Arkadaş başımıza birde 50kb olayı çıktı yaa..

Kodla Büyü

melobady

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Nedir arkadaşlar bu e-okul resimlerindeki 50kb olayı. resimler bozulmadan küçülteceğiz diye kırk takla atıyorduk onu hallettik birde 50 kb olayı çıkıyor. 50kb geçiriyorsun bu kez yok bilmem kaça kaç olsun. bu nedir be.. herşey bitti meb de bi fotoğraf sıkıntısımı varda bunu değiştiriyorlar. lanet olasıca iş :verymad:

arkadaşlar; eğer bu 50kb ve 131*177 sorununu çözen varsa yardım edebilir mi? 2 gündür sabah akşam foto eklemek için uğraşıyorum.

Ben pixresizer kullanıyorum. Toplu olarak kucultuyorum olcegı 140 yada yada 170 yapıyorum bıttı gıttı

İlginçtir aynı sorunu bende bugün yaşadım küçültmede sıkıntı yok eskiden hemen hallediyorum hadı 50 kb ile 150kb arası da yaptıkta birde genişlik yüksek lik istedi çok şaşırdım.

bu programı kullan hocam.
yeniden boyutlandır da en boy oranını koruyu kaldır ve boyutları yaz
biçim değiştirde resim kalitesini ayarla tamamdır.

eğer tek bi resimde işin varsa program yanında yoksa resmi paint ile aç küçük bi nokta koy kaydet e bas, boyut oldukça azalıyor, bazen program falan yanımda yoksa çok işe yarıyor :)

Ekli dosyalar

Ya e okuldaki öğrenci fotoğrafları için sınır zaten 5 kb dı. Bu 50 kb sınırı e okulda ne için geçerli acaba?

Bugün bizede yazıyı yollamışlar 05.03.2014 tarihine kadar. Öncelikli 8.sınıfların yenilenmesi diye. Hay allam MEB'dir ne yapsa yeridir. Bu sabit kalsa artık bari

bu ne saçma birşeydir resim için alt sınır belirlemek :) tam mebe göre..

resimlerinizi photoshop ile küçültüp bmp formatıyla kaydedin (direk jpg yapınca boyut 50 kb dan düşük oluyor)

daha sonra komut isteminde ren komutuyla hepsini birden jpg e dönüştürün, tahmin ediyorum olacaktır:) ben böyle yapmayı düşünüyorum şu an

Ben 2-3 KB boyutuna kadar bozulmadan küçültebiliyorum. Linux ve Gwenview sağ olsun. :++:

impetus23' Alıntı:
engin724' Alıntı:
Ben 2-3 KB boyutuna kadar bozulmadan küçültebiliyorum. Linux ve Gwenview sağ olsun. :++:

siz olayı anlamadınız, çok küçültmek gerekmiyor en az 50 kb olması lazım

Ben çok küçültmek için uğraşmıyorum zaten. Fotoğrafın boyutlarını 105*120 yaptığımda kendisi o boyutlara iniyor.
Ayrıca eskiden 10kb altına indirmek gerekiyordu boyutu. 50'ye çıktığını yeni duyuyorum. Paraya kıyıp sunucuları büyüttüler galiba :)

Hesap bilmiyorlar galiba 131*177*3=69561 bayt. Yani sıkıştırılmamış BMP bile 68 KB yapar. Ve her pixel 3 bayt yani 24 milyon renk destekler. Ha her pixel için 4 bayt harcarsaniz maksimum 91 KB olabilir. Bu da çok gereksiz olur. Çünkü insan gözü algilayamaz. Birçok fotograf makinesi ve web kamera da desteklemez...

hocam fotoğraf boyutu 35mm * 45 mm mi olacak
yoksa 133x171 pixel mi olacak?
Photoshopta pixel boyutlarını mı
Belge boyutlarını mı değiştireceğiz?

muharremyildiz' Alıntı:
Hesap bilmiyorlar galiba 131*177*3=69561 bayt. Yani sıkıştırılmamış BMP bile 68 KB yapar. Ve her pixel 3 bayt yani 24 milyon renk destekler. Ha her pixel için 4 bayt harcarsaniz maksimum 91 KB olabilir. Bu da çok gereksiz olur. Çünkü insan gözü algilayamaz. Birçok fotograf makinesi ve web kamera da desteklemez...
ben de bilmiyordum bunu :) bir pikselin 3 bayt desteklemesini...

