Araçlar

Kodla Büyü

eyolcu

Süper Üye
Süper Üye
Arabalar acayip yüksek mi, yoksa bende mi sorun var? temiz araba resmen yok olanlar da uçuyor neredeyse 0 fiyatı istiyor. bir de kandırmaya çalışanlar, temiz diyerek hasar kaydı çıkanlar... nasıl araba alınır anlamadım gitti

sıfırı 89bin olan civic'e 2016 modeline 79 istiyor, kasa değiştirdi 2017de. Bir de boyalı konusuna hastayım. adam çizikli, güneş yanıklı geziyor normal ama boyatınca sorun oluyor, yahu temizlenmiş işte, ağır bir kaza olmadıkça sorun olmamalı ama kime diyecen bunu. Galericilerin çıkardığı bir oyun sanırım.

eyolcu' Alıntı:
sıfırı 89bin olan civic'e 2016 modeline 79 istiyor, kasa değiştirdi 2017de. Bir de boyalı konusuna hastayım. adam çizikli, güneş yanıklı geziyor normal ama boyatınca sorun oluyor, yahu temizlenmiş işte, ağır bir kaza olmadıkça sorun olmamalı ama kime diyecen bunu. Galericilerin çıkardığı bir oyun sanırım.
sıfır fiyatları arttıkça 2.elde artacaktır. Civic reşat altındır Geçen sene 2004 modelini 2000 tl masraflı haliyle 33 bine 3 günde 2. bakana sattım şimdi 40 istiyorlar aynı arabaya hala satılıyor Türk halkı sanayiye düşmeyeceği arabaya değerini vererek alır. Civic fiyatları kendine hastır, almak zorunlu değildir.

Babamda sıfır civic aldı zamanında ve hala var, aman aman kalitede bir araba değil ama dediğiniz gibi iyi bakarsan motor, sanzıman gibi önenli kısımlarında sorun olmuyor.

Bu devirde araba almak hakikaten çok zor. Fiyatlar akıl almaz şekilde yüksek. Satmaya gelince arabaya demediklerini bırakmıyorlar, alıcı olunca yüzeysel boya diyor

bu son ötv zamları ve döviz deki yükseliş 0.km lerden çok 2. ellere etki etmişe benziyor....bence çok çok elzem değilse;hali hazırda aracınız varsa bekleyin..bu aralar kesinlikle araç alınacak zamanlar değil..ha eşten dosttan el altından temiz sıkıntısız uygun fiyata düşerse alın tabi..yoksa sahibinden.com da ilanların resmen %80 i keriz avına dönmüş durumda...

2 hafta kadar isveçte bulundum öğrtmen maaşı yaklaış 10 bin lira ama adamlar da 2. el olarak 30 -40 bine çok rahat yeni kasa golfe-jetta ya binebiliyolar..yani adamalr 3- 4 aylık maaşı ile 2012-2013 golfe-jettaya binerken bizim en az 1-1,5 yıllık maaşı gömmemiz gerekiyor ki eliyi yüzü düzgün bi arabaya binebilelim...

Avrupada sıfır araç vergileri düşük, gelirlerini de düşünürsek çok rahat sıfır mercedes gibi araçlara binebiliyorlar, biz 1000.eline zor biniyoruz

Bizim ülkemizde bir evlilik, iki araba almak çok zorlaştı. Sen de bir sorun yok. Ancak bu sene para vermeye üşendiğin arabaları seneye bu fiyattan dahi alabileceğinizi sanmıyorum. Araba piyasası daha da düşmez.

