yaramaz.

filezilla kullanacağım ama elimde yedek yok. Serverdan çeksem zaten yabancı kodlar içerisinde mevcut. Ne yapacağımı şaşırdım valla...

Hosting şirketi belirli aralıklarla yedek alıyordur
Geri yükleme talep et
şifrelerini ve ftp programını değiştir.

BBNET
Geri