araba alacağım lütfen yardım

Kodla Büyü

imece35

Aktif Üye
öncelikle bu forumda bu başlığa yer verdiğim için özür dilerim. araba kullanmayı daha yeni öğreniyorum. otamatik vites + Hatchback 5 kapı özelliklerine sahip max 27.000 liraya araba almak istiyorum. bu konuda bana yardım edecek maalesef kimse yok etrafımda. arabanda hiç anlamam. önerilerinizi dikkate alacağım. şimdiden teşekkürler...

Arkadadların yazdığı arabaalarda güzel ama Hyundai Getz otomatikler çok güzel. Sen acemiysen getzin hem parçası ucuz hem de piyasası çok iyi diger araclara göre zarar etmeden satabilirsin. bende var şu an 2010 Getz çok memnunum.

Ben de 3 yıllık sürücüyüm. İlk arabam (hala kullanıyorum) 2005 model Opel Astra Classic.

opel corsa 2005-2006
hyundai getz 2009 ve üstü
honda jazz 2006 ve üstü

tabi bence benzinliden şaşma ilk araban olacaksa dizelde ikinci elde kullanıma bağlı sıkıntı çıkabilir

Ustalaşmak istiyorsan otomatik değil manuel vitesli al hocam nasıl başlarsan öyle gidebilir

astra ya da corsa tavsiye ederim. Corsa daha küçük olduğu için muhtemelen sen corsa alacaksın, park olayını gözünde büyüttüğün için :)

hocam herşeyden önce can taşıyorsun güvenlikli bir araç almaya bak , kaza kaydı var mı yok mu , kaç kez el değiştirmiş ,değişen parça gibi özellikler önemli. ilk kez kullanıyorsan manuelden başlamanı tavsiye ederim. Otamatik araç hem fazla yakar hem de arızası biraz tuzludur. Büyükşehirde isen öneririm ama otomatik dur kalk dur kalk vites değiştirmekte zorlanabilirsin ilk başlarda

imece35' Alıntı:
öncelikle bu forumda bu başlığa yer verdiğim için özür dilerim. araba kullanmayı daha yeni öğreniyorum. otamatik vites + Hatchback 5 kapı özelliklerine sahip max 27.000 liraya araba almak istiyorum. bu konuda bana yardım edecek maalesef kimse yok etrafımda. arabanda hiç anlamam. önerilerinizi dikkate alacağım. şimdiden teşekkürler...

Hocam İlk defa araba alacaksan ve yeni kullanmayı öğrendi ise Benim Tavsiyem
10-12 tl arasında bir araba almandır.
Klima yok
Abs Yok ama araba ile bir yere çarparsan en azından masrafın az olur.

Yeni kullanmaya başladığımda R19 Europa tüplü araba ile arabayı kaldıramadığım için sürtttüğümde yada geri geri geliken bahçe duvarına vurduğumda için çız etmedi.

Şu an 2007 model arabamın bir yeri çizildiğinde üzülüyorum.
Ama en azından kaza yapma durumum daha az.

Birde arabayı uygun şekilde kullanman için belki 1 sene gerekecek bu arada araba fiyatları düşer
Düşmesede kaybettiğin daha az olur.

Hocam merhabalar.

İlk araba için otomatik tercih etmen isabet olmuş. Bundan sonra da otomatikle devam eder, herhangi bir problem yaşamazsın.
Sana naçizane tavsiyem yakıt, yedek parça ve bakım konusunda masrafı düşük bir araç tercih etmen. Eğer yerinde olsam clio hb alırdım. Şanzımanında bir problem çıktığına daha önce şahit olmadım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 5884/detay
ilandaki aracı bir incele, rastgele buldum ama bu ayarda bir araç tercih edebilirsin. Alacağın aracın boyalı veya değişeni olmasını çok umursama. Şaselerde oynama yoksa, motor ve yürüyeni sorunsuzsa aracı alabilirsin. Unutma ki sen hasarlı araç aldığın için normalin altında bir fiyata alacaksın, satarken de yine hesaplı satacaksın.

25.000 tl civarında bir araç aldığında da muhakkak kasko yaptırmalısın. Kasko esnasında sürücünün yaşı, ehliyet tarihi gibi hususlar fiyatın belirlenmesinde etkendir diye biliyorum. 300-400 tl daha hesaplı kasko yaptırabilmek için arabanı eski tarihli ehliyeti olan bir aile büyüğünün üzerine alman mümkündür.

BBNET
Geri