Şubat ayında 35,750 tl ye 2015 punto aldım 38 bin km de manuel vites boyasız değişensiz tüplü, biraz önce 2014, 35 bin km tüp taktırmamış 45000 tl yazılan ilan gördüm çok cüzi bir pazarlık payı var yazmış bide utanmadan.

srknkkc' Alıntı:
https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Otomobilde-yeni-zam-kapida-15001600cc-araclari-kapsiyor.htm

iyice suyunu çıkardılar :verymad: bu neyin vergisi yine;şimdi millet bunu da bahane edip iyice 2.el fiyatlara da abanacak...böyle topluma böyle vergiler müstehak o zaman...hala daha da gidip sıfır araba alıyolar 3-4 sene krediyle onlara da ayrıyetten sevgileri mi sunuyorum...
almayın kardeşim sıfır araba almayın ;o satışlar düştü mü o vergiler nasıl düşüyor hep birlikte görelim...

spider23' Alıntı:
srknkkc' Alıntı:
https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Otomobilde-yeni-zam-kapida-15001600cc-araclari-kapsiyor.htm

iyice suyunu çıkardılar :verymad: bu neyin vergisi yine;şimdi millet bunu da bahane edip iyice 2.el fiyatlara da abanacak...böyle topluma böyle vergiler müstehak o zaman...hala daha da gidip sıfır araba alıyolar 3-4 sene krediyle onlara da ayrıyetten sevgileri mi sunuyorum...
almayın kardeşim sıfır araba almayın ;o satışlar düştü mü o vergiler nasıl düşüyor hep birlikte görelim...
kim sıfır araba alıyor, benim çevremde hele de bu aralar hiç sıfır araba alan yok, benim çevrem mi hep fakir
tespitiniz yanlış insanlar sıfır araba alabilseler zaten ikinciel fiyatları otomatik düşer arz-talep meselesi avrupada insanlar hep sıfır araç alabildiği için kimse ikinci el araba istemiyor o yüzden ikinciel araçlar neredeyse bedava
almancıların dediğine göre sıfır focus fiyatı 20000 avro civarıymış adamlar aylık 2000 avro alıyor e bu durumda adam rahatlıkla gidiyor arabasını alıyor peki bizde nasıl focus 80000 maaş 3000 birikmiş paran da yoksa mortgage gibi bir kredi sistemi olacak ki bu arabayı alabilelim alamıyoruz arkadaş ki alıyor dolayısıyla piyasada araba az ve ikinci el fiyatları uçuyor

2016 Aralıkta gezerken öylesine honda bayisine girdim. honda civic sıfır 1.6 yeni kasa en dolusu 75 bin di. birde 40 binini taksitli ödeyebiliyordum. Şimdi ben onu alsaydım 6 ay sıfır arabaya binerdim bir de üstüne 5 bin kadar para kar kalırdı öylemi. çok artmış fiyatlar gerçekten.

dndd' Alıntı:
spider23' Alıntı:
srknkkc' Alıntı:

kim sıfır araba alıyor, benim çevremde hele de bu aralar hiç sıfır araba alan yok, benim çevrem mi hep fakir
tespitiniz yanlış insanlar sıfır araba alabilseler zaten ikinciel fiyatları otomatik düşer arz-talep meselesi avrupada insanlar hep sıfır araç alabildiği için kimse ikinci el araba istemiyor o yüzden ikinciel araçlar neredeyse bedava
almancıların dediğine göre sıfır focus fiyatı 20000 avro civarıymış adamlar aylık 2000 avro alıyor e bu durumda adam rahatlıkla gidiyor arabasını alıyor peki bizde nasıl focus 80000 maaş 3000 birikmiş paran da yoksa mortgage gibi bir kredi sistemi olacak ki bu arabayı alabilelim alamıyoruz arkadaş ki alıyor dolayısıyla piyasada araba az ve ikinci el fiyatları uçuyor
Hocam belki sen ben alamıyoruz ama birileri alıyor; 2016 MAYIS - 2017 MAYIS araç satışlarını kıyasladığımda;o kadar Zamma-ÖTV artışına döviz artışına rağmen arada çok çok az bir fark var..mayıs 2016 da 70 bin iken mayıs 2017 de düşmüş 65 bine...oysa 30-40 binlere düşmüş olsa ötv indirimi vs..vs..gündeme gelebilirdi..ama alan alıyor işte..

BBNET
Geri