Araç Almayı Düşünenler

Kodla Büyü

BlackSoiL

Aktif Üye

Ekli dosyalar

• satilik-yerli-otomobil-cadillac-bls.jpg
    satilik-yerli-otomobil-cadillac-bls.jpg
    255.6 KB · Görüntüleme: 1,514
Yazmayayım diyorum 2007 model araç 50000.
Önemli not fiyat yüksek.

bir otomobilin testi falan nasıl yapılır bu konuda bilgi yoksunu olunca böyle dalga geçmeye çalışırlar...

devrim arabasını men eden zihniyetten bunun ne farkı var?

adı üstünde prototip. dış kısım herhangi bir otomobile benzer ama iç aksamı yürürü test edilir. bizim okumuş cahillerimizde anca alay etmeye çalışır...

fikir üreteceğine fikirlerle dalga geçerler...

Ülkemizin ilerleyişini hazmedeyen küçük beyinlerin karalama politikaları işte. Bunlarda vizyon yoktur. Her zaman başkalarına gebe kalırlar. Doğan medyasınında yaptığı da budur. baynadir hocamızın dediği gibi bizim okumuş cahillerde buna çanak tutarlar.

Küçük beyinler bunu anlayamaz haklısınız. Bu kadar yalanı dolanı talanı hırsızlığı anlayamadığı gibi prototip denilen aracın üzerindeki bantları kaldırdıklarında Cadillac logosunun olduğu görseler dahi yine inanmazlar. Keşke gerçekten ortada bir çalışma olsaydı da göğsümüzü gere gere çıkıp babayiğit arasaydık, övünseydik. Devrim arabasından dem vurup yanlışları eleştirenlere terorist damgası vurmakla olmuyo o işler. Seçimden sonra bekleyip göreceğiz bakalım esamesi okunacakmı bu sahte projelerin...

Re: Ynt: Araç Almayı Düşünenler

Dün de denizaltı üretimi yapacağız haberi ni memurlar.net te okudum.
Bu konuyu internette araştırdığımda 2010 yılından bu yana, bu tür sözler verildiğini ve büyük basın toplantıları yapıldığını gördüm.
Ama bence, Çok değil daha 6 ay önce açılan uçak fabrikalarımız varken, denizaltı bunun yanında birşey değil.
Biz uçak fabrikalarına sahip, vede denizaltı yapmaya talip bir milletiz.
Araba bunun yanında çerez kalır.Çekemeyenlerin inşallah yüzü kızaracak.

Bugün Bakan bile yerli otomobil üretmeyecegimizi söylüyor. Ama kraldan çok kralcılar hâlâ toz kondurmuyor. Biz bu kafayla yüz yıl daha yerli otomobil üretemeyiz.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili, "Saab 9-3'ün sadece isim hakkını değil, tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldık" dedi.

Işık, TRT Haber'de katıldığı programda, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Yerli otomobil için iki yolun bulunduğuna işaret eden Işık, bunlardan birinin her şeyin Türkiye tarafından yapılıp, ortaya bir prototip çıkarmak olduğunu söyledi. Böyle bir çalışmanın 3-5 yıl zaman alacağını ve 1 milyar dolarlık da maliyet gerektirdiğine dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

"Bu, aslında Amerika'yı yeniden keşfetmek anlamına da gelir. İkinci yol nedir? Bu noktada çalışmış, bilinen, kendini ispat etmiş bazı firmalarla işbirliği yapmak ama her şeyden önce fikri mülkiyet hakları sizde olan bir platforma sahip olmak. Biz bu iki alternatif arasında karar vermek durumundaydık ve dedik ki, '5 yıllık zamanı ve 1 milyar doları boşa harcamayalım ve zaten varolan bir platformun fikri mülkiyet haklarını satın alarak, bunun üzerinden teknolojiyi geliştirmeye devam edersek, en az 3 yıl ve 1 milyar dolarlık avantajla başlamış oluruz ve o 1 milyar dolarla projeyi bitirebiliriz.' Bu noktada ciddi bir araştırma yaptık ve Saab 9-3'ün platformunun bizim açımızdan çok uygun olduğunu tespit ettik."

