ARKADAŞLAR 3-7 EYLÜLDEKİ SEMİNER E_KONFERANS YÖNTEMİ İLE Mİ?

Kodla Büyü

rmntklz

Site Gezgini
Selam arkadaşlar öncelikle herkesin yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. 3 - 7 eylülde uzaktan eğitim verilecekmiş acaba bu eğitim bizim e_konferans şifrelerimizle mi girilecek yoksa yazın bi deneme yapılmış tam olarak hatırlayamayacağım uza.meb.gov.tr ile mi yapılacak. Eğer uze.meb.gov.tr ile yapılacaksa bunun şifresi nedir nereden temin edilir ve 15 - 20dk gibi önceden sisteme girmek gerekir mi? Teşekkürler :(

http://uzem.eba.gov.tr/
bu adresten giriş yapıcaksınız. Sağ üst köşede giriş bölümünden okulunuza tanımlanan idareci şifresiyle giriş yapıp canlı yayına katılacaksınız. Sanırım pazartesi 8:30 da bir test yayını olucakmış.

En sağlıklı browser explorer, yada mozilla falan kullanıcaksan javanın son sürümü mutlaka kurulu olması gerekiyor.

yasarsahbaz' Alıntı:
mesajım bulunsun:)

yazmadı olmayalım yukardakı bılgıler yeterlı ama genede yorum yazayım bende

bızden cıktı sıstem ıhale mudurlere kaldı bızde ılce sorumlusu gıbı bıseyız heralde cunku ılce arayıp hangı okullar uygun demsıtı bende basım agrımasın dıye sadece ıkı okulu belırttım (konferans salonu sadece ıkısınde var) yarın okul donemınde yapalım der meb ortada kalmayalım dıye

Cuma günü test yayını vardı. İlk defa orada gördüm olayı. İzlenimler:
- Konunun uzaktan eğitimle uzaktan yakından alakası yok. BOTE üniversite eğitimimizde üzerinde çalıştığımız önemli konulardan birisi uzaktan eğitim sistemi idi malum. Öncelikle uzaktan eğitim dediğimiz şey etkileşimli olur. Burada kamera karşısında birileri konuşacak biz dinleyeceğiz. Şu e-posta adresiyle veya şu telefon numarası ile bize ulaşabilirsiniz dediler. Hedeflenen 400.000 öğretmen yayını takip etmesi bekleniyormuş. Katılımcıların binde biri soru sormak istese ne olacak? 400 eposta/telefona yanıt verebilecekler mi? Yıllarca seminer döneminde yapılacaklar yazısı gelirdi okullara ve oarada bir madde olurdu "TRT3" te eğitimler verilecek öğretmenler takip etsin diye. Şimdi bunu zorunlu hale getirmişler biraz daha. Yine bir kamera, yayın TV ekranından değil online stream video ile takip edilecek. Yani uzaktan eğitim yerine "canlı yayında yeni eğitim sistemini anlatıyoruz" dense, ya da ne bileyim uzaktan eğitim kavramını bu kadar yavanlaştırmasalar daha iyi olurdu.
- 14.000 okulun bağlanması bekleniyor dediler test yayınında, şu an itibariyle 7.500 okulumuz bağlanmış görünüyor dediklerinde görüntüde takılmalar/donmalar oluyordu. Bağlantı yaptığımız hat 8mbps kota kısıtlamasız ve yayın anında sadece tek bilgisayar interneti kullanmakta idi. Okulların MEB internet hattı ile yayını sorunsuz alabileceklerini, aynı zamanda yayın yapan sunucuların da bu yoğunluğu kaldırabileceğini düşünmüyorum.
- 2011 / 2012 eğitim öğretim yılı sene sonu seminer döneminde bu canlı yayınlarda neler yaşandı, ne tür aksaklıklar yaşandı, ne kadar faydalı oldu herkesçe malum. Daha bir şey eklemeye gerek yok bu maddeye.
- Youtube vs sitelerden video izleyebiliyorsanız bu yayını da alabilirsiniz başka herhangi bir ilave yazılıma gerek yok. (Bir tarayıcı ve flash player eklentisi) Dediğim gibi sonuçta "live stream" yayınından başka bir şey değil.

Burayı alayım ilerde fabrika açılır buralarda demedi demeyin :)

Mesajım bulunsun, Sorum olursa başka yere gitmem...

BBNET
Geri