Araç Bakıyorum

Kodla Büyü

halaskar63

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar, bu aralar araba bakıyordum almak için..bir tane buldum bizim buralarda.
2007 Model Renault Symbol 1,5 Dci boyasız( sadece arka bagaj kapağında 2 avuç kadar lokal boya var) 146 binde rengi beyaz 19,000 TL istiyor.Bu fiyatta almak uygun mu ?
Belki aynı model arabayı kullananlar vardır merak ettim bir sorayım dedim..
Varsa aracı ilanda olanlar link atabilirlerse onlara da bakabilirim.

arac bulmak cok zor hocam ozellikle dusuk fiyat ve modellerde samanda igne aramak gibi... aradiginiz fiyatlara cok fazla secici olmamak lazim.. soylediginiz aracin fiyati uygun gibi geldi yinede ustasina bi gosterin derim..

uygun gibi ama pazarlık konusuna giremedik..gözüm 18,000 kesti..ama yok dedi.Ben de kararsız kaldım bir sorayım dedim
Şu an ihtiyacım var başkasına minnet etmek te istemiyorum

dizel ve 100bini geçmiş araçlara potansiyel sorun olarak bakılır sebebi uzun.Eğer gerçekten düşünüyorsanız aracın turbosuna ve enjektörlerine çok çok iyi baktırın ama bu parçalar gözle ya da kulakla bakarak ustaların iyi ya da kötü diyebileceği parçalar da değildir.

ismailt' Alıntı:
dizel ve 100bini geçmiş araçlara potansiyel sorun olarak bakılır sebebi uzun.Eğer gerçekten düşünüyorsanız aracın turbosuna ve enjektörlerine çok çok iyi baktırın ama bu parçalar gözle ya da kulakla bakarak ustaların iyi ya da kötü diyebileceği parçalar da değildir.
kesinlikle haklısın, lakin fiyatta anlaşsaydık dediklerini yapardım..

Hocam ben de aylardır araç peşindeyim ama bi türlü denk gelemedik :) Symboller için iyi şeyler duymadım. Boş ve güvensiz bir araba dediler. Hatta hafta sonu bi ehliyet kursu sahibi kesinlikle yaklaşma dedi. Ama o fiyata da ancak bu tür arabalar var. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Rabbim hayırlısını versin. Bi fikir olsun istedim karar sizin elbette. Sağlıcakla...

hocam dizel arabalar belli bir Km den sonra (en fazla 200.000km) motor ister . ve de çok pahalıya mal olur. Benim dizel bir hyndai aracım vardı 120.00 km de idi sürekli arızalanıyordu, motor lazım dediler mecburen yaptırdım. 3500TL ye mal oldu. ama yine de tam istediğim gibi olmadı, ben de sattım .Şimdi bana sorarsan sıfır hariç dizel araçtan uzak dur derim.

sinan36' Alıntı:
hocam dizel arabalar belli bir Km den sonra (en fazla 200.000km) motor ister . ve de çok pahalıya mal olur. Benim dizel bir hyndai aracım vardı 120.00 km de idi sürekli arızalanıyordu, motor lazım dediler mecburen yaptırdım. 3500TL ye mal oldu. ama yine de tam istediğim gibi olmadı, ben de sattım .Şimdi bana sorarsan sıfır hariç dizel araçtan uzak dur derim.

bursa reno fabrikasında çalışan bir arkadaş var. dizel reno sembol alacaktı. km 170000 i geçmişti. bu araba alınmaz km çok fazla dedim. Kafayı mı yedin sen dedi.. Bu arabaların motoru en az 500000 yapar garantisini verebilirim dedi. İnanmadım ama o aldı ve hala biniyor arabaya.

kardeşim geçen çarşamba 94000 de benzin+lpg 2004 clio arabamı sattım 18000 TL'ye... 3 parça değişen vardı. bagaj kapağı, sol ön kapı ve çamurluk. var hesabını sen yap :)...