niye herşeye karşısınız, bir ürünü sıfırdan üretmek öyle kolay mı? Kılı kırk yarmanız gerekir, gerek tasarım, pazar payı, fiyatı, arge çalışmaları vs. Bakın burada söylemlerimden akpli falan olarak düşünmeyin, benim için kişilerin, partilerin hiçbir önemi yok. Önemli olan devletin bekası. Her şeye muhalif olanlar sizler bu ülkeye katkıda bulunun. Fikirlerinizi kurumlarla paylaşın. Öyle klavye delikanlılığı yapmakla olmuyor.

Valla ben de dayanamadım şimdi trol mrol demeyin siyaset le işim yok ama yıllardır otomobil dünyasını takip edrim... devletin yaptığı akıllıca siz sanıyormusunuz ki her marka kendi platformunu ya da motorunu kullanıyor... mazda fordun,, opel psa(yeni meriva mesela 2016) nın renault direk fluenci samsungdan alır vs vs vs.... motora gelirsek zaten ortalık karışık toyota bmw den psa devşirmesi dizeli avensis ve versoda şuan satıyor mesla ,,, mercedes renaultun dci 110 ve 130 luğunu kullanıyor daha yebi c 200 de 1.6 130 luk renault motoru var... yani dünyada işler böyle yürüyor... önemli olan teknolojiyi kaliteyle birleştirip satabilmekte ... devlet tamamen yerli demekle hata yaptı sadece yoksa bence girişimler umut verici... bir de uzun mezilli hibrit ya da elektrikli motorları kendileri yapıyorlarsa bence başarılı olur...atak helikopteri nebiliyim gemisi ihası bunlara destek olmak lazım siyaseten eleştirirsen eleştir tabi ayrı mesele ... Arkadaşlar hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun şimdiye kadar bunlar hiç yoktu yani bi yerden başlanmalı bence saygılar...

%100 yerli ne demek?
Prototip nedir?

Bu soruların cevabını bilmeyen insanlar sallamışlar işte. Yerseniz.

volkankey' Alıntı:
%100 yerli ne demek?
Prototip nedir?

Katılıyorum kardeşim prototip ve yüzde yüz yerli denmemesi gerekirdi en baştan bir platform satın aldık ve bunun üzrine kendi elektrikli motorumuzla geliştirip böyle şöyle yapacağız dense problem olmazdı ayrıca bazı yerler de yok 2002 de yapılmış falan deniyo eski falan deniyo e focus hala mk1 98 altyapısını kullanıyo neyse diyecek çok şey var... devletce milletce bu gelişmeler önemli tüm hatalara rağmen..

Ne motoru ne yürüyen aksamı.
İnsanın aklıyla dalga geçmeyin. Neyi test ediyorlar 1.9 dizel doblo motorunu. Göz var nizam var.
Tübitak logolu ekran koyunca iç aksam testi mi oluyor.

Çinli firma zaten elektrikli oto testlerini tamamlamış. Aracın ağırlığından ötürü yatırım yapılabilir bulmadıkları söyleniyor.

