Arabamı Satıyorum Noterde Temmuz Vergisi Gözükür Mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ay51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ay51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum temmuzda MTV ödenecek arabamı bugünlerde satsam, noterde temmuz vergisi gözükür mü? Ayın kaçından itibaren noter işlemlerinde vergi borcu gözükür?

Bu ayın 15'inden sonra gözükür mü yoksa temmuzun birinden itibaren mi gözükür?

Vergi 1 temmuzda tahakkuk eder. Kime tahakkuk etmişse, yani araç 1 temmuzda kimin üzerine ise o öder. Ödemeden de satış yapılamaz.

sağolun hocam kimleri aracını bu ay satarsan ödersin dediler ona göre vergi pazarlığını yapınız falan, vergisi de az değil 475 TL

hocam 1 temmuzda dedıgım gıbı ben aracımın yıllık tum vergısını odemıştım . sonra aracı sattım devlet ben satınca isim değişikliği nedeniyle aracın diğer vergisini daha sonra askıya almıs birde sattıgım adam aradı hocam durum bu bu ben sattıgım ıcın odedıgım halde benım odedıgımı kabul etmemıs devlet bende gıttım odedıgım vergıyı gerı cektım , mantık o temmuzdan once dıyelımkı odedın devlet onu askıya alıyor gıdıp gerı alma hakkın var yada yenı aracına devretme hakkın var

31 temmuzdan sonra vergi borcun gözükür. bu tarihten önce aracını satabilirsin. vergisinide alan kişi ödemek zorundadır. 31 temmuzdan önce satarsan satışta ocak 2015 MTV yatmışmı o yoklanır.

BBNET
Geri