arabamla ilgili bir soru - ÇÖZÜLDÜ

Kodla Büyü

brvysl

Aktif Üye
arkadaşlar 2005 astra classic sedan lpg li aracım var. uzun zamandır ilk çalıştırmada problem yaşıyorum. yani motor soğukken 2-3 defa kontağı çevirdikten sonra çalışıyor. ama motor sıcakken problem yok. lpg den mi diye baktırdım resetlediler çözüm olmadı, servis motorda bi problem yok dedi. bu konuda bilgisi olanların çözüm önerilerini bekliyorum....

Re: arabamla ilgili bir soru

Hocam bendede 2004 astra sedan elegance var.
Aynı sorun bende de olabiliyor. lpg ye reset attır. ama bence yolda bırakada kadar kullan bir şeyini değiştirme zaten bu sorunda yolda bırakadak bir dert değil.

hocam benzin motoru arızalı olabilir.Yani ilk çalıştırma dediğiniz malum benzinle yapılıyor sonra gaza geçiyor.Sabah ilk çalıştırdığınızda benzin geç geliyor olabilir bu sebeple araç geç çalışıyordur.Daha sonrasında ise sıkıntı olmadan çalışmasını da şöyle açıklayabiliriz.Artık aracın hortumları benzinle dolu olduğu için benzin pompasının verimi düşük de olsa ilk çalıştırma gibi boş hortumları benzinle doldurma gibi bir aşama söz konusu olmadığı için normal çalışıyordur.
Özet olarak.Benzin pompanız arızalı yani tam verimle çalışmıyor olabilir.Eğer aracınızı benzin ışığı yanar şekilde uzun süre kullandıysnız benzin pompanız az benzin sebebiyle yeterli soğutamamıştır kendini bu sebeple arızlanmış ve verimli çalışmamaya başlamış olabilir.Bunu test etmek için şunu deneyebilirsiniz; Aracınızı sabah ilk çalıştırmada lpg seviyesi gösteren doanınımın üzerindeki gaza ve benzine geçirmeyi sağlayan düğmeye basılı tutarak aracı çalıştırmayı deneyin.bu sayede araç ilk çalıştırmasını benzinde değil gazda yapacaktır.Eğer araç bu şekilde ilk çalıştırmasını gazda problemsiz yaparsa bu bilgileri iyi bir ustayla paylaşıp benzin pompasının kontrolünü isteyebilirsiniz.

Hocam motor yağı katkıları ve yakıt katkıları bu konularda pratik çözüm olabiliyor. Tıkanan yerleri açıyor, faydasını görenler olmuş. Benim arabada inanılmaz bir çekiş sorunu vardı, yağ katkısı herşeyi çözdü. Sen de bi araştır bence.

araba sürekli olarak tüp ile çalıştığı için zamanla benzin mekanizmalarında arıza olabiliyor. benzin pompasına baktırmanız gerekir. sebeplerden biri de elektriksel olma ihitimalidir. bu iki ihtimali göz önünde bulundurun.

Hoocam gaz kesicin arızalı olabilir. bozulunca benzinle beraber gaz gönderiyor buda motoru boğuyor ve aracın geç çalışmasına sebep oluyor. Benim araçta sabahları 3. marşta aynı gün içerisin de tek marşta çalşıyordu Benim araçtaki problemi bu şekilde çözmüştük.

Evet aynı sorun bendede var.Lpg regülatörünün arızalı olduğu söylendi.Gazı kesmediği için gaz gönderip ilk çalışmada motoru boğuyormuş.

yüzde bir milyon gaz ayarı, iyi bir lpg ustası bul yoksa çok gezersin. Opel servisleri tüpten den der, tüpçüler , tüple alakası yok opel servisine git der böle gider gelirsin.

hocam birde aracı benzinde bırakın akşamç sabah benzinde çalıştırın.belki farkı olur...o da olmazsa benzin pompasıda baktırın bence...

Hocam lpg li araçlarda benzin en az çeyrek depoda olmalı. Bakın en az diyorum , benim tavsiyem çeyrek le yarım depo arasında olması. Bu yüzden her ay 30 TL lik benzin alımı yapın çeyrek deponun üstüne.
Bu şekilde ilk çalışmada sorun olmaz!

Hoocam gaz kesicin arızalı olabilir. bozulunca benzinle beraber gaz gönderiyor buda motoru boğuyor ve aracın geç çalışmasına sebep oluyor. Benim araçta sabahları 3. marşta aynı gün içerisin de tek marşta çalşıyordu Benim araçtaki problemi bu şekilde çözmüştük.
aynı sorun sanırım
geçenlerde lpg ustası bi süre benzinde kullan araba kendine gelsin demişti ve benzinde kullandığım dönem bu arızayı hiç yapmadı. sonra götürdüm lpg ayarlarına tekrar baktılar 2 gün sonra yine aynı arıza :verymad:

ÇÖZÜLDÜ :D

gaz ve benzin karışıyormuş ve boğuluyormuş regülator değişti sorun bitti. yusuf ustaya teşekkürler bi bakışta çaktı olayı

brvysl' Alıntı:
ÇÖZÜLDÜ :D

gaz ve benzin karışıyormuş ve boğuluyormuş regülator değişti sorun bitti. yusuf ustaya teşekkürler bi bakışta çaktı olayı
Kaça patladı hocam?

BBNET
Geri