Ha bu arada Bursa'da Fiat reno karsan gibi dev firmalar var. İşbirlikli çalışma imkanı olursa yerli otonun kralını yaparlar özellikle karsan ilgiliydi diye biliyorum.

gözlerine perde inmediyse Okumuş cahiller de küçük beyinlerde okuyup anlayabilirler

LionKing' Alıntı:
Valla ben de dayanamadım şimdi trol mrol demeyin siyaset le işim yok ama yıllardır otomobil dünyasını takip edrim... devletin yaptığı akıllıca siz sanıyormusunuz ki her marka kendi platformunu ya da motorunu kullanıyor... mazda fordun,, opel psa(yeni meriva mesela 2016) nın renault direk fluenci samsungdan alır vs vs vs.... motora gelirsek zaten ortalık karışık toyota bmw den psa devşirmesi dizeli avensis ve versoda şuan satıyor mesla ,,, mercedes renaultun dci 110 ve 130 luğunu kullanıyor daha yebi c 200 de 1.6 130 luk renault motoru var... yani dünyada işler böyle yürüyor... önemli olan teknolojiyi kaliteyle birleştirip satabilmekte ... devlet tamamen yerli demekle hata yaptı sadece yoksa bence girişimler umut verici... bir de uzun mezilli hibrit ya da elektrikli motorları kendileri yapıyorlarsa bence başarılı olur...atak helikopteri nebiliyim gemisi ihası bunlara destek olmak lazım siyaseten eleştirirsen eleştir tabi ayrı mesele ... Arkadaşlar hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun şimdiye kadar bunlar hiç yoktu yani bi yerden başlanmalı bence saygılar...

kesinlikle katılıyorum başta lanse ederken %100 yerli demeselerdi olanı olduğu gibi söyleselerdi kimse itiraz etmezdi yukarıda yazdığınız gibi globalleşen dünyada artık otomotiv devi firmalar ortak altyapı ve motor kullanabiliyorlar arge maaliyetlerini azaltıp araçları daha ucuza üretip-satabilmek için. Siyasi değil Otomobilden anlayan birisi olarak söylüyorum sayın baynadir ve ay51 otomobilden zerre anlamadığınız belli kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz lütfen yapmayın

LionKing' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
%100 yerli ne demek?
Prototip nedir?

Katılıyorum kardeşim prototip ve yüzde yüz yerli denmemesi gerekirdi en baştan bir platform satın aldık ve bunun üzrine kendi elektrikli motorumuzla geliştirip böyle şöyle yapacağız dense problem olmazdı ayrıca bazı yerler de yok 2002 de yapılmış falan deniyo eski falan deniyo e focus hala mk1 98 altyapısını kullanıyo neyse diyecek çok şey var... devletce milletce bu gelişmeler önemli tüm hatalara rağmen..
Hocam ford focus Volvo ile birlikte 2003 platformunu kullanıyor.

Re: Ynt: Araç Almayı Düşünenler

Boluya uçak fabrikası kuruluyor.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Kaynak.memurlar.net
http://www.memurlar.net/haber/541750/
headline.jpg

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da uçak fabrikası kurulacağını söyledi.
Daha şimdiden Azerbaycan'dan 40 tane uçak siparişi aldık.Haberiniz varmı? Dedi.

Bende sizler gibi basından öğreniyorum.Demek artık belediyelerimiz bile uçak fabrikası kuruyor. Bu gidişle yakında bu tür uçak ve denizaltı fabrikaları gibi ağır sanayi fabrikaları her yerde olacak.

Eminim bu ilanları CNN vermiştir sonrada haber diye yayınlamıştır.

frtmr' Alıntı:
LionKing' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
%100 yerli ne demek?
Prototip nedir?

Hocam hala mk1 kullanıyo bazı parçaları birebir aynı mazda volvo ve focus aynı platformu kullandı uzun sür aks mesafeleri falan hep aynıdır.

LionKing' Alıntı:
frtmr' Alıntı:
LionKing' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
%100 yerli ne demek?
Prototip nedir?

Hocam hala mk1 kullanıyo bazı parçaları birebir aynı mazda volvo ve focus aynı platformu kullandı uzun sür aks mesafeleri falan hep aynıdır.

O platform c170 hocam. Bizim ülkemize gelen araçların platformu c1.
Parça konusu ayrı, aynı parçayı kullanan çok fazla araç çıkabilir.

