Aracımı satmak üzere anlaştım.kapora aldım.Vazgeçebilirmiyim

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar acele bi iş yaptım 20 günlük aracımı bagaj küçük diye-birazda LPG de sıkıntı yaşarım korkusuyla;aldığım fiyata göre daha iyi bir fiyata satmak üzere anlaştım kapora aldım ama 2. elde kafama göre-içime sinen bi araç yok!!!

Tam tatil öncesi araçsız kalacağım yada içime sinmeyen bi araca bineceğim!!Fiyatlarda uçmuş zaten-insafızca 40-45 fiyat yazanlar var 2007-2008 orta sınıf araçlara bile !!! alacak kişi maddi olarak zarara uğramayacaksa KRedi vs..gibi vazgeçsem.. nasıl olur!!!

acele işe şeytan karışır boşa denmiyormuş..Çok pişman oldum..kimseyi mağdurda etmek istemezdim ama satarsam adım gibi eminim kendim mağdur olucam...nasıl bi çıkış önerirsiniz!!!!

Kapora aldiginiz kisiden helallik isteyin. Gonlu razi olursa tamam yok razi olmazsa bence arabayi vermek zorundasiniz.

biraz daha geçsin telden arayım sorucam; dediğiniz gibi sorun yok derse kaporayı verip arabayla devam..yoksa kimsenin ahını da almak istemem..satacaz arabayı..

beklemeniz yanlış belki bankadan para çekmek için uğraşıyordur adam...Vazgeçtiyseniz hemen arayın bence

karinca_52' Alıntı:
beklemeniz yanlış belki bankadan para çekmek için uğraşıyordur adam...Vazgeçtiyseniz hemen arayın bence
kesinlikle.. hatta kredi ile almayı düşünüyorsa boşuna çektirmiş olursunuz adama. kaporasını geri verip helalleşeceksiniz.. böyle durumlar araç piyasasında çok normal

hiçbir anormallik yok hocam..vazgectiysen hemen söyle sadece..kaporasını verip alıcam diyip almayanlarınıda gördük :)

aradım alıcıyı altınları bozdurduğunu söyledi :( yapacak bi şey yok dedim..bi şansımı deneyimim dedim..gitti aurisim :(

normal durum yazdım sildim vermişsin arabayı boşver yazdım sildim. Araba alırken o kadar zir zop yalan dolan heriflerle karşılışıyoruz ki ne dicemizi de bilemiyoz. Sadece şu kapora olayına girmeyin ne alırken ne satarken

sonuçta o kişi altınları her durumda bozduracak çünkü araba aldığına göre arabaya ihtiyacı var.. bu sizin arabanız olmaz başkası olur... gerçi sizinki kadar temizini biraz zor bulur ama siz de aldığım fiyatta fazlasına sattım diyorsunuz... yani aynı fiyata sıfırını alabilir...

Hocam senin duruma benzer bir durumu ben de yaşadım ama roller değişikti :D Ben talip oldum cuzi bi miktar kapora verdim. ERtesi gün servise soktuk arabayı 2.5-3 bin tl masraf çıkınca vazgeçtim arabadan. Adam da sağolsun içine sinmiyosa alma dedi. BEnde sana hayırlı müşteri dedim. Helalleştik ayrıldık...

Hocam şahsen vermeniz daha hayırlı bence . çünki araç alım satımıyla ugrasan bırı olarak gerçekten dengesız ınsanlar cıkabılıyor karsısına ınsanın siz Allahtan incelik edip karsıdakini düşünüyorsunuz.

altınları bozdurmasa bugun pazar kredi falan çekemez hocam vazgecebılırsın derdım ama şu da var ya art nıyetlı altınlarımı bozdurdum da dıyebılır sırf vazgeçme dıye yada gonullu olarakta gerçek samımı bır sekılde altınlarınıda bozmuş olabılır o zamanda ticaret ahlakına uymaz verin gitsin derim arabayı

Hayatta herşey insanlar için;iyi bi ders aldım..Bi daha içime sinen araç bulmadan asla araba satmam!!! o da alsın hayrını görsün... ne yapalım... en kötü 1-2 ay işim görecek ucuz yollu bi araç alıp sonbahar da yeniden başka bi araç alırım..

