Araba karşılaştırması???

Kodla Büyü

baysukru

Aktif Üye
Arkadaşlar bi akrabam araba almak istiyor.Banada araştırmam için sordu.Bende araştırdım ama kararsız kaşdım.Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.15-20bin tl arasında olacak.
Benim araştırdıklarım arasında;
1-Ford Focus Ghia (2002-2005)
2-HONDA CIVIC (2002-2005)
3-SKODA FABİA (2004-2005 MODELLERİNE BAKTIM.DİZEL OLANLAR İÇİN)
4-TOYOTA (TOYOTA SOL-1-2 TANE BULDU SADECE)
5-WOLKSWAGEN POLO (GENELDE 2005 MODELLERİNE BAKTIM)
6-HYUNDAI (2003-2005)
GENELDE BU ARAÇLARI 2002-2005 YILLARI ARASINDA ARATTIM.
SİZCE BU ŞARTLARDA HANGİSİ UYGUN OLUR.
(ARAŞTIRMA İSTANBUL İÇİN YAPILMIŞTIR)

hocam fokus eğer eski kasa ise tek seçenek kalıyor Ww PoLo güsel araç şuanda kullanıyorum çok ii ama önemli olan birşeyi sölemek istiyorum servis ve parça olarak diğerlerine göre biraz tuzlu.

Hocam, ilk önce ne tip araç istediğine bakmak lazım, siz en büyüğünden en küçüğüne kadar çeşitli araç fiyatları araştırmışsınız. Mesela ben yakıtı, vergisi ekonomik olan bir araç bakıyorum, kısa bir araştırma sonucu da sıfır 1.2 motor clio grand tour almaya karar verdim.

fabia - polo bi tarafa, corolla, civic, focus bi tarafa.

1- en fazla kaç yıllık olsun istiyor
2- küçük araç mı büyük araç mı istiyor
3- konfor mu yoksa ekonomi öncelikli mi istiyor

seçimi daralt hocam :)

Sıralama aynen yazdığın gibi olmalı - sadece :
1-Ford Focus Ghia (2002-2005) - Diğer modellere bakmana bile gerek yok bence - ilk düşüneceğin model bu olsun
2-HONDA CIVIC (2002-2005)-güzel araba
3-TOYOTA (TOYOTA SOL-1-2 TANE BULDU SADECE) - 1-2 tane bulduysa bunlardan hayır gelmez - temiz bulabilirsen ne ala
4-WOLKSWAGEN POLO (GENELDE 2005 MODELLERİNE BAKTIM)
5-HYUNDAI (2003-2005)
6-SKODA FABİA (2004-2005 MODELLERİNE BAKTIM.DİZEL OLANLAR İÇİN)

bilgisayarhocam' Alıntı:
Hocam, ilk önce ne tip araç istediğine bakmak lazım, siz en büyüğünden en küçüğüne kadar çeşitli araç fiyatları araştırmışsınız. Mesela ben yakıtı, vergisi ekonomik olan bir araç bakıyorum, kısa bir araştırma sonucu da sıfır 1.2 motor clio grand tour almaya karar verdim.

fabia - polo bi tarafa, corolla, civic, focus bi tarafa.

1- en fazla kaç yıllık olsun istiyor
2- küçük araç mı büyük araç mı istiyor
3- konfor mu yoksa ekonomi öncelikli mi istiyor

seçimi daralt hocam :)

:+1:

bilgisayarhocam' Alıntı:
Mesela ben yakıtı, vergisi ekonomik olan bir araç bakıyorum, kısa bir araştırma sonucu da sıfır 1.2 motor clio grand tour almaya karar verdim.
hocam 1.2 clio lara ben de bakıyorum acaba sizin yakıt tüketimi konusunda birinci ağızdan aldığınız bir bilgi var mı? bu araca lpg takılırsa performansı nasıl olur ? yoksa 1.4 lere mi bakmak daha sağlıklı olur (fiyat farkı oluyor tabi) kararsızım açıkçası...

