Araba çalışmadı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kade38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kade38

Üye
Arkadaşlar sabah arabamı çalıştıramadım. 97 model emektar broadwayim var. sabah kontağı çevirdim tüm ekran lambaları yandı ama araba çalışmadı. arabadan hiç ses gelmedi. önce akü diye düşündüm ama aküyü değiştireli 1 buçuk ay oldu. ve dün farları falanda açık unutmadım. sorun marş dinamosun da mıdır?

Marj basmıyorsa, akünün bağlantılarında ya da marj motorunda problem vardır. Akü bağlantılarını kontrol edin. Biri çalıştırırken, kaputu açıp, gözlemleyin.

Bence eğer kontak anahtarını çevirdiğinde bir tık sesi gelip duruyorsa başka bir ses gelmiyorsa marş motorunda birşey vardır. Bunu test etmeninde en basit yolu eğer kaba tabirle vurdurarak hemen çalışıyorsa %90 marş moturunda bir sorun vardır.

fatihkultukturkan' Alıntı:
Bence eğer kontak anahtarını çevirdiğinde bir tık sesi gelip duruyorsa başka bir ses gelmiyorsa marş motorunda birşey vardır. Bunu test etmeninde en basit yolu eğer kaba tabirle vurdurarak hemen çalışıyorsa %90 marş moturunda bir sorun vardır.
hocam ses gelmiyor. kontağı ilk kısma kadar çevirdiğimde sadece 3-4 sn sonra lpgnin devreye girme sesi geliyor. kontağı sonuna kadar çevirince hiç bir ses gelmiyor. sabah okula geç kalmamak için uğraşamadım. akşam üzeri bakacam artık. o yüzden fikir danışmak istedim

Marş motorunun kömürleri bitmiştir. arabanın marş motoruna çekiçle bir kaç kez vur hocam.. Bi süre böyle idare edebilirsin.

formatörlük yaradı,harbi tamirciyiz yani
zümrelerim maşallah herşeyden anlıyor :D

yazılmayanı yazayım .
Direksiyonda ,Anahtar taktığınız Kontak takımdanda olur eski renolarda.
Tamir takım seti var değiştirirsizniz düzelir.

önce akü diye düşündüm ama aküyü değiştireli 1 buçuk ay oldu. ve dün farları falanda açık unutmadım.
hocam aküye hiç güvenmeyin aynı şekilde bende aküyü değiştirdikten 1 ay sonra aynı dediğiniz gibi arabadan hiç ses bile gelmiyodu, meğerse bagaj kapağını kapatınca lambası sönmüyormuş ordaki düğme bozulmuş ve o da bütün aküyü bitirmiş. Bir otoelektrikçiye göstermenizi tavsiye ederim.

BBNET
Geri