Bütün bilgisayarların özelikleri aynı 20 bilgisayar var.
Acronisle yedeğini aldım ve DVD ortamında ve ana bilgisayarda saklıyorum...
Ayrıca öğrenci bilgisayarlarında da D içinde gizli klasör şeklinde saklıyorum.
Genelde sorun çıkmıyor ama öğrenciler olaki silerse ya da bozulursa yedekler netopla ara sıra gönderiyorum tekrardan.
sistem C bölümünü drive vaccine programı ile koruyorum.
Virüs bulaşma sorunu olmuyor genelde çökme derdi de olmuyor sistemlerin. Sadece D ye autorun virüsleri bulaşıyor bazen onu da netopla D bölümlerini dosyaları kontrol edip siliyorum,
eğer silmeme rağmen öğrencilerin getirdikleri programlardan bulaşan virüsler olursa boş derslerimde virüs programı kurup taratıyorum(ayda 2-3 makine ancak oluyor öyle)
Eğer daha da baş edemezsem C drive vaccine tarafından korunuyor zaten D bölümünü formatlıyorum ve standart müzik, resim yedek gibi dosyaları netopla gönderiyorum.
3 senedir nerdetyse hiç kurmadığım 15-16 bilgisayarım var. Acronisle yedek bile yükleme yapmadan çalışıyorlar.
Her öğrencinin bilgisayarı belli zaten ilk hafta ilk onu belirliyorum, fare klavye kulaklık sökme takma olayları olmuyor, öğrencilere bir sorunlu fare klavye olursa başkalarıyla deiştirmemeleri için sorunlu cihazı yedekte tuttuğum fare,klavye kulaklıkla değiştiriyorum.
Sene başında 2 tl topladım her öğrenciden, ve fare klavye internet kablosu kulaklık 3 lü priz vs aldım. Kendileri para verince daha bi düzenli kullanıyorlar.
Hem de elimiin altında yedek mazeme olması iyi oluyor.Kendi döner sermayemi kurdum

uhaha:
En çok bozulan şey bilgisayarların ön usb bellek yuvaları içine çöküyor tak çıkar yapa yapa... Onu da 3 tl ye uzatma kablosu alıp üstüne bantladım çözdüm.
haftada 28 saat dersim var, 14 farklı sınıf geliyor, okulumuz ortaokul ilkokul bir arada, öğleden sonra ilkokullardan da sınıfı kullananlar oluyor.
Nazar değmesin taş gibi işliyor 21 makinada.