Araba tavsiye (Focus Astra Jetta)

Kodla Büyü

bilgin5255

Aktif Üye
Arkadaşlar yeni bir araba almaıyı düşünüyorum. fakat ne alacağıma tam olarak karar veremedim. seçeneği üçe indirdim. sizin yorumlarınız nedir. ne tavsiye edersininz. Özelliklede bu arabalara binen arkadaşlardan objektif yorumlar bekliyorum.

1-) 2008-2010 Focus 1.6 TDCI
2-) 2008-2010 Astra Enjoy 1.3 CDTI
3-) 2006-2010 Jetta 1.6

Hepsi de sedan ve yaklaşık aynı fiyat bandında.

2007 model opel astra enjoy sport aracım vardı 3.5 yıl kullandım.
6 ileri vites en güzel özeliği 160 km hız 3000 devir civarında 6. viteste. dolayısıyla yakıt şehirler arası 100 km de 4 litre olarak belirtiliyor ama ben hiç bir zaman 4 litre tutturamadım. 5 litre civarı yakıyor.
bu aracın tek sorun motor hacmi 1248 cc olmasından kaynaklanan ilk kalkışlarda motor zorlanıyor. 90 beygir ve torkun fazla olması hareket halinde bu dezavantajını ortadan kaldırıyor.

Bunların dışında aracı satarken müşteri bulma problemi yaşamazsın cumhuriyet altını gibi araba piyasa değerini kaybetmiyor.

ben ilk başta astrayı eliyorum. çünkü motor çekişi çok kötü.focus da jetta da çok iyi artık hangisinin temizini düşürürsen almaya bak. Ama kilometre önemli ben olsam dizelde 60.000 km den fazlasını almam

jetta jetta jetta:) opel astra kullanıcısıyım arkadaşlarımda ford var ve eski bir vw kullanıcısıyım. bu firmalardan en iyisi vw dir. ses yalıtımı yol tutuşu vs. ama fiyatı diğerlerine görede pahalıdır.

gozturkgs' Alıntı:
ben ilk başta astrayı eliyorum. çünkü motor çekişi çok kötü.focus da jetta da çok iyi artık hangisinin temizini düşürürsen almaya bak. Ama kilometre önemli ben olsam dizelde 60.000 km den fazlasını almam

hocam artık bu mantık öldü km psikolojik sınırı yüzünden ortalık dolandırıcı doldu km düşürme aldı başını gidiyo benim focus 180.000 de ve bakımlarını aksatmadan yaptırıyorum ve iddia ediyorum kadranı görmeseniz 70.000 de araç dersiniz önemli olan km değil o km ye nasıl geldiğidir aracın

İnsanlar için yatırım yaptıkları şeyler değerlidir. ( bilişsel uyumsuzluk prensibi ) bu sebeple kendi yatırımlarına ters cevaplar bulmak genelde zor oluyor. Otomobil konusuna gelince astra da champi0ns üye arkadaşımızın dediği gibi 90 beygir olmasından kaynaklı dezavantajlar var. standart kullanımlarda ve sakin kullanıcıysanız bu dezavantajı sadece rampalarda hissedersiniz sadece. Jetta daha mantıklı bir araç kalite açısından. Ford ise benim için hep arka planda kalmıştır. Önce Almanlar sonra japonlar ve en son geri kalanlar.....Umarım yardımı olmuştur cevaplarımın.

Re: Ynt: Araba tavsiye (Focus Astra Jetta)

Jetta dizel mi benzin mi
Eğer benzin ise 2007 dizel focus sahibi olarak ford tavsiye ederim
Dizel ise zevkine göre değişir, ama kasa tasarımı bence focus daha tipli, jettanın far ve tampon tasarımı hoşuma gitmiyor

sert_hard' Alıntı:
Jetta dizel mi benzin mi
Eğer benzin ise 2007 dizel focus sahibi olarak ford tavsiye ederim
Dizel ise zevkine göre değişir, ama kasa tasarımı bence focus daha tipli, jettanın far ve tampon tasarımı hoşuma gitmiyor
jetta benzin+lpg düşünüyorum hocam. zaten bu üçü arasında jetta öne çıkıyor ama onunda dediğiniz gibi tipini beğenmiyorum. jeni jettalar çok güzel onu da biz alamıyoruz :)

bellagio' Alıntı:
gozturkgs' Alıntı:

hocam artık bu mantık öldü km psikolojik sınırı yüzünden ortalık dolandırıcı doldu km düşürme aldı başını gidiyo benim focus 180.000 de ve bakımlarını aksatmadan yaptırıyorum ve iddia ediyorum kadranı görmeseniz 70.000 de araç dersiniz önemli olan km değil o km ye nasıl geldiğidir aracın
Katılıyorum km sadece tahmini olarak yol gösterebilir.Aslen aracı görmek lazım.Düşük km de çok kötü kullanılmışsa km sinin önemi kalmıyor.

astra yı ele gitsin focus yada jetta dan ilk hangisinin temizini bulursan onu al :)

jetta benzinli ise ilk onu ele hocam. focus (jetta dizel olmadığı müddetçe) bu rabalar içinde en mantıklısı bana göre. yol tutuşu konforu çok iyi düzeyde bir araç.

Ya tabii ki alabiliyorsan jetta bunlar icinde en iyisi sonucta vw. 2. olarak ford derim ben. Astranin son kasasi guzel ama su enjoy modeline niye bu kadar para verilir hala anlamis degilim. :roll:

hepsini boşver, civic yada corolla al derim. Tüp için sorun çıkarmayan 1,6 124 hp çok iyi motorlar var her ikisinde.

Focus kabin içine motor sesini epeyce alır, astra ses yalıtımı açısından daha önde.

Focusun 110 bg olması lazım yokuşlarda mutlu eder.

gunglet' Alıntı:
Toyota Corolla al derim. Servis kalite+ekonomik bakımlar+2.eli çok güçlü+kalie
:+1: :+1: :+1: :+1:
ben geçenlerde toyota aldım. Satıcıda gezinirken biri bana arbamı satıyorum dedi. Ne kadar diye pazarlığa tutuştum .Adam bana bak toyota olunca şakayla satlığa çıkarsan müşterisi hazır. Çok hoş bir araba Toyotadan vazgeçme dedi. Toyota aldım ve çok memnunum.

toyota dzellerde yağ yakma sorunu var çok araştırdık.
jette wv araçların servis ve bakım ücretleri parça masrafları yüksek.

eski bir toyota kullanıcısıyım. toyota ararken 2013 model focus dizel aldık. ses olayını çözmüş. çok memnun kaldık. tavsiye edilir.

Re: Ynt: Araba tavsiye (Focus Astra Jetta)

nurrah' Alıntı:
toyota dzellerde yağ yakma sorunu var çok araştırdık.
jette wv araçların servis ve bakım ücretleri parça masrafları yüksek.

eski bir toyota kullanıcısıyım. toyota ararken 2013 model focus dizel aldık. ses olayını çözmüş. çok memnun kaldık. tavsiye edilir.

2013 modeller gerçekten olayı çözmüş, 2007 dizel var bende, yarıdan fazla kesilmiş eesi, yalıtıma önem vermişler

BBNET
Geri