Araç muayenede nelere bakıyorlar?

Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar.
15inde muayenem doluyor.
Bu araç muayeneye kendim götürmeyi düşünüyorum aracı.
2009 jettam var. lpgli.
2 teker yıpranmış sayılır. Sıkışıklıktan değiştiremedim. çok sorun ediyorlar mı?

bunlar hariç en çok neler önemli?

hocam tırnak kontrolü yapıyolar
temiz mendil bulundurun ona bakıyolar
saç sakal traşı
kılık kıyafet düzgün olsun
bi de cüzdan dolu oldu mu tamamdır... :)

şaka bi yana gitmeden önce tüvtürkten randevu alın
sakın tüvtürkte egzos emisyon yaptırmayın gidin dışarda yaptırın belgeyi alın öyle gidin
yangın söndürme tüpü ilkyardım çantası vs olan kutuyu yanınızda bulundurun.
tekerlere bakıyolar
farlara bakıyolar
bi sürü şeye bakıyolar ama 2009 araç bence garanti geçer
sıkıntı yapmayın.
250 ye yakın para gidiyo...

250 mi? Yazık ya o paraya, gerçekten çok pahalı.5-6 sefer gittim muayeneye, ama aracı sattım.bakıyoruz.
Yani şu muayene için maliyet, personel masrafları dahi herşey içinde, 20 tl bile değil.
Bu arada, 2 yıllık aracın muayeneden geçemediğini ama 15 yıllık aracın geçtiğinide gördüm.
Camda film, korna, Kapı kilitleri, sis farı, Cam suyunun fışkırtma ve sileceklerin temizlemesi..... ve en çokta far ayarlarından batıyor millet.Bu arada klima (sıcak hava fonksiyonu çalışıyormu ) muayenede ağır kusura eklenmiş bilginize.Yani eski zayıf akü ile gitmeyin.Akü kontrolü yapıyorlar.2 yıllık aracın iteklenerek çıktığını da gördüm.

her ilin farklı farklı uygulamaları olabiliyor zaman zaman bulunduğuz ilde sigorta yaptırdığınız kişilere sorarsanız yardımcı olurlar ya da sanayiye gidince ön muayene yapan yerler var buralarda frenler ve farlar dahil her yere bakıyorlar sorun çıkarabilecek... yanmayan tek bir ampulünüz bile olmasın bunu mutlaka kontrol edin önde arkada yanda sinyalde geri vitese takınca açılan vesaire.
lastik konusunda da diş derinliği ölçülüyor eğer altında kalırsa muayene tekrarı.
lastiklerin ön iki ve arka iki kendi arasında aynı özellik ve markada olmalı diye özellikle bir arkadaş söyledi.
çift üçgen reflektör 1 kg yangın tüpü ve standartlara uygun ilk yardım çantası bulunmalı araçta. bunları da bir yerden temin etmeli. arabada lpg, renk değişimi gibi tadilatlar varsa bunlarla ilgili projeler ve ek 1 belgesi... tabii lpg varsa yine sızdırmazlık da alınmalı.
yukarıda arkadaşların söylediği ve daha fazlasında da tabii ki bakıyorlar. ama ben de sizin 1 kerede muayeneden geçeceğinizi düşünüyorum pazartesi benim de muayene var saat 2ye aldım randevu. yarın sanayiye uğrayıp her zaman gittiğim ustaya şöyle bir kontrol ettireceğim... unutmadan randevunuzu aldınız değil mi? son zamanlara bırakmayın doluverir...

bir de ek 1 dedim kafanız karışmasın ben lpg işlettireceğim yani tadilat var ondan dolayı ek 1 .
lpg sizden önce ruhsata işlenmiş ise sadece sızdırmazlık alacaksınız. selamlar...

210 lira aldı benden tüv 1 ay önce. üstelik de geçirmediler egzos emisyondan. salak gibi bilmeden tüvde yaptırdım egzos emisyonu. geçirmeyince gittim bir de dışarda yaptırdım 37 lira daha verdim .sonra 10 gün sonraya bidaha randevu verdiler bayram aralığı diye. 2. seferde geçtim ben de.
adamlar 2013 model arazı bile egsoz emisyondan geçirmiyolarmış meğerse...

BBNET
Geri