arabalar hakkında bilgilenmek?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaslar
dost meclislerinde konu arabalara gelince milletin konusacagı 3-5 kelime oluyor...
yok şu marka şu kadar yakıyor
yok şunun eski kasa yeni kasa
yok şu arabanın ederi bu kadar
yok bilmem filanca model sonrası motor problemi vs vs...

ben de birşeyler bilmek istiyorum... bunun yol yordamı nedir? yardımcı olur musunuz?
bu kültürün oluşması için ne yapmak gerekiyor

ilk kural bir araba almaya niyetlenmek ondan sonra gerişi çorap söküğü gibi gelir ilk defa araba alacağın için en az 2-3 aylık araba araştırmasına girecen ister istemez
bir bakmışın işin %60-70 ni öğrenmişsin geriye arabayı alıp kullandıktan sonra oluşacak bilgilerle bu %90 bulacak hiç bir zaman %100 olmAZ ZATEN

çoğu kişide bildiğini zannedip sallar hocam özellikle herkes kendi arabasını metheder eksilerini söylemez.

Bu konuda yerli yabancı birçok araba dergisi var. Bu dergiler inceleme yaparak değerlendiriyor onlar okunabilir. Her yeni çıkan araç test edilebidir. Birde sanayide ki ustaların nabzını ölçerseniz araçların sorunsuzluğu hakkında bence yeterli bilgi oluşur.

birde bazıları arabaya bakıp nerde boya olduğunu anlıyorlar ben bakıyorum bakıyorum göremiyorum :) sanırım çok araba görmek lazım, böyle boyadan anlayan bir arkadaş her pazar sırf zevk osun diye pazar günleri erken kalkıp araba pazarlarına gidiyordu tabi bu sırada arabaların ederlerini de görüyordu

bu sohbetlerde dönen geyikler hep aynıdır...
fransız arabaya mı binilir, benzinli alacağına dizel al. alacaksan volkswagen al.
lastik tercihin michelin olsun. benim araç km de xxx kuruş yakıyor...
çok zor değil :)

steautr' Alıntı:
fransız arabaya mı binilir, benzinli alacağına dizel al. alacaksan volkswagen al.
:lol:

hocam hiç kimseyi dinleme arabam.com da test bölümü var piyasadaki hemen hemen bütün araçlar orda mevcut. Millet işkembeden sallıyor. Golf mu X mi dendiğinde "kesinlikle golf hiç düşünülür mü canım" muhabbeti dönüyor forumda. Çok saçma geliyor bana bu türlü methiyeler. Artık kötü araba yok hocam hepsi belli bir standardın üstünde üretiliyorlar ve araçların piyasasını da bu şekilde biz belirliyoruz.

steautr' Alıntı:

:++: . Bir de taksicilere sorarsın az çok anlatırlar. Ben "abi niye tüm taksiciler accent kullanıyo" diye sormuştum cevabı yapıştırdı ve anladım: "farları 30 tl de ondan".

steautr' Alıntı:
:mrgreen:
Arkadaş doğru söylemiş - dost meclisinde bunları söylersen - hiç anlamazlar konuya uzak olduğunu.

Donanımhaber in otomobilgenel başlığına da bakabilirsiniz - çoğu yazılanlar geğikden öteye gitmiyor ama - klişeleri öğrenirsiniz en azından

Hocam en iyi yolu bir araba almaya karar vermek o zaman araştırmaktan profesör oluyorsun zaten... :mrgreen:

aak' Alıntı:
steautr' Alıntı:

:++: . Bir de taksicilere sorarsın az çok anlatırlar. Ben "abi niye tüm taksiciler accent kullanıyo" diye sormuştum cevabı yapıştırdı ve anladım: "farları 30 tl de ondan".
:++:

Hocam ben yeni öğrendim araç kullanmayı. Aracım olmadan direksiyon başına bile geçmemiştim. Ama şimdi öğrenmem gerekenlerin çoğunu 5-6 ayda öğrendim. İster istemez öğreniyorsun.

