Araç rölanti sorunu yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan light
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

light

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli arkadaşlar 2004 focus lpg li aracımvar. Sorunum şu; araba rölantide çalışırken devirden düşüyor titreyerek çalışıyor kendini geri zor toparlıyor. Hızlı bir şekilde giderken debriyaja basıp frene basınca devir yine düşüp istop ediyor. Gaz ayarını birçok kez yaptırdım. Gaz kelebek boğazı temizlendi. Sıfır orijinal rölanti valfi takıldı. Sorun düzelmedi. Fikri olan varmı sorun neden kaynaklanabilir. Usta da bir şey yapamıyor bu durum karşısında.

Hocam LPG regülatöründen gelen ve t ek ile ilgili yerlere giden hava borularını kontrol et. Çatlama yapmış veya çıkmış olabilirler.Benim aracımdada aynı problem olmuştu.Bu boruları değiştirdim sorunum düzeldi.(Borular çatlamıştı.)Kolay gelsin.

benim aracımda da aynen böyle oldu 60 km hızla geliyodum kırmızı ışık yandı diye debriyaja basdım boşa aldım fren bastım stop etti
hayretim şaştı
neyseki gaz ayarını yaptırınca benim aracımda düzeldi
internette çok okumuştum bu sorunla karşılasan çok var herkesiz çözümü de ayrı tabii

benzinde dene.. aynı hatayı yapıyorsa bilgisayara bağlat.. çıkar ortaya mutlaka.. devir sensörü yada ateşleme ile ilgili bir sorun var gibi..

Benzinde yapıyordu aracı 150km benzinde kullandım düzeldi. Ama lpg de devam ediyor. Cevap için teşekkürler.

BBNET
Geri