Değerli arkadaşlar,
Hatay Ebitefolarının hazırladığı programıyla fotoları istediğiniz boyutta küçültebiliyorsunuz. Resolution değerini elle 133x171 yazabilirsiniz.
Küçültürken etrafından orantılı kırparak küçültüyor tabii ki. Yalnız program açıkken Options a tıklayın ve BMP yi seçin. JPG yüksek kalite seçseniz de 27 KB geçmiyor(exif dahil). Bu yüzden BMP yi seçin ve kaydedin. Yaklaşık 66 KB oluyor 133x171 ile.

BMP uzantısını dosya boyutunu değiştirmeden JPG e dönüştürmek için şu küçük boyutlu programını kullanarak (kurulunca sağ tuş menüsüne ekler kendini) hızlıca işinizi halledebilirsiniz.

Önerim fotoğrafların hepsinde kelleyi ortalayarak çekmeniz.

Ekli dosyalar

• E-OkulResim.zip
    E-OkulResim.zip
    5.1 MB · Görüntüleme: 219
  • extchanger.zip
    extchanger.zip
    342.5 KB · Görüntüleme: 212
  • ayar-eokul-resim.png
    ayar-eokul-resim.png
    245.4 KB · Görüntüleme: 1,393
msaglam88' Alıntı:
arkadaşlar; eğer bu 50kb ve 131*177 sorununu çözen varsa yardım edebilir mi? 2 gündür sabah akşam foto eklemek için uğraşıyorum.
sadece bu iş için üye olmuşsun belli.
Çözüldü. Forumda aratırsan uygun başlığı bulursun.
İyi forumlar..

Bazı arkadaşlar konuyu eski bildiklerine göre okumadan yazıyorlar. Özetle:
Problem KB boyutunu küçültmek değil büyütmektir. 133x171 boyutuna getirdiğimiz dosyanın boyutu 10-15 kb a düşüyor ama E-okul diyor ki dosya boyutunuz 50 KB ile 150 KB arası olmalıdır. Bu işi yapabilmek için o foroğrafın dpi değerini 300 veya daha yukarısı yapmak demektir ya da buna benzer bir yöntemle resim kalitesini yükselterek dosya boyutunu 133x171 oranda 50 KB üzerine çıkaracak işlemleri yapmak.

kirbiyik' Alıntı:
Değerli arkadaşlar,
Hatay Ebitefolarının hazırladığı programıyla fotoları istediğiniz boyutta küçültebiliyorsunuz. Resolution değerini elle 133x171 yazabilirsiniz.
Küçültürken etrafından orantılı kırparak küçültüyor tabii ki. Yalnız program açıkken Options a tıklayın ve BMP yi seçin. JPG yüksek kalite seçseniz de 27 KB geçmiyor(exif dahil). Bu yüzden BMP yi seçin ve kaydedin. Yaklaşık 66 KB oluyor 133x171 ile.

BMP uzantısını dosya boyutunu değiştirmeden JPG e dönüştürmek için şu küçük boyutlu programını kullanarak (kurulunca sağ tuş menüsüne ekler kendini) hızlıca işinizi halledebilirsiniz.

Önerim fotoğrafların hepsinde kelleyi ortalayarak çekmeniz.

Eğitimde kaliteyi artırmak için üzerimize düşeniş yapmalıyız :!: lütfen ama... :P

aziz.gumus' Alıntı:
muharremyildiz' Alıntı:
ben de bilmiyordum bunu :) bir pikselin 3 bayt desteklemesini...

Her noktanın bir renk değeri vardır. Bu değer 3 ayrı bayttan oluşuyorsa (3x8=24 bit), RGB diziliminde Kırmızı için 256, Yeşil için 256, Mavi için 256 farklı değer olabilir. Bu üç değerin çarpımını aldığımızda her bir nokta için 256*256*256= 16777216 adet farklı renk değeri elde edilir. Her bir nokta için 4 bayt (32 bit renk derinliği) kullanılırsa 4294967296 renk elde edilir ki bu rengi görüntülemede kullanılan teknojiden dolayı insan gözü algılayamaz. LCD ekranların en iyisi 16 milyon renge kadar destekler..

Bu resim boyutlarına karar veren insanlar resim boyutuna karar verene kadar, ösym nin yaptığı gibi biometrik çekim yapılabilmesi için bir kamera programı geliştirselerdi daha iyi olurdu... Böylece sınavlarda tanımama gibi bir olay olmazdı...ÖSYM nin web ara yüzünde kamera uygulaması çıkıyor. Ekranda şablon gözüküyor. O şablona öğrencinin yüzünü oturtuyoruz... Tanınmama gibi bir olay olmuyor...

BBNET
Geri