Anadolu Liseleri atölye de sınıf 2 ye bölünür mi

Kodla Büyü

esens

Üye
Okulda atölye olan bir anadolu lisesinde bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde sınıf ikiye bölünür mü, resim müzik gibi 2 öğretmen atabır mı yarısı bi atölyede yarısı bi atölye de gibi

Atölye değil Bilgisayar Sınıfı veya Bilgisayar Labaratuarı denir anadolu lisesinde hocam. :)

Dersler seçmeli olduğu için başka bir dersle bölünür ancak. Meslek lisesindeki gibi değil de üniversitedeki gibi sınıfın yarısı BT alırken diğer yarısı Almanca alabilir.

Şu bir gerçek kalabalık sınıflarla ders ve etkinlik yaptırmak çok zor oluyor. Keşke imkanlar olsa da Meslek liselerinde olduğu gibi sınıflar ikiye bölünebilse iyi olurdu.

ortaokulda teknoloji ve tasarım dersinde bölünebiliyor da bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde niye bölünemiyor? İlgili arkadaşların durumu okul-ilçe-il zümrelerinde belirtmesi gerekiyor bence. En azından labtaki pc adetine göre her öğrenci bir bilgisayara oturabilecek şekilde grup oluşturulabilmeli.

ortaokulda teknoloji ve tasarım dersinde bölünebiliyor da bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde niye bölünemiyor? İlgili arkadaşların durumu okul-ilçe-il zümrelerinde belirtmesi gerekiyor bence. En azından labtaki pc adetine göre her öğrenci bir bilgisayara oturabilecek şekilde grup oluşturulabilmeli.
Hocam okullarda zaten ders saati az olduğu için ya 1 norm var yada hiç yok. Aynı anda 2 gruba nasıl 1 er öğretmen girecek ona göre de norm verilmesi imkansız gibi bir şey. Keşke dediğiniz gibi olsa

Teknoloji tasarıma nasıl norm veriliyor hocam ? Bize gelince yok :(
Onu diyorum ben de hocam. Onların dersi zorunlu bizim seçmeli. Nedenleri bu forumda çok tartışıldı, sonuç ortada. Bunun verilmesi için bu branşın daha 40 fırın ekmek yemesi lazım maalesef.
Ben o mesajımı durumu tespit etmek adına yazdım, durumu onaylamak için değil kesinikle

Onu diyorum ben de hocam. Onların dersi zorunlu bizim seçmeli. Nedenleri bu forumda çok tartışıldı, sonuç ortada. Bunun verilmesi için bu branşın daha 40 fırın ekmek yemesi lazım maalesef.
Ben o mesajımı durumu tespit etmek adına yazdım, durumu onaylamak için değil kesinikle
5 ve 6'larda zorunlu değil mi BT ve yazılım, nasıl seçmeli?

Hocam okullarda zaten ders saati az olduğu için ya 1 norm var yada hiç yok. Aynı anda 2 gruba nasıl 1 er öğretmen girecek ona göre de norm verilmesi imkansız gibi bir şey. Keşke dediğiniz gibi olsa
gerekirse başka okula gidecek, kendi okuluna da başka okuldan gelecek. niye yapılmasın?

gerekirse başka okula gidecek, kendi okuluna da başka okuldan gelecek. niye yapılmasın?
Tamam yapılsın hocam. Ben yapılmasın demedim. Yapılması imkansız gibi bir şey dedim ki durum da budur. Durum tespiti yaptım. Sorun yok yapılsın isterim. Ama olasılık kaç o tartışılır. Gerçekçi olmak lazım biraz o okul başka okula göre program yapacak karşılıklı çok zor

5 ve 6'larda zorunlu değil mi BT ve yazılım, nasıl seçmeli?
İşte o zorunlu dersler norm oluşturmaya yetmiyor. Bu forumda bu konular can yakıcı bir şekilde paylaşılıyor biraz incelemek yeter. Öğretmen arkadaşlarımız bıktı artık ders azlığından da norm fazlası olmaktan da belirsizlikten de.
Dil projesi uygulanan okullarda, imam hatiplerde dersler azaltılıp numunelik hale gelmedi mi ben mi yanlış biliyorum.

ilksms
Geri