valla renonun 1.5 dci motorları sağlamdır;taksi olarak-meganelerda- 350 binlerde bu motorla kullanılan araçlar var...yakıt olarak ve bakım maliyetleri memnun kalırsınız.. ama onun dışında symbol güvenlik-konfor olarak memnun etmez..

namaldish' Alıntı:
sinan36' Alıntı:

bursa reno fabrikasında çalışan bir arkadaş var. dizel reno sembol alacaktı. km 170000 i geçmişti. bu araba alınmaz km çok fazla dedim. Kafayı mı yedin sen dedi.. Bu arabaların motoru en az 500000 yapar garantisini verebilirim dedi. İnanmadım ama o aldı ve hala biniyor arabaya.
Hocam bu konuda uzman değilim, ben arkadaşa fikir versin diye başımdan geçenleri anlattım. bundan sonrası herkesin kendi bileceği iş.

insanlar 100 binden sonra dizel alınmaz diye yanlış bir algı oluşmuş. bizde inanıyoruz.
eğer kötü yakıt alınmadıysa, yağ ve filtre değişimi düzenli yapıldıysa dci motorlar en az 350 bin km

Bakımını dogru ve zamanında yaptığınız sürece dizel ve benzinli araçlar 500 bin km yapacaktır. Ancak bizim ülkede 2. El alırken kullanıcılara güven olmuyor. Adam en ucuz mozot nerde bulursa ordan alıyor. Bakımını geciktiriyor. Nasılsa satacam mantığı ile.

benim de bi sorum var:
LPG'li araç satın alırken nelere dikkat etmek gerekir acaba?
hiç LPG'li araç kullanmadım.
2.el bi renault 19 var. RN modeli. 1996 model. yaklaşık 160 binde. fiyatı 9500 TL.
fiyatı uygun mu?
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

teksen' Alıntı:
benim de bi sorum var:
2.el bi renault 19 var. RN modeli. 1996 model. yaklaşık 160 binde. fiyatı 9500 TL.
fiyatı uygun mu?
hocam bildiğim kadarı ile LPG tankının en fazla 10 yıl ömrü var;öncelikle LPG uygulamasının ne zaman yapıldığını öğrenin kaçak vs.. olabilir dikkat edin..Ruhsata işli mi onun öğrenin;birde tabi motoru mutlaka sanayi de ekspertiz ettirin..Masraf açmasın en önemlisi de güvenliğinizi tehlikeye atmayın..

LPG'nin ne zaman takıldığını nasıl öğrenebilirim, ruhsatta yazar mı?
ayrıca, fiyat konusundaki yorumlarınızı bekliyorum.
tekrar teşekkürler.

Lpg projesinde uygulamanın ne zaman yapıldığı yazar. Tabi projesi duruyorsa. Lpg tankında da takılma tarihine benzer bir tarih olmalı.

Fiyatların artmasının etkisi var.

Lpg ile kaç km yapıldığı önemli. Piston arızasına yol açma ihtimali kuvvetli.

Verilen bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar..ama hala araç bakıyorum favori arabam da Toyota Corolla 1995-1996 model klimalı GLİ serisi..ama gel gör ki fiyatları o kadar fahiş hale getirmişler alınmıyor..
Bakalım uygun bir tane ne zmn denk gelecek..dizel arabaların motoru çok önemli..alacaklarda arkadaşların dediği gibi motoruna iyi baktırılmalı..iyi bir ustadan..
Yine de belirteyim ki aracı ilanda olan arkadaşlar link bıraksınlar..

teksen' Alıntı:
benim de bi sorum var:
fiyatı uygun mu?

Hocam bizim buralarda tutulan bir araba değil, alacaksan orta kasalara bak 1995-1996 modellere GTE diye geçer..onlar çok tutuluyor..

sinan36' Alıntı:
Dizel araçların motor tamirleri rektefeleri belirtiğiniz gibi çok pahallı..Bahsinde bulunduğum renault symbol dizel aracın minumum motor tamiri 4,000-5,000 arasında..
Onun için diyoruz ki dizel araç alırken, kesinlikle motorunu iyi bilen bir ustaya gösterilmesi..

BBNET
Geri