ARABAMIN PİSTONLARI ERİDİ

Kodla Büyü

saimserin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar arabamın markası Toyota Corolla 1.6 Terra 2004 Model LPG'li
LPG'yi 70000 km de taktırdım.90000 km de aracım arıza yaptı çalıştıramadım.
O zaman kadar hiç bir arıza vermedi.
Ustayı çağırdım aracın pistonlarından bir tanesi erimiş. Gözlerimle gördüm.
Aracı rektefe ettirmek zorunda kaldım
Usta bile inanamadı, ama sebebi hakkında kesin bir şey söylemedi.
Tüpçüye git dedi.
Servise gittim LPG ayarlarının normal olduğunu söyledi. Bu arada LPG olarak BRC taktırmıştım.
Bu konuda bilgisi olan var mı? Çünkü aynı hatanın tekrar yapacağı düşüncesi korkutuyor beni.
Teşşekkürler.İYİ AKŞAMLAR...

Geçmiş olsun aldığında kilometresi düşürülmüş olabilir. Kolay kolay bu kilometrede motor rektefe istemez ama...

hocam geçmiş olsun. bu km lerde normal olan bir durum değil.lpg yi sizmi taktırdınız yani lpg de yaptığınız km den emin misiniz? eğer eminseniz aracı elden çıkartmanızda fayda var. evet lpg li araçların bazılarında piston erimesi oluyor lpg ısısından dolayı ama bu kadar kısa sürede olmaması lazım.

geçmiş olsun hocam.. geçen sene 133 000 bine aynı model marka araba almaktan son anda vazgeçtim. çok şükür

Aynı araçtan bende de var bak işkillendim şimdi :?:

Tüpü de sen taktırmışsın üstelik, aynı araçtan iki tanıdığımda var, üstelik tüplü alıp 60000 km falan yaptılar sorunsuz biliyorum.

Olaydan önce araçta performans kaybı veya ses var mıydı yani herhangi bir belirti oldu mu?

Sonucu merakla bekliyorum hocam, lütfen burada paylaş.

Geçmiş olsun

saimserin' Alıntı:
eminim
acaba kötü yakıttan kaynaklanabilir mi
ucuz yakıtta kullanıyordum dogrusu

Dandik Lpg, araçta silkeleme, rolanti ayarsızlığı ve performans kaybı yaşatır sizde var mıydı bu sorunlar?

Aynı araçtan bende kullanıyorum lpgde 70000 km yol yaptım araç 215000 kmde performasında hiçbir sorun yok. Sizin yaşadığınız sorunun olası nedenleri şunlar olabilir.
1-Kullanım hatası, Lpg'li aracı uzun süre yüksek devirlerde (ör 5000 devir üzerinde sürekli yol gitmek) kullanmak piston erimesi yada sekman aşınmasına yol açabilir.
2-Lpg enjektörlerin kalitesiz yada problemli olmasından dolayı gazı tam kesmemesi (Enjektör işemesi denen olay)
3- Lpg montaj hatalarından kaynaklı problemler olabilir.
4- Motordaki yıpranma veya teknik bir problemin lpg ile birleşmesi sonucu bu arıza meydana gelmiş olabilir

Ucuz lpg den olacağını sanmıyorum , o zaman tüm taksilerde pistonların erimesi lazım.

frtmr' Alıntı:
Ucuz lpg den olacağını sanmıyorum , o zaman tüm taksilerde pistonların erimesi lazım.
Bir yerden LPG almıştım resmen arabanın kimyası değişti. Ucuz LPG sorunlar yaratabilir.
Ucuz kalitesiz LPG;
Araçta fazla gürültüye.
Araçta teklemeye.
Aracı stop etmeye.
Motor lambasının yanmasına.
Rolantide dengesizliğe.
Performan kaybına neden olduğunu bizzat gördüm.
LPG tankındaki LPG bitince yeni başka yerden LPG aldım aracım tekrar saat gibi olmuştu. Tabi öncesinde kalitesiz LPG olduğunu düşünememiştim sorunun gaz ayarından kaynaklandığını düşünmüştüm.
Bu arada yeni LPG almış tüpçüme doğru gidiyordum birde baktım araçta hiç sorun yok gittim görüştüm artık kafamada dank etmişti kalitesiz LPG. Aracı kontrol etmesini istedim araç kotrol edildi sorun yoktu. Tüpcüde Toyotanın kendi fabrikalarında üretilen enjektör tavsiye etti eğer bunu takarsın ömür billa buraya uğramazsın dedi bende alıp taktım fiyatı 300 TL idi 250 TL anlaşıp taktırmıştım o gün bugündür (1 sene oldu) ne performans kaybı ne motor lambası nede gaz ayarı için tüpçüye uğramadım. :)

LPG takıldığı an piston-subap ve bilumum sorunu da hesaba katmak gerekiyor..geçmiş olsun..Tamamen LPG kaynaklı bi sorundur bence..LPG varsa yüksek devir haram diye biliyorum;sizde aracı çok sıkıştırdıysanız belki bundan kaynaklandı hatadaha olası sebep işçilik-montaj hatasıdır diye düşünüyorum..Arkadaşımda aynı sorundan müzdaripti; LPG li 2005 corolla sedan vardı;yaklaşık 3000 lira motora masraf etmek zorunda kaldı..LPG yi de tekrar montajlatmak zorunda kaldı.çok geçmiş olsun.

Galiba en iyisi satıp temiz dizel bir araba almak.
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar

Benim motorda 30000 km tüpte çalıştıktan sonra ona benzer sorun çıkardı. Sibob erimiş. Nedeni ise, lpg borularından su kaçağı yapmış, su kaçağı yapınca da zaten çok ısı veren LPGnin ısıttığı sibopları iyi soğutamamış ve sibop erimiş. Arabam çalışıyordu ama pırpır ediyordu motor. Siboplar değişti, eriyen sibop pistona akmış piston da değişti ben de açılmışken genel bakım yaptırdım. Yani demem o ki sizin araç su azaltmıyorsa tüp ile ilgili su hattında problem vardır yani tüpte çalışıyorken iyi soğutma yapamadığından oluyor olabilir. Su azaltıyorsa sorun zaten su ile soğutma hattındadır.

faskerhat' Alıntı:
Benim motorda 30000 km tüpte çalıştıktan sonra ona benzer sorun çıkardı. Sibob erimiş. Nedeni ise, lpg borularından su kaçağı yapmış, su kaçağı yapınca da zaten çok ısı veren LPGnin ısıttığı sibopları iyi soğutamamış ve sibop erimiş. Arabam çalışıyordu ama pırpır ediyordu motor. Siboplar değişti, eriyen sibop pistona akmış piston da değişti ben de açılmışken genel bakım yaptırdım. Yani demem o ki sizin araç su azaltmıyorsa tüp ile ilgili su hattında problem vardır yani tüpte çalışıyorken iyi soğutma yapamadığından oluyor olabilir. Su azaltıyorsa sorun zaten su ile soğutma hattındadır.

Hocam LPG sisteminin içinde su soğutma sistemi mi var? demem o ki sizin de başınıza geldiyse en azından bir 10 bin km de lpg ciye kontrol ettirelim en azından, yapacaksa bile masraf en aza insin, Lpg boruları yani ?

Selamlar

BBNET
Geri