Öğretmenim seçimlerini o kadar geniş ki.
İlk önce yakıt olarak hangisini düşündüğünüz önemli. ve tabiki aracınısın sınıfını ne alacaksınız? B sınıf mı yoksa c sınıfmı.
Bir yukarıda arkadaşlar da söylemiş zaten, bir poloyla bir civici aynı kefeye koymak haksızlık olur.
Ben kendi şahsi fikrimi söyleyim size. Toyota corollaların dizellerinden bulursan kaçırma derim. Ama o fiyat aralığına çok zor.
15-20 bin lira arasına güzel bir c sınıf dizel bulman zor. ama b sınıf için bulabilirsin.
o fiyata benzinli veya tüplü c sınıf bulabilirsin.
Arkadaşımda 2004 focus Ghia vardı bir ara arabanın yol tutuşu, hızlanması falan gayet güzeldi. Bu sınıfta bu tercih edilebilir.

ben dizel erayı veya getzi tavsiye ederim..
yedek parçası ucuz..
motoru kuvvetli..
az yakar iyi kaçar :)

araba almak çok zoriş bende focus ararken honda jazz aldım
ama bitane 2006 focus hb ghia vardı çook klas araba 25 e vermedi pis herif bence aceleniz yoksa bayramdan sonrayı bekleyin şuan fiyatlar yüksek bide fazla araba yok
öncelik yeni kasa focus dizel olabilir ghia yla trend arasında çok fark var
jazz ada bakabilirsiniz buda güzel
önemli olan temiz olması
dikkat edin şirket arabası yada kazalı araba almayın

o fiyata temiz honda veya toyota bulmazsın. benimkide focus kesinlikle tavsiye ederim. hyundai fabia falan yanaşma sıkışınca elinde kalır satamazsın. ben şimdi arabada zarar etmedim halan 3 yıl önceki parayı ediyor.

size katılmıyorum hocam..
ben getzimi 16.5 a aldım 17.250 ye sattım..
hem de satışa çıkardığım 1 hafta içinde..
saygılar..

Araba seçimi çok zordur. Çünkü günümüzde bir çok firmanın ve çok kaliteli arabaları var. Ayrıca her kullanan kendi yaşantısından örnek vereceğinden birinin iyi dediğine birinin kötü demesi çok normal.

Benim tercihim sizin yazdıklarınızdan Focus olurdu. Ama bir Opel kullanıcısı olarak Opel Astra da olabilir diyorum. Kolay gelsin...

InVinoVeritas' Alıntı:
bilgisayarhocam' Alıntı:
Mesela ben yakıtı, vergisi ekonomik olan bir araç bakıyorum, kısa bir araştırma sonucu da sıfır 1.2 motor clio grand tour almaya karar verdim.
hocam 1.2 clio lara ben de bakıyorum acaba sizin yakıt tüketimi konusunda birinci ağızdan aldığınız bir bilgi var mı? bu araca lpg takılırsa performansı nasıl olur ? yoksa 1.4 lere mi bakmak daha sağlıklı olur (fiyat farkı oluyor tabi) kararsızım açıkçası...

hocam bende 2008 1.2 clio iii var. ş içi 250-280 arası ş dışı 190-220 arası yakıyor. tabi bildiğiniz gibi yol şartları aracın içindeki kişi sayısı da bu oranı etkiliyor. tüple uyumsuz bir araç tüp taktırmak istiyorsanız 1.4 alın derim

1.6 dan aşağı almayın bence bende 1.4 var şehir dışı yolda zor oluyor
rallimi yapacam diyordum kendime
tamam yapmıyorum ama şehirler arası yol performans istiyor 1.4 yoruyor 1.2 yi düşenemiyorum bile
şehirler arası yol yapacaksanız kesinlikle 1.6 dan aşağısını almayın

BBNET
Geri