cyln' Alıntı:
merhaba arkadaslar
dost meclislerinde konu arabalara gelince milletin konusacagı 3-5 kelime oluyor...
yok şu marka şu kadar yakıyor
yok şunun eski kasa yeni kasa
yok şu arabanın ederi bu kadar
yok bilmem filanca model sonrası motor problemi vs vs...

ben de birşeyler bilmek istiyorum... bunun yol yordamı nedir? yardımcı olur musunuz?
bu kültürün oluşması için ne yapmak gerekiyor

çoook kolay. arabalara merakın olacak. sahibindensitesine girip beğendiğin arabaları google amcaya alınırmı diye soracaksın. ondan sonra donanımhaberden yapılan yorumları okuyacaksın. bu kadar

bence biraz araştırmadan sonra, elindeki paraya göre alabileceğin araçların bir listesini yapmak, sonra da dışarıya kulak asmadan hem donanım, estetik görüntü, yakıt tüketimi gibi durumları dikkate alarak seçimi birkaç arabaya indirip ona göre karar vermek...

Fender' Alıntı:
Bol arıza veren bir araban olacak.Adamı Otomotiv Alanında Profesör yapar... :)

aynen walla... biz ekim ayında 94 model bir broadway aldık sağolsun bizi hiç yolda bırakmadı ama masrafsızda bırakmadı.. onu bıraktım 98 corsa aldım oda şimdi masraf veriyor.. en son 2002 corsa var onunda bakımı oluyor derken derken bu şekilde insan tecrübe kazanıyor... bazı arkadaşlar binmediği araç hakkında bile yorum yapıyorlar..

arkadaşların hepsi doğru söylemiş hocam hiç bulaşma diyecem ama aslında milletinde pek birşey bildiği yok kalıplaşmış şeyler tekrarlanıp duruyor. birde işte anahtar kelimeler var mesela "oda arabamı ya" "oparaya o araba alınırmı" "omotor o kasayı çekmez(1.2 motor 110hp çekmez diyebiliyo insanoğlu:)" alcaksan alman alacaksın" bu gibi cümleler kurdunmu sana cevap verecekler sende dinledikçe öğreneceksin öğrendikçe sinir olacaksın milletin bilmeden nasılda salladığını anlayıp kendini üzeceksin ve olayın aslında herkesin kendi arabasını övdüğünü karşısındakinin arabasının devamlı eksik taraflarını söylemekten ibaret bir marka fanatizmi olduğunu bilecekdin başta dediğim gibi bence uzak dur araba alacaksanda git beğendiğini bütçene uygununu al geç bir arkadaş doğru söylemiş bu zamanda yeni modelleri kastediyorum kötü araba yok emin ol...

Hocam hurafenin bilgisimi olur.. Otomobil sektörü hurafenin en çok olduğu alanlardan birisi.. Sende birşey salla emin ol bir süre sonra senin salladığına seni inandırırlar.. :D

Bilgilendirmeler icin tesekkurler.
Dipnot:
Araba almak istemek veya hangi arabayi alayim niyetinde degilim niyetim konu hakkinda nasil bilgilenilir sorusuna cevap bulmak :)

cyln' Alıntı:
Bilgilendirmeler icin tesekkurler.
Dipnot:
Araba almak istemek veya hangi arabayi alayim niyetinde degilim niyetim konu hakkinda nasil bilgilenilir sorusuna cevap bulmak :)

hocam öncelikle araba almaya kalktığın zaman araştıracaksın zaten.. şu donanım nedir ne işe yarar... benzin ,lpg fiyatları , kasko , muayene vs.. vs.. hepsini zamanla öğreniyorsun zaten. arabayı aldıktan sonra ufak tefek sorunlar çıkınca sanayinin yolunu tutacaksın ve her gitmende birşeyler öğreniyorsun emin ol :)) bir haftadır sanayideyim ben.. tecrübe konuşuyor: :)

Birde benim araç az yakıyor muhabbetleri vardır. Banane az yada çok yakar sanki parasını ben veriyorum!. Birde bazı bölgelere göre moda araçlar vardır. Meslek gruplarına göre .Örneğin Toyota olsun çamurdan olsun diyen bir öğretmen kitlesi var. Yada En büyük aşk TofAŞK diyen doğan görünümlü şahin hastaları. :)

BBNET
Geri