Anadolu liselerini tercih edebiliyor muyuz ?

Kodla Büyü
ben tercih ettim hocam... bundan sonraki süreç tahminen şöyle olacak anadolu liselerinde bütün lise öğretmenleri çalışabilecek ancak sınava girmeden anadolu lisesi kadrosu verilemeyecek yani fen liselerine ve sosyal bilimler liselerine sınavsız geçiş yapamayacak...şu anda anadolu kadrosu ile anadolu lisesinde çalışanlar bu okullara sınavsız tayin isteyebilecekler.

arkadaşlar bu konudan tam emin misiniz? köydeyim tam araştıramıyorum internet iyi çekmiyor. en son olan anadolu lisesi sınavına girdim ama hiçbir anadolu lisesine atanamadım, yani puan var ama kadro kaydım hiç yok. tercih edebilir miyim?

tercih edebiliyorsun hocam ama sonra bir şey çıkar mı çıkmaz mı kimse bilemez...burası türkiye...

bsşvuru formunu tekrar tekrar okudum. tercih edemezsin gibi bir yorum çıkmıyor ama mebbiste yanlış başvuru yapanlar sıradan çıkartılacak yazıyor. zaten norm fazlasıyım gidemezsem resene takılırım...

Liseye gidip dersi seçmeleri için idarenin gözüne bakacağına, orta okula git keyfine bak...

Artık eskisi Anadolu Liseleri gibi bir şey yok arkadaşlar... Tüm genel liseleri anadolu lisesi diye isimlendirdiler...
İlk atama bile gelebiliyor artık anadolu liselerine (eski adıyla genel liselere)

arkadaşlar şu an durum nasıldır bilemem ama gördüğüm birşeyi aktarmak isterim sınıf arkadaşım eş durumundan anadolu lisesine atandı (anadolu lisesi sınavına girmedi). daha sonra sorduğumda ise okulun hala normal lise kısmının açık olduğunu atamasının her ne kadar anadolu lisesi görünmekteyse düz kısmına tayini çıkmış herhalde şu an il içinde görünen anadolu liseleri halen düz kısmı bulunan liselerdir benim düşünceme göre.

bulunduğum ilde açık olan bir lise 15 senedir anadolu lisesi eşim oranın mezunu :) diğeri 6-7 sene oldu açılalı, sadece bir tanesi 2 senelik anadolu lisesi... aslında olaya şöyle bakmak lazım artık bunlar anadolu lisesi değil DÜZ LİSE... sadece sınavla kazanan öğretmenler anadolu kadrosuna sahip oldukları için fen lisesi ve sosyal bilimler lisesine geçebiliyorlar...

Bizde istenemez diye telefon zinciri yayınlanmış. Diyarbakır' dayım.

BBNET
Geri