aracın km si düştüğünü nasıl anlarız?

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
bi araç geçti elime almaya çok yakınım, araç 2004 model pejo 307...km si sadece 38 bin de? sadece tamponları kendi çizikten dolayı boyatmış,başka hiç birşey yokmuş...
adam km si orijnal nereye gösterirsen göster diyor,zaten içine bakınca anlarsın diyor..sorgulama yaptığımda plakadan 2011 deki muayanede 20 bin km, 2013 deki muayanede 29 bin de...bi sıkıntı yok gibi ama 2011 deki öncesi km ye ulaşamıyoruz...
işin açıkcası emsallerine göre 1-2 bin fazla verecem temiz diye ama tongayada gelmek istemiyorumm,nasıl anlarız km yi aceba:S

aracı servisine götürür sadece geçmiş servis kayıtlarına baktırabilirsin ben fordda bir iki kere baktırmistim kilometreler sorunlu çıkınca expertize para vermeden vaz geçmiştın. Servisteki eleman önemli tabi cins biride çıkabilir. Olmazsa üç beş birşey atarsınız.

yetkili serviste götürsen çıkar. Tabi normal servisten fazla isterler detaylı yaptıkları için

Hocam km yi nereden sorgulattınız*
TÜV denmi? yoksa servistenMi?

Hocam km dusmesi eger servise felan girmediyse, muayenede cikmiyorsa sonuca ulasamazsiniz basima geldi palio alacaktim ogretmenden meslektasimizya computeste soktum usta dediki, hocam arabanin direksiyonuna ve dosemeleine bak dedi hic 80000 km mi sence dedi icinin ve direksiyonun yipranmisindan km ile oynanildigini anladilar ayrica mitordaki beygir kaybi fazla imis, adam yani ogretmen bunu duyunca atladi arabaya kacti bende arabadan kurtulduguma sevindim

Eğer aracın son 4 yıldan bu yana sahibi ise,
2011-2013 arası 9000 km
2013-2014 9000 km. herhalde hile hurda yok gibi.Bir de 10 yıllık araba .Tamam son sahibi az kullanmış ama 10 yıllık otomobil 38 bin ise çok uygun.Tek ve ilk sahibi ise normal km ve çok az kullanan bir arkadaş diyebilirsiniz , Ama Gerçekten çok çok az kullanılmış.Ama siz olun mutlaka expertiz yaptırtın.
Avantajı yıllık vergisinin az olması.

GRİNGO' Alıntı:
Eğer aracın son 4 yıldan bu yana sahibi ise,
2011-2013 arası 9000 km
2013-2014 9000 km. herhalde hile hurda yok gibi.Bir de 10 yıllık araba .Tamam son sahibi az kullanmış ama 10 yıllık otomobil 38 bin ise çok uygun.Tek ve ilk sahibi ise normal km ve çok az kullanan bir arkadaş diyebilirsiniz , Ama Gerçekten çok çok az kullanılmış.Ama siz olun mutlaka expertiz yaptırtın.
Avantajı yıllık vergisinin az olması.
Expertiz yaptiricam hocam ama km yi anlarlar mi bilemiyorum

aracin kmsini ben kapilarin kapanmasindan anlarim bu konuda iddialiyim.. 38 bindeki arabanin kapilarini sert bi sekilde vur gelen sese gore yorum yap hocam.. ama garantiye almak icin ekspertiz en iyisi

Hocam 2004-2011 arası 20.000 km çok çok çok fazla düşük.Ama ilk ve tek sahibi ise belki normal! gibi.Tam bir garaj arabası olarak 10 yıldan bu yana sadece kendileri kullanmışlarsa kullananın yurtdışında olması vs gi sosyal durumunu inceleyin.
Aracın diğer aksamı direksiyon trigger değişimi koltuk döşeme yıpranması incelemesi vs ile km düşürmesi yapılıp yapılmadığına bakılmalı.

gaz-fren pedallarındaki aşınma, araç km'si hakkında fikir verir. Ayrıca satıcının kim olduğu da fikir verebilmektedir. Galericiler ve bireysel alım satım yapan şahıslara şüpheyle bakarak tedbirli olunabilir.

