arabadaki ıslık sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lyon-85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

lyon-85

Aktif Üye
arkadaşlar opel astra cd 200 model gazlı arabamdan bazen ıslık sesi geliyor.
çok rahatsız edici tiz bir ses.
gaz düğmesine bastığımda ses kesiliyo gaza geçince tekrar başlıyo.
neden olabilir ki
her zaman da olmuyo

Hocam, benim araçta da benzer bir ses var. İçerideki fan motorundan geliyor. Fan motoru çok tozlanmış. Hava filtresini temizledim bu arada. Yaprak vs çıktı. Ön taraftaki yolcu koltuğunun tarafında bulunan yerden mi geliyor ses?

hocam arabanın şanzıman yağını değiştirdim. şimdi 5. vitesde gaza basınca ıslık sesi yapıyor, gazdan ayağımı çekince ses kesiliyor. usta 1-2 ay kullan düzelir dedi benim de şanzımanı açtırıp para harcıyasım yok :) bakalım ne olacak.

Arkadaşım ıslık sesi çok klasik bir problemdir. Direk arabanın turbosuyla alakalı bir problemdir. Turbo ben kaçar ıslığı çalmaktadır. Çözümü tamirciler bir kaç dokunuşla ömrünü uzatıyorlar. Sonra turboyu değiştirmek gerekiyor yaklaşık maliyet 1000 tl ya da elden çıkarmak

arabada varsa turbodan, yoksa bujilerden ve filtrelerden olabilir. Özellikle motor soğukken yapıyorsa bujilerden olabilir.

efe83izmir' Alıntı:
Arkadaşım ıslık sesi çok klasik bir problemdir. Direk arabanın turbosuyla alakalı bir problemdir. Turbo ben kaçar ıslığı çalmaktadır. Çözümü tamirciler bir kaç dokunuşla ömrünü uzatıyorlar. Sonra turboyu değiştirmek gerekiyor yaklaşık maliyet 1000 tl ya da elden çıkarmak

araç gazlı ise turbolu degildir..

direksiyonun sol altında gaz düğmesi var.
ordan geliyo ses.
benim arabada bildiğim kadarıyla turbo yok ki nasıl turbodan olsun.2000 astra cd
teypden değil çünkü gaz düğmesine gazdan benzine geçmek için basınca ses kesiliyo

atrıca özellikle soğukken yapıyo evet ama mesela uzun yolda araba sıcakken olduğu da oldu.
otobanda durup stop ediyordum.sonra kesiliyordu tekrar çalıştırıp yola devam ediyordum mesela araba sıcakken...

BBNET
Geri