Araba Su Akıtıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ramo87
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ramo87

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Araba dik bir yokuşran geri geri çıkarken biraz su akıttığını gördüm eğildim baktımbir şey göremedim.Neden olabilir sizce

Düz yolda denedim geri geri gelmedi ama dik yokuşta geliyor.Çok moralim buzuldu

egsoz soğukken yanmış gazlarda bulunan su buharı yoğunlaşır ve egzostda birikir bu sebeple yokuş yukarı egzostdan süzülür.sıkıntı yok

Silecek suyu kapağı gevşek ve tam doluysa olabilir aynı şey motor suyu içinde geçerli kapakları kontrol edin. Birde arabayı yıkadığınızda kaput altın bir yerlerde su birikebilir eğimli yerlerde bu suyun dökülmesi normaldir.

En kötü senaryoda boruların çatlamış olması ama öyle olsa düz yerde de su akıtırdı böyle bir durumda gözün hararet göstergesinde olsun motor üst kaputunu yakabilirsin.

yedek depo üstden delik olabilir, eğim oluşunca ordan su akıtabilir,veya silecek suyundan da olabilir.

Hocam bu aralar egsozdan su buharı gelebilir.
Sorunu daha iyi açıklarsanız daha iyi çözümler bulabilirsiniz. Mesela su nereden geliyor, kaportayı açıp su haznesine baktınız mı?
Eğer su haznesinde azalma yoksa sorun büyük ihtimalle buhardandır. Buhar egzosun bir yerlerinde birikip su oluyordur o da yokuş çıkıcna geriye gidip akıyordur.
Cam suyu haznesini de kontrol edin. Hatta bazı araçlarda arka cam için başka bir hazne oluyor sizin araçta varsa onu da kontrol edin.

BBNET
Geri