Baştakinin ağzıyla konuşup eleştirenlere terorist, vatan haini, beyinsiz, çapsız damgası vuranlar: Bir muhalif olmaktan ötürü gururluyum. Muhalifliğim AKP'ye değil, koltuk ve para sevdasına milleti kandıran tüm siyasetçilere ve yetkilileredir. Seçim öncesi insanların Milli duyguları ile oynayıp oy toplayabilmek için etrafına bant yapıştırdıkları arabaya %100 yerli demeleri benim ağrıma gidiyor. Globalleşen dünyada hiç bir ürünün %100 yerli yapılamayacağını ufak çocuklar bile bilir. Ancak böylesi önemle sahip çıkılması gereken bir projeyi bile oy devşirmek için heba etmeleri ve milleti kandırmaları yanlıştır.
Madem yerli otomobil yapılmak isteniyordu ciddi ciddi o zaman BMC fabrikasını neden kapattınız? İşlevsiz kıldınız? Dünyada birçok ülke tarafından takdir edilip sipariş edilen mayına dayanıklı askeri araç kirpileri üreten BMC'ye bu aracı ürettirmeyip firmayı borç batağına sokup TMSF'ye devrettirdiniz diye sorarlar. Firmanın devredilmesine kadar olan son 2 yıl tüm işçiler boş boş gidip geldiler tek bir araç bile ürettirilmedi. Bu yanıbaşımız İzmir-Bornova'da oldu. Komşularımızdan akrabalarımızdan biliyoruz dönen dolapları. Firmanın sadece arsası 1,5 milyar etmesine karşın 751 milyona (tıpkı ATV grubunda olduğu gibi) yandaş Ethem SANCAK'a satılmasını nasıl hazmedeceğiz?
Şimdi kalkıp kraldan çok kralcı geçinen o vatanperver arkadaşlara sesleniyorum. Ortada bir yanlış varsa haykırın eleştirin. Siyaset peşinde koşacağınıza gerçekten vatanperver olun.

her seçin öncesi böyle bir araba uçak üretme furyası başlayıp seçimle birlikte yok oluyor bir de petrol bulunurdu önceki seçimlerde hayret henüz haberini görmedik her an bir yerlerde petrol bulunabilir hazırlıklı olun
esasen ülkemizde araba üretiliyor zaten alt yapımız markalarımız var buna rağmen yıllardır yerli araba yerli araba diye yatıp kalkıp üretemeyen beceremeyen siyasiler utansın

Abi lenova çıkarken de böyle değil miydi? İlk çıkarken ismini duyan yoktu pek. Ama IBM'in dizüstü departmanını satın almıştı ve IBM destekli çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Sıfırdan marka üretmek yerine eğer yapabiliyorlarsa böyle çıkmaları daha mantıklı

kaputun altındaki elektrikli motoru 1.9 dizel sanan kara cahillere selam olsun... çekim yaparken 1.9 dizel motor ne kadar da sessiz çalışıyormuş dediniz mi acaba?

bizim insanımız birşey beceremez, bu kafayla 100 yıl daha birşey çıkmaz diyerek neden kendinizi bu kadar küçük görüyorsunuz acaba?

elin fukaralıktan kırılan çinlisi yapabiliyorda bizmi yapamayacağız...

fikirlere sahip çıkıp destek olmak yerine sizin gibi köstekler olduğu sürece değil yüzyıl binyılda geçse zaten pek birşey olmaz...

sanki bu zihniyet %100 yerli otomobil çıksa gidip alacak ya? yine gidip elin almanına, fransızına 3-5 katı para verirsiniz siz...

Hangi mal kaliteliyse gider onu alırım Türk alman fransız farketmez.Kim iyisini yapıyorsa onu alırım.Benim ülkem 30 binlik arabayı bana 60 bine satıp kalanı vergi diye alınıyor.Bir kere arabaya binmek bu ülkede lüks.Araban varsa sen zenginsin zaten.

BBNET
Geri