Araçtaki sıkıntıyı bulabilir misiniz?

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2005 model bir hyundai accent aracım var. Eskiden hiç teklemezdi ilk seferde çalışıyordu motor. Üstelik soğuk günlerde 2-3 gün çalışmadığı zamanlar bile tek seferde çalışıyordu. Ama şimdi 2-3 gün duruyor hatta 2-3 saat durduğu zaman bile ilk kontağı çevirdiğimde araç çalışmıyor. Ama araç çalışırken kontağı kapatıyorum tekrar açıyorum bu sefer sıkıntı yok. Bekleyince oluyor sadece. Geçenlerde de yakıt aldıktan biraz sonra araç ileri geri sallanmaya başladı. 4. vitesle gittiğim yerde 2. vitese düşmek zorunda kaldım. Vites yükseltince ileri geri sallamaya başlıyor aracı. Şu an bu sıkıntı kendiliğinden düzeldi ama ilk sorun hala devam ediyor. Acaba yakıttan mıdır yoksa filtrelerden falan mı, ya da başka bir sıkıntı mı vardır?

Not: Yakıtı Petrol Ofisinden alıyorum (benzin + lpg), 10 bin bakımı 4 bin km önce yapıldı

1)aracın stop ettikten belli bi süre sonra (ara sıra ) çalışmamasının sebebi marş dinamasının kömüründen(bitmiş) olabilir.
2)yolda giderken yüksek vitese geçince araç yemiyosa lpg kapatılır aynı durum benzinde denenir, yine aynı problem varsa doğru ustaya, benzinde denenince problem yoksa lpg ustasına gidilir.

comaster nikli hocamın tesbiti de büyük bir ihtimalle doğru akü sıkıntısı ve buji sıkıntısı olma ihtimali var .
satcaksan aküye bakım yaptır ancak bujileri mutlaka baktır hocam.(takım olarak değiştirmeni tavsiye ederim)

BBNET
Geri