(DÜZELTMEDİR)
OLAYIN NASIL YAPILDIĞI ANLAŞILDI
Daha 1 ay önce fen bilgisi öğretmenimiz dolandırıldı halkbanktan
Dün ise abim yerine koyduğum başka bir öğretmen arkadaşım
özel numaradan birisi arıyor ve diyor ki
Dolandırıcı(D) Arkadaş(A)
(D) -Ben Ankara halkbank ana merkez bilmem nesinden Ahmet bilmem kim
(D) -Şu anda banka hesabınıza ve kredi kartınıza sürekli olarak yurtdışı kaynaklı para çekmeye yönelik saldırı görüyorum.
(D)- Derhal hesabınızı bloke etmemiz gerekiyor yoksa tüm paralar gidecek.
(A)- Arkadaş panik oluyor tabiki. Ama inanmıyor ve dolandırıcı olduğunu düşünüyor başta
DOLANDIRICI: Bakın beyfendi biz sizden şifre filan istemiyoruz diyor. Kredi kartınıza ve hesabınıza saldırı var sadece yardımcı olmak istiyoruz. Eğer telefonu kapatırsanız beyefendi zaten ses kaydı da var tüm sorumluluk size aittir diyor.(YARDIMI KABUL ETMEDİNİZ DEMEYE GETİRİYOR)
DOLANDIRICI: 5404 3500 ile başlayan ve devam eden kredi kartınızın son 6 hanesini söyler misiniz diyor. (Zaten çoğu bu numara ile başlıyormuş paraf kartların)
Halkbankta eğer şifremi unuttum a tıklarsan. Kredi kartının son 6 hanesi ile bankaya giriş yapabiliyormuşsun. Ve bu neredeyse bütün bankalarda varmış. Bunu biliyor muydunuz? Bunu kapatmak için bankanızın güvenlik ayarlarından kredi kartı ile şifre üretmeyi kısıtlamanız gerekiyor
(A) Malesef arkadaş evi arıyor ve evde olan ve bir kez bile kullanmadığı Paraf halkbank kredi kartı son 6 hanesini cvc sini eşinden isteyerek dolandırıcıya söylüyor.
ARKADAŞ: Ne var bunda son 6 haneden ne olacak diyor veriyor.
Son kullanım tarihini de veriyor. (Bu arada cvc ye gerek yokmuş. Onu istememişler)
DOLANDIRICI: Sizi teyit etmek için aynı zamanda bir güvenlik kodu gönderiyorum diyor. Güvenlik kodunu söylediğiniz an kredi kartınız iptal olacaktır. diyor. Ve hesaba giriyor.
(D) Adam dolandırıcı olsak şifrenizi sorarız diyor.
(D) Dolandırıcı bu işlemden sonra 4000 lira nakit çekiyor
(D) Son olarak dolandırıcı toplam 17 bin lira olan parayı 2 yere EFT yapıyor. Birisi Ankara da denizbank a Fatih...
birine kira parası olarak , diğeri İstanbul Garanti Bankası Okay ....... bilmem kim e yine kira parası olarak eft yapılıyor.
(A) Arkadaş artık tüm telefona gelen kodları söylüyor malesef
(D) Evet beyfendi hesabınızı ve kredi kartınızı dondurduk.Bloke ettik
Bu olay olurken tüm öğretmenler öğretmenler odasındaymış neredeyse. Hiç kimse de sen şöyle böyle yapma bak diyen olmuyor.
Arkadaş çok geçmeden uyanıyor ama bakıyor ki para sıfır.
Para eft den 10 dakika sonra çekilmiş. Hem istanbul hem Ankara dan.
Tekrar aradığımızda arkadaşı engellemiş numaradan.
Daha sonra polis arıyor bu numarayı ve polise diyorki dolandırıcı ( lan cibiliyetsiz herif sen her bulduğun numarayı böyle arar mısın? ) diyor.
Emniyet amirine diyor bunu.
