Anlık Ders ve Nöbet Takip Programı (exe & Python )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erbay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

erbay1

Site Gezgini
İdareciler için anlık ders ve nöbet takip programı yaptım. Sınıfların güncel ders saatlerini, teneffüsleri, kalan süreyi anlık olarak takip edebilir, o gün dersi olan-olmayan veya anlık dersteki veya boştaki öğretmenleri görebilirsiniz.
Canlı verilere veya isterseniz gün- saat seçip ileri-geri tuşu,mauel ders saati bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Zipli dosyayı klasöre çıkarın. İçindeki "okul_pano.xlsx" dosyasını düzenleyin.data sayfasında öğretmenlerin çarşaf ders programı var. nobet sayfasında nöbet verileri var. Süre sayfasında ders süresinin kaç dakika olduğu ve öğle tenefüsünün kaçıncı dersten sonra başladığı bilgileri var.
Haftanın diğer günlerine ait verileri görmek için Gün ve saat seçip Git butonuna basın
Not: "Anlik_ders_ve_nobet_takip.exe" ve "okul_pano.xlsx" dosyaları aynı klasörde olmalıdır.
KODLAMA: Erdal BAYRAK

İNDİR: Google Drive Linki

24.webp

Python bilenler aşağıdaki dosyayı kulanabilir (gerekli kütüphaneleri yüklenmelidir)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Elinize sağlık faydalı bir program olmuş. Programda ileri geri yapmanın yanında Haftanın istenilen gün ve saati seçilip, seçilen gün ve saate ait veriler ekrana gelecek şekilde bir ayar eklenebilir mi?

Elinize sağlık faydalı bir program olmuş. Programda ileri geri yapmanın yanında Haftanın istenilen gün ve saati seçilip, seçilen gün ve saate ait veriler ekrana gelecek şekilde bir ayar eklenebilir mi?
Tabiki olur. Güncel Python kodları aşağıda..

12.webp

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Programda kısa bir deneme yaptım. gayet pratik. tekrardan elinize sağlık.. fakat manuel mod çıkmadı. neyi yanlış yapıyorum acaba?

Programda kısa bir deneme yaptım. gayet pratik. tekrardan elinize sağlık.. fakat manuel mod çıkmadı. neyi yanlış yapıyorum acaba?
önceki-sonraki-gün-saat seç Git e bas manuel mod a geçer. Sağda Canlı Saate Dön e basınca anlık verilere geçer. Python kodunu revize ettim.En üstteki exe dosyasını güncellledim.

Son düzenleme:
Yaptığım denemede excelde ders programı sayfasında yaptığım tüm değişiklikler anında programa yansıyor. fakat nöbet yerlerinin ne ismini değiştirebildim ne yenisini ekleyebildim.. buna göz atabilir misiniz? tekrardan elinize sağlık.. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra rica etsem güncel exe paylaşabilir misiniz?

Yaptığım denemede excelde ders programı sayfasında yaptığım tüm değişiklikler anında programa yansıyor. fakat nöbet yerlerinin ne ismini değiştirebildim ne yenisini ekleyebildim.. buna göz atabilir misiniz? tekrardan elinize sağlık.. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra rica etsem güncel exe paylaşabilir misiniz?
Nöbet sayfasında nöbet yeri isimlerini değiştirebilir ve yeni yer ve öğretmen ekleyebilirsin. hatalar varsa düzelteyim ondan sonra exe yaparım

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Program arayüzünde seçilen saatteki sınıf dersleri bölümünde Liste ders programındaki öğretmenlerin sırasına göre listeleniyor. bunun yerine sınıf ismine göre sıralansa (5A-5B-5C-6A-6B-6C... gibi) daha kullanışlı olur kanaatindeyim.. Elinize, emeğinize sağlık..

Teşekkür ederim. Program arayüzünde seçilen saatteki sınıf dersleri bölümünde Liste ders programındaki öğretmenlerin sırasına göre listeleniyor. bunun yerine sınıf ismine göre sıralansa (5A-5B-5C-6A-6B-6C... gibi) daha kullanışlı olur kanaatindeyim.. Elinize, emeğinize sağlık..
aslında hangi sınıflarda aynı dersler varsa al alta gelsin istedim. türkçe dersi olan sınıflar veya fen dersi olan sınıflar alt alta vb.
sınıf adına göre sıralansın istiyorsan okul_takip.py dosyasında ilgili kodu bul;
Kod:
ders_aninda = day_df[day_df["ders_no"] == ders_no]
    if not ders_aninda.empty:
      for _, row in ders_aninda.iterrows():
bu şekilde güncelle
Kod:
ders_aninda = day_df[day_df["ders_no"] == ders_no]
    if not ders_aninda.empty:
      # Sınıf adına göre sıralama yapmak için içeriği parçalayıp geçici bir sütun oluşturalıyız
      temp_list = []
      for _, row in ders_aninda.iterrows():
        parts = row["content"].split("\n")
        cls = parts[0].strip()
        lesson_name = parts[1].strip() if len(parts) > 1 else ""
        temp_list.append(
            {"cls": cls, "lesson": lesson_name, "teacher": row["teacher"]}
        )

# Sınıf adlarına göre alfabetik sıralamalı
      temp_list = sorted(temp_list, key=lambda x: x["cls"])

for item in temp_list:
        self.tree_classes.insert(
            "", "end", values=(item["cls"], item["lesson"], item["teacher"])
        )
    else:

Son düzenleme:
o halde şöyle yapılabilir. listede en üstte bulunan sütun ismine tıklandığında ona göre listeleme yaparsa, anlık ne lazımsa ona göre listelenir..

Müsait olduğunuzda bu son halini. exe olarak paylaşırsanız sevinirim. 🙏
Siz de yapabilirsiniz .
sirali_okul_takip.py masaüstüne al cmd aç:
Kod:
pip install pyinstaller
çalıştır yükle
Kod:
cd /d C:\Users\kullanıcı adın\Desktop
masaüstünde çalıştır ve cmd nin tamamlanmasını bekle
Kod:
pyinstaller --noconsole --onefile sirali_okul_takip.py
masasütünde "dist" adında klasör oluşacak içinde sirali_okul_takip.exe dosya oluşacak. sadece bu dosya lazım diğerlerini sil. sirali_okul_takip.exe dosyasını okul_pano.xlsx ve program.ico dosyalarıyla aynı dizine koyman yeterli

Son düzenleme:
ilksms
Geri