Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

AMS ile bilgi yarışması hazırlama

Konu, 'AutoPlay Media Studio' kısmında ersin_sisman tarafından paylaşıldı.


  1. ersin_sisman

    ersin_sisman Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    511
    Beğeni:
    0
    Öncelikle developer hocama çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Okullarda kullanılmak üzere bilgi yarışması yapmayı planlıyorum. Özellikleri şu şekilde düşünüyorum. Tabi buna katkıda bulunabilirsiniz.

    1. Soruları kullanıcı düzenleyebilecek.
    2. Sınıf ve süre bilgileri gösterilecek.
    3. Soru sırasında sayaç olacak ve bu süre kullanıcı tanımlı olacak.
    4. İstenilen kadar soru girilebilecek.
    5. Her soruya tıklandığında okulun farklı bir resmide sorunun yaında olabilir.
    6. Her sorudan sonra cevap gösterilebilmeli.

    developer hocamın katkılarıyla yeni başladığım bu programda katkılarınızla tamamlamaya çalışacağım.
     
  2. developer

    developer Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    13 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    1.338
    Beğeni:
    11
    Sayın hocam öncelikle sesime kulak verdiğiniz için teşekkür ederim.Bu özellikteki bir çalışma şuanda yayında olan dijital yıllık ile aynı düzeyde fakat bir örnek yapabiliriz veritabanına soruyu kaydetme ve soruyu veritabanından çekme gibi ..

    4 adet ınput ve 2 adet buton oluşturalım

    Soruları kaydet butonunun onclick evresine;
    Kod:
    s1 = Input.GetText("Input1");--Input1den veriyi alıp s1 değişkenine depoluyoruz
    s2 = Input.GetText("Input2");--Input2den veriyi alıp s2 değişkenine depoluyoruz
    s3 = Input.GetText("Input2");--Input3den veriyi alıp s3 değişkenine depoluyoruz
    
    INIFile.SetValue(_SourceFolder .."\\AutoPlay\\Docs\\sorular.ini", "SORULAR", "soru1", s1);--s1'den aldığımız veriyi veritabanına kaydediyoruz
    INIFile.SetValue(_SourceFolder .."\\AutoPlay\\Docs\\sorular.ini", "SORULAR", "soru2", s2);--s2'den aldığımız veriyi veritabanına kaydediyoruz
    INIFile.SetValue(_SourceFolder .."\\AutoPlay\\Docs\\sorular.ini", "SORULAR", "soru3", s3);--s3'den aldığımız veriyi veritabanına kaydediyoruz
    
    Soruları al butonunun onclick evresine;

    Kod:
    
    s1 = INIFile.GetValue(_SourceFolder .."\\AutoPlay\\Docs\\sorular.ini", "SORULAR", "soru1");--veritabanından bilgiyi alıp s1e depoluyoruz
    s2 = INIFile.GetValue(_SourceFolder .."\\AutoPlay\\Docs\\sorular.ini", "SORULAR", "soru2");--veritabanından bilgiyi alıp s2e depoluyoruz
    s3 = INIFile.GetValue(_SourceFolder .."\\AutoPlay\\Docs\\sorular.ini", "SORULAR", "soru3");--veritabanından bilgiyi alıp s3e depoluyoruz
    
    Input.SetText("Input4", s1);--s1'den aldığımız veriyi ınputa yazıyoruz
    Input.SetText("Input5", s2);--s2'den aldığımız veriyi ınputa yazıyoruz
    Input.SetText("Input6", s3);--s3'den aldığımız veriyi ınputa yazıyoruz
    
    Örnek APZ dosyası;
    Kod:
    http://www.dosya.tc/server16/IrcVVJ/bilgiyarismasi.rar.html
     
  3. karinca_52

    karinca_52 Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    10.651
    Beğeni:
    373
    hocam iş başına bak buda lazım herkese ... :)
     
  4. ersin_sisman

    ersin_sisman Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    511
    Beğeni:
    0
    teşekkürler hocam. veritabanı bağlantısı öneliydi onuda .ini dosyasıyla halledecez sanırım. Yanlız 4. input dosyasını ne için kullanacağız onu anlamadım. Bide
    s3 = Input.GetText("Input2");--Input3den veriyi alıp s3 değişkenine depoluyoruz

    kod satırında s3 e değer alırken Input3 olacak heralde. bunlar yardımcı olacak devam edeyim ben. Tekrar teşekkürler...
     
  5. developer

    developer Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    13 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    1.338
    Beğeni:
    11
    sağ bölüm veritabanına kaydettiğimiz veriyi çektiğimiz bölüm 4.ınputda s1 verisini yazacağı alan hocam..illa ınput3 olmak zorunda değil adi gibi nesne isimleride tanımlayabiliriz.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal