Arkadaşlar Çok Acil - Bu sorunu çözene helal olsun

Kodla Büyü
arkadaşlar Joomlada yeniyim vds panelim var joomla kurulumunu yapıyorum herşey normal kurulum bittikten sonra sayfa içerisinde 404 makele bulunamadı hatası alıyorum . Makale mevcut olmasına ragmen daha kurulur kurulmaz bu hata geliyor bir türlü çözemedim kafayı yemek üzereyim bir tek 1.5 sürümü çalıyor.Bu neden olabilir yardımcı olursanız cok sevinirim.

önizleme görüntüsü şu şekilde.

Ekli dosyalar

• joom.jpg
    joom.jpg
    105.3 KB · Görüntüleme: 1,024
htaccess, seo gibi ayarlamalar varsa belki bunlarla ilgili gerekli yönlendirmeler yapılmadığı için olabilir.
yönetim panelinden bir kaç tane makale ekleyip ve makale ön izleme butonuna basarak dener misiniz bir de ?

ı i gibi makele yada yol adresini yazarken yanlış yazmışındır ismini düzelt ing karekter olaccak sekilde yap

uysal_rockci' Alıntı:
htaccess, seo gibi ayarlamalar varsa belki bunlarla ilgili gerekli yönlendirmeler yapılmadığı için olabilir.
yönetim panelinden bir kaç tane makale ekleyip ve makale ön izleme butonuna basarak dener misiniz bir de ?

ayarlar düzgün gözüküyor sistem bilgisinden bakıldıgında bir sorun yok.Yönetim panelinden yapmadıgım kalmadı belki yüzlerce kez makale oluşturdum sildim anasayfa yaptım yokk , ftpden dosyaları sildim farklı bir joomla sürümü yükledim kurulum yapılıyor hiç sorun yok installation dosyasını kaldır ibaresinden sonra siteye girince bu uyarıyı alıyorum makale mevcut ama hatanın ne oldugunu çözemedim.

06Davut' Alıntı:
ı i gibi makele yada yol adresini yazarken yanlış yazmışındır ismini düzelt ing karekter olaccak sekilde yap

aklıma geldi çok kontrol ettim ama sorun aynı devam ediyor.Joomla kurulur kurulmaz benim bildigim ayarlar yapıldıktan sonra çalışması lazım sorunsuz.

panel şifrelerini vereyim birde siz bakın isterseniz nasıl çözeceğiz bu sorunu bilmiyorum :(

hocam .htaccess dosyanıza
DirectoryIndex index.php index.asp index.html index.htm
satırını eklemeyi bir deneyin.

yada

web.config dosyanızı düzenlemeyi deneyin.
Kod:
<configuration>
   <system.webServer>
      <defaultDocument enabled="true">
         <files>
            <add value="index.php" />
         </files>
      </defaultDocument>
   </system.webServer>
</configuration>

halilturkoglu' Alıntı:
hocam .htaccess dosyanıza
DirectoryIndex index.php index.asp index.html index.htm
satırını eklemeyi bir deneyin.

yada

web.config dosyanızı düzenlemeyi deneyin.
Kod:
<configuration>
   <system.webServer>
      <defaultDocument enabled="true">
         <files>
            <add value="index.php" />
         </files>
      </defaultDocument>
   </system.webServer>
</configuration>

bunları denedim kardeş sonuç yine aynı. Adres kısmına index.php yazınca makale çıkıyor hata vermiyor. Root kısmında hata veriyor ne saçma sapan bir sorun arkadaş ya gelde kafayı yeme :verymad: ..

eğer sakıncası yoksa özelden panel adres ve şifrelerini verebilirseniz bakayım bi hocam..

herşey htcaccess.txt dosyasından kaynaklı. seo ayarlarını açtıktan sonra htcaaces.txt dosyasının ayarını yapmalısınız bu hata genelde sunucunun joomla uyumlu olmamasından kaynaklıdır. sunucu satın aldığınız yer ile görüşüğ linux sunucunun joomla ayarlarını yapmalısınız

BBNET
Geri