Arkadaşlar Önerilerinize ihtiyacım var !

Kodla Büyü

sencal

Aktif Üye
Merhabalar Arkadaşlar,

Şu günlerde bir sistem geliştiriyorum ve sizlerinde önerisine ihtiyacım var, ben bir kaç siteden oluşan bir ağ site platformu oluşturuyorum örneğin bir tane anasite.com var ve 4 tane altsite1.com ,altsite2.com ,altsite3.com , altsite4.com var her site kendi başına çalışırken aynı zamanda ana siteyle ilişkililer örneğin anasite.com daki duyurular bu dört sitede eklenen duyuruların en son eklenen 10 tanesi olarak gösterimde olacak ve ben bunu xml ile yapmayı düşünüyorum, Nasıl mı ? duyuru1.xml ,duyuru2.xml,duyuru3.xml,duyuru4.xml sayfalarındaki bilgileri asp kodlarımla çekip veri tabanına kayıt etmek istiyorum ve sonrasında da bildiğiniz listeleme biçimi ile listelemeyi düşünüyorum.

Fakat bu sistemin bazen aksaklıklar çıkaracağını hatta bazen sistemi kasacağını düşünüyorum sizce daha kısa yoldan ve daha hızlı nasıl yapılabilir !?

evt hocam tıpatıp aynısı fakat nasıl yapılabilir aklımdakinden başka daha kısa daha hızlı !

Hocam ilk defa yapacağım böyle bir sistem RSS veya XML çok farklı olacağını sanmıyorum ama XML daha hızlı olacaktır.Farklı yolları arıyorum halen daha hızlı daha basit.

Hocam anasite.com da database tutarsın... hersite için database sorgulama, güncelleme, ekleme ve silme işlemlerini yazdığın webservise üzerinden yaparsın... Böylece tek service 5 site olmuş olur...

Hocam tek veritabanı yapamam tek veri tabanı şişer,site özürlü gibi kalır vallahi :)

Öyleki bu siteler il il siteler olacak ve anasiteye bilgiler gönderecek yaklaşık 20 alt site olacak bunların hepsini aynı veritabanında tutarsam pek mümkün değil sağlıklı olması !

hocam bütün alt siteler veritabanlarına kayıt girdikleri zaman o sitelerin altında bulunan RSS/XML dosyaları da güncellenmiş olur ve sen sadece ana sitede bu RSS/XML dosyalarını okutursan problem kalmaz,

kişisel web sitemde bunu tek bir site için yapmıştım http://rtyucel.com/site/ sağ tarafta okulun sitesine eklenen haberler RSS aracılıyla bu sitede de görünüyor

BBNET
Geri