hayırlısı hocam araç neydi kaç model ve kaça verdin malum piyasa tavan yapmış durumda benim eski araçta auris ti çünk :)

spider23' Alıntı:
Hayatta herşey insanlar için;iyi bi ders aldım..Bi daha içime sinen araç bulmadan asla araba satmam!!! o da alsın hayrını görsün... ne yapalım... en kötü 1-2 ay işim görecek ucuz yollu bi araç alıp sonbahar da yeniden başka bi araç alırım..
..
hocam bu iş böyledir.
istediğini bulursan elindekini satamazsın.
elindekini satarsan istediğin gibisini bulamazsın :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
spider23' Alıntı:
..
hocam bu iş böyledir.
istediğini bulursan elindekini satamazsın.
elindekini satarsan istediğin gibisini bulamazsın :)
aynen bi kaç gün önce satılsa tam kafama göre bi araç vardı;benim araç satılana kadar o gitti... Arac 2010 auristi LPG liydi motoru 132 beygir olanlardandı en çok ona üzüldüm piyasa da 132 beygirlik çok az var... Comfort extra donanımlısıydı-35150 nakit ve Temmuz MTV si alıcıya ait olacak şekilde anlaştık....

hocam siz kendi aracınıızıda normalden fazla fiyat veridkleri için satmıssınız..normal olarak tüm arac fiyatları sıfır ve 2. el de dahil olmak üzere arttı..

kapora almıssanız artık vermeniz lazım.. tam tersini düşünün oyle karar verin..

Geçen yıl bu zamanlar bu tarz bişeyi alıcı olarak yaşamıştım. Doktordu satıcı. Anlaştık, sözleştik sabah arabamı sattım öğleden sonra otobüsle 3 saat yol yapıp doktorun arabasını almaya gittim. Buluştuk anlaştık, tam notere gidecekken sebepsiz bir şekilde vazgeçti. Tabi helal etmeyi geç etmediğim laf kalmadı kendisine. Araba buldum diye kendi arabamı satmıştım. Hala aklıma geldikçe kulaklarını çınlatırım.

yapılan akitler hassas konulardır.ben olsaydım zarar edeceğimi bile bile satardım eğer alıcı helalleşmemişse.ama benim başıma şöyle olay gelmişti.ben evimi satarken 500 lira kapora almıştım geçen yıl.adam vazgeçti 500 lirasını sormadı bile.ama ben aradım adamı gel 500 liranı al dedim.

Verilen soz geri alinmamali bence, bizim arkadas ev almak icin biriyle anlasti gecen, aksam gelmisler 10.000 lira fazla teklif etmisler, kadin delikanli cikmis sozunden donmemis cok sukur.

nht268' Alıntı:
Geçen yıl bu zamanlar bu tarz bişeyi alıcı olarak yaşamıştım. Doktordu satıcı. Anlaştık, sözleştik sabah arabamı sattım öğleden sonra otobüsle 3 saat yol yapıp doktorun arabasını almaya gittim. Buluştuk anlaştık, tam notere gidecekken sebepsiz bir şekilde vazgeçti. Tabi helal etmeyi geç etmediğim laf kalmadı kendisine. Araba buldum diye kendi arabamı satmıştım. Hala aklıma geldikçe kulaklarını çınlatırım.

bende bunun gibi bi olay yaşadım araç uzakta değildi ama kendi arabamı önceden anlaştığım arkadaşa sattım, aynı gün kredi çektim, elimde parayla adamın yanına gittim, adam vazgeçtim dedi... gömmedik laf bırakmadım...
onun yüzünden, karda kışta arabasız kaldım, hala daha hakkımı helal etmiyorum.

ben de adamin birisiyle anlastik,250 tl kapora verdik ertesi gunu noterde bulusacaktik.aksam aracin yedek anahtari var miydi diye sormak aklima geldi,adamda yedek anahtar yok dedi. nerede oldugunu da bilmiyorum dedi. ben de adamin tavirlarina kil oldum ve araci almaktan vazgectigimi soyledim,yarin bulusup kaporayi alabilir miyim dedim, adam :cocuk oyuncagi degil bu, kaporani vermiyorum dedi.ben de hakkimi helal etmiyorum dedim.seref yoksunu adam hala aklima geldikce saydiriyorum

BBNET
Geri