Tüm gün savcılıktaydık. emniyet. 10 kere gitgel yaptık
Okuyun bilinçlenin
OLAYIN NASIL YAPILDIĞI ANLAŞILDI
Daha 1 ay önce fen bilgisi öğretmenimiz dolandırıldı halkbanktan
Dün ise abim yerine koyduğum başka bir öğretmen arkadaşım
özel numaradan birisi arıyor ve diyor ki
Dolandırıcı(D) Arkadaş(A)
(D) -Ben Ankara halkbank ana merkez bilmem nesinden Ahmet bilmem kim
(D) -Şu anda banka hesabınıza ve kredi kartınıza sürekli olarak yurtdışı kaynaklı para çekmeye yönelik saldırı görüyorum.
(D)- Derhal hesabınızı bloke etmemiz gerekiyor yoksa tüm paralar gidecek.
(A)- Arkadaş panik oluyor tabiki. Ama inanmıyor ve dolandırıcı olduğunu düşünüyor başta
DOLANDIRICI: Bakın beyfendi biz sizden şifre filan istemiyoruz diyor. Kredi kartınıza ve hesabınıza saldırı var sadece yardımcı olmak istiyoruz. Eğer telefonu kapatırsanız beyefendi zaten ses kaydı da var tüm sorumluluk size aittir diyor.(YARDIMI KABUL ETMEDİNİZ DEMEYE GETİRİYOR)
DOLANDIRICI: 5404 3500 ile başlayan ve devam eden kredi kartınızın son 6 hanesini söyler misiniz diyor. (Zaten çoğu bu numara ile başlıyormuş paraf kartların)
Halkbankta eğer şifremi unuttum a tıklarsan. Kredi kartının son 6 hanesi ile bankaya giriş yapabiliyormuşsun. Ve bu neredeyse bütün bankalarda varmış. Bunu biliyor muydunuz? Bunu kapatmak için bankanızın güvenlik ayarlarından kredi kartı ile şifre üretmeyi kısıtlamanız gerekiyor
(A) Malesef arkadaş evi arıyor ve evde olan ve bir kez bile kullanmadığı Paraf halkbank kredi kartı son 6 hanesini cvc sini eşinden isteyerek dolandırıcıya söylüyor.

ARKADAŞ: Ne var bunda son 6 haneden ne olacak diyor veriyor.
Son kullanım tarihini de veriyor. (Bu arada cvc ye gerek yokmuş. Onu istememişler)
DOLANDIRICI: Sizi teyit etmek için aynı zamanda bir güvenlik kodu gönderiyorum diyor. Güvenlik kodunu söylediğiniz an kredi kartınız iptal olacaktır. diyor. Ve hesaba giriyor.
(D) Adam dolandırıcı olsak şifrenizi sorarız diyor.
(D) Dolandırıcı bu işlemden sonra 4000 lira nakit çekiyor
(D) Son olarak dolandırıcı toplam 17 bin lira olan parayı 2 yere EFT yapıyor. Birisi Ankara da denizbank a Fatih...
birine kira parası olarak , diğeri İstanbul Garanti Bankası Okay ....... bilmem kim e yine kira parası olarak eft yapılıyor.
(A) Arkadaş artık tüm telefona gelen kodları söylüyor malesef
(D) Evet beyfendi hesabınızı ve kredi kartınızı dondurduk.Bloke ettik
Bu olay olurken tüm öğretmenler öğretmenler odasındaymış neredeyse. Hiç kimse de sen şöyle böyle yapma bak diyen olmuyor.
Arkadaş çok geçmeden uyanıyor ama bakıyor ki para sıfır.
Para eft den 10 dakika sonra çekilmiş. Hem istanbul hem Ankara dan.
Tekrar aradığımızda arkadaşı engellemiş numaradan.
Daha sonra polis arıyor bu numarayı ve polise diyorki dolandırıcı ( lan cibiliyetsiz herif sen her bulduğun numarayı böyle arar mısın? ) diyor.
Emniyet amirine diyor bunu.
Tüm gün savcılıktaydık. emniyet. 10 kere gitgel yaptık
Okuyun bilinçlenin