Araç değer kaybi konusunda

Kodla Büyü

bekir3840

Aktif Üye
Arkadaslar 2009 model honda civic otomatik elegance 70 bin km aracima arkadan carptilar bagaj kapagi ve tampon degisecek muhtemelen 4-5 bin lira civari hasar kaydi cikacak. Deger kaybini axa sigortadan talep etcem. Ne kadar alirim bilgisi olan var mi arkadaslar ? Tecrubesi olan arkadaslar detayli sureci anlatabilir mi ?

Max 2000 tl alırsın. Mahkemeye gitmeye kalkarsan başvuru için 100 tl, hakem heyetine de 500 tl yanlış hatirliyor olabilirim. Orada 2300 tl derlerse 300 daha alırsın diğer verdiklerin uçar gider. Benin 2013 26k da aracima yandan carptilar. 750 tl hasar çıkti. 2300 tl aldım. 250 tl ekspertiz almıştı dosya hazırladığı için. Hakem heyeti ücreti ni duyunca ben devam etmemistim

Geçmiş olsun. Benzer bir durum 5 ay önce başıma geldi. Aracım 2009 megane 5500 tl hasar kaydına 1650 tl aldım. Aracın km si önemli. Trafik experleri sitesinde hesaplama yöntemi vardı sanırım. Karşı tarafın sigorta şirketinden değer kaybını talep edin.

benimde 2013 jetta
1 ay önce başıma gelen kazadan dolayı geçtiğimiz cuma deger kaybı için başvuruda bulundum
haber bekliyorum sigortadan

Benimde nisan ayında bir kazam var. Arkadan çarpmışlardı. Şimdi nereye başvuru yapacağım. Kendi kasko ma mı yoksa herhangi bir sigortacıdan başvuru yapabilrmiyim

Sent from my iPhone using Tapatalk

benimde ocakda başıma geldi. 0 aldığım 2012 cruze a dolmuş carptı %100 haklı cıktım kazadan.
1-değer kaybı için bu işle ilgilenen eksper e başvurdum 2300 kayıp cıkardı. (170 tl masraf)
2-alianz sigortaya online olarak başvurduk.
3- red geldi
4-bu ile ilgilenen avukata başvurdum.kesin kazanırız rahat olun vs boyle binlerce kazandım(dava ile ilgili hakem heyeti vs 400 tl masraf)
5- 2 hafta once sonuclandı kaybetti. - valla yasalar cok değişti para kimdeyse onu tutuyolar vs dedi
6- 360 tl karşı tarafın avukat masrafı odedım 2 gun once.

sonuc :170+400+360 = 930tl zarar artık can sıkıntısı.

Re: Ynt: Araç değer kaybi konusunda

voyvoda' Alıntı:
benimde ocakda başıma geldi. 0 aldığım 2012 cruze a dolmuş carptı %100 haklı cıktım kazadan.
1-değer kaybı için bu işle ilgilenen eksper e başvurdum 2300 kayıp cıkardı. (170 tl masraf)
2-alianz sigortaya online olarak başvurduk.
3- red geldi
4-bu ile ilgilenen avukata başvurdum.kesin kazanırız rahat olun vs boyle binlerce kazandım(dava ile ilgili hakem heyeti vs 400 tl masraf)
5- 2 hafta once sonuclandı kaybetti. - valla yasalar cok değişti para kimdeyse onu tutuyolar vs dedi
6- 360 tl karşı tarafın avukat masrafı odedım 2 gun once.

sonuc :170+400+360 = 930tl zarar artık can sıkıntısı.
1☆O kararın gerekçesi neymiş?
% 100 kusur karşı tarafta ve aracınız piyasa satışından değer kaybetmiş.
Davayı siz kaybetmişsiniz.
.

Merak ettiğim birşey daha
.

2☆Avukatınız duruşmaya geldimi?
Başıma geldi.Ben merakımdan dolayı mazeret izni almışım (iyiki almışım) ve müşteki olarak duruşmadayım.Karşı taraf hazır.Mübaşir benim değil, avukatımın adını 2 saat anons etti. .......ama;
Bir Maaşım kadar para verdiğim avukatım adliyede 2 alt katta ve başka duruşmada.

evet bugun hesabımı kontrol ettim deger kaybı yatmış 3800 tl
15 gün içinde sonuçlandırıyorlar aracı firma kullanmadım dava açmadım
sigorta firması ile görüştüm durumu anlattım
dava hakkım mı bekleterek iyi niyet göstererek dosyamın incelenip hakkım olan deger kaybının karşılanmasını istedim
bir dilekçe ile talep başvurusu yaptım.
ve 15 gün sonra hesabıma yattı.

BBNET
Geri