hocam ya döşemeler kolçaklar ve direksiyon eskimediyse o değişebilecek yenilenebilecek şeylere çok güvenme adam parasıyla değilmi değiştirir sen bi sigortacına sorgulattır bu bir birde tüv türk e git elemanlara rica et bişey et tüv türkten öğren.zaten servis bilgisayara bağladımı tıkır tıkır döker ne varsa

kompütest sokunca motor diriliğinden anlarsın zaten . birde 38.000 de ki araç çok kullanılmamasıda kötüdür bence araç durduğu yerde çöker beee. işleyen demir pas tutmaz. ben olaydım ıyıce arastırırdım o kilometrede araba ancak almancılarda olur. o da düşeş düşerse

g.cetin.66' Alıntı:
hocam ya döşemeler kolçaklar ve direksiyon eskimediyse o değişebilecek yenilenebilecek şeylere çok güvenme adam parasıyla değilmi değiştirir sen bi sigortacına sorgulattır bu bir birde tüv türk e git elemanlara rica et bişey et tüv türkten öğren.zaten servis bilgisayara bağladımı tıkır tıkır döker ne varsa

kompütest sokunca motor diriliğinden anlarsın zaten . birde 38.000 de ki araç çok kullanılmamasıda kötüdür bence araç durduğu yerde çöker beee. işleyen demir pas tutmaz. ben olaydım ıyıce arastırırdım o kilometrede araba ancak almancılarda olur. o da düşeş düşerse
servise kesin sokucam hocam tam ekprezzz yaptırtıcam..temiz ise expertizz parası benden yok değil ise ondan diyicem bakaım kabul edecek mi:)
hocam km orijinal çıksın da ben açarım onu :))

Kilometresi düşürülmüş araç nasıl anlaşılır?

-Eğer almayı planladığınız araç servis bakımlı ise aracın ruhsatı ve satıcı ile birlikte servise gidip sorgulatın. Serviste son kayıttaki km bilgisi ile göstergedeki rakamlar arasında fark varsa araçta sıkıntı var demektir.

-Sigorta şirketlerinden SMS ile sorgulama sonucunda da aracın kaç kilometrede muayeneye girdiği çıkıyor. Emin olmak için bunu da yaptırmakta fayda var.

-Aracın serviste kaydı yoksa bu durumda uzman bir göz gerekiyor. Bilgisayarlı test cihazının vermiş olduğu motor gücü oranı bu noktada önemli bir ipucu.

-Bu da yeterli olmazsa asıl kanıtlar şoför mahallinde bulunuyor. Direksiyon simidi, vites, el freni, ve koltuktaki aşınmaya bakın.

direksiyon ve vites topuzu yıpranmamışolmalı ve soyulma ve kavlamalar olmamalıdır
koltuk döşemeleri oturup kalkmaktan süngeri çökmüş kılıfı yıpranmış ve yırtılmış olmamalıdır
teyp ve donanım düğmelerinin yazıları silinmemiş temiz ve okunaklı olmalıdır
pedallar temiz ve basıp çekmekten yıpranmamış olmalı
kapı ve tavan döşemeleri temiz sigara yanıksız olmalıdır
içinde ağır sigara kokusu ve başka kokular olmamalıdır
kapı ayarları açılıp kapanmadan bozulmamış olmalı
motoru yağ yakmamalı(km arttıkça araç yağ yakmaya başlar ve egzostan mavi duman atar)
motorda yatak ve sibop vuruntusu olmamalı
ön takımdan vuruntu ve gürültü gelmemelidir

Son olarak hocam siz TUVTURK'e gidin : http://www.tuvturk.com.tr/

YA SADECE MERAK TAN HOCAM SORUYORUM PAYLAŞIMLARINI CENNET MAHALLESINDEKİ YUNUS (MÜJDAT GEZEN) GİBİ YADA LEYLA İLE MECNUNDAKİ İSMAİL ABİ GİBİ RENGARENK YAPIYORSUN ÖZEL Bİ NEDENİ VARMI :)

BBNET
Geri