Anasınıfı Bilgisayar Dersi

Kodla Büyü

hayrettintiryaki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar anasınıflarında bilgisayar dersine giren var mı? Kullandığınız materyal ve ders içerikleri, kaynaklar konusunda paylaşımda ve önerisinde bulunabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

ben 5 sene kadar önce girmiştim. Materyaller elimde değil şuan. Genelde flash'ta fare kullanmayı öğretecek oyunlar hazırlamıştım. yapboz gibi mesela. Biraz da paint'i öğretmiştim. Bilgisayarı açıp kapamayı bi de.

7 sene evvel girmiştim, MEB in gönderdiği Konuşan Hindi CDlerini kullanmıştım. (Boyama-yap boz oyunları vb.)
CD yi sene başında taktım, 1 dönem hiç sorunsuz beni idare etmişti.
Şu anda elimde yok malesef.
İnternetten ara Okulöncesi oyunları diye acayip bir dünya var. Yada en kolayı online barbi giydirme vb...

Benim girdiğim ana sınıfında bil. vardı, ana sınıfı öğretmeni onlara zaten bil. kullandırıyordu, dolayısıyla açma kapama-temel fare, klavye kullanımını biliyorlardı. Evlerinde de kullanan öğrenciler olduğu için çok sıkıntı çekmemiştim. Yine de tüm olası sıkıntıları önceden düşün yoksa tam bir kargaşa yaşanıyor.

Yine de ilk 1-2 derse yanına birkaç büyük öğrenciyi yardımcı olarak al, sandalyeye oturmaları bile dert olabiliyor. Ben ana sınıfı stajyerlerinden yardım etmelerini istemiştim. İlk başta ben, ana sın. öğr. ve 5 stajyer 25 öğrenciyi ancak idare edebilmiştik.

Henüz sıralarını beklemeyi bilmedikleri için en küçük şeyde bile kavga edip, kargaşa çıkarıyorlar, haberin olsun.
Kolay gelsin

BBNET
Geri