Amasya'da Gezilecek Yerler?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba;

Haftasonu (Cumartesi sabahtan Pazar akşama kadar) gezi amaçlı Amasya'ya gideceğiz eşimle. Yer olarak ırmak kenarında bir konak ayarladık.

Hiç gitmediğimiz bir yer sadece içinden otobüsle geçmiştik o yüzden Amasyalı veya Amasya'daki arkadaşlardan bir kaç gezilmesi gereken yer tavsiyesi alabilir miyim?

Cumartesi öğleye doğru varış ve Pazar öğleden sonra dönüş olacak o yüzden süre de biraz kısıtlı.

Meraba hocam ben Amasyalıyım. Irmak kenarındaki konaklar güzel bir seçim olmuş. Hemen konağın olduğu sokak içeri şehir diye tabir edilen bir sokak. burada cafe ve barlar bulmak mümkün.Ayrıca bu sokakta, görülmeye değer Hazeranlar Konağı Müzesi, kendine özgü yemekleriyle Amasia Mutfağı var. Hemen sokağın üst kısmında, tarihi mekan olarak, kral kaya mezarları ve kızlar sarayı var. Irmağın diğer yakasında Sultan Beyazıt Külliyesi en önemli Osmanlı mimarisi. İçerisinde kütüphane, Cami, Aşevi var. Arabanız varsa Amasya'yı kuşbakışı görebileceğiniz Amasya Kalesi gezilip görülebilecek mekanlar arasında. Akşam çay sefası için, yine tepeden kuşbakışı şehri görebileceğiniz, Seyir kafe teras, güzel bir mekan. Havanın açık olması durumunda, Taşova yolu üzerinde Borabay gölü'nede gidebilirsiniz, doğayla iç içe, hoş bir yer. Mangal keyfi veya sabah kahvaltısı için mükemmel. Beni memlekete tekrar götürdün hocam :cry: Sizlere iyi eğlenceler

@mcm2276
Hocam bahsettiğiniz yerleri bir kağıda yazıyorum. Araç olacak, zaman dar olduğundan Borabay gölü olmasa da Kaleye ve Seyir Kafe'ye de mutlaka uğrarız diye düşünüyorum.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Bir de konakların bulunduğu sokağı fotoğraflardan gördüm. Araç girebiliyor mu onu bilemedim. Amasya'da sadece öğretmenevini karşıdan otobüsle geçerken gördüm. Sanırım oradaki bir köprüden konaklara doğru geçeceğiz. Araç için park yeri var mıdır o dar sokaklarda.

subversaa' Alıntı:
@mcm2276
Hocam bahsettiğiniz yerleri bir kağıda yazıyorum. Araç olacak, zaman dar olduğundan Borabay gölü olmasa da Kaleye ve Seyir Kafe'ye de mutlaka uğrarız diye düşünüyorum.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Bir de konakların bulunduğu sokağı fotoğraflardan gördüm. Araç girebiliyor mu onu bilemedim. Amasya'da sadece öğretmenevini karşıdan otobüsle geçerken gördüm. Sanırım oradaki bir köprüden konaklara doğru geçeceğiz. Araç için park yeri var mıdır o dar sokaklarda.

Öğretmenevinin olduğu yerden sonra konaklar başlıyor hocam, öğretmenevi tarafından (ayrıca polis karakolu da var orada) sokağa girdiğinizde sorun olmaz, yani orası tek yön, doğru yönden girmiş olacaksınız. Sokakta yol kenarlarında park etmiş araçların yanına park ettiğinizde sorun olmaz, herhangi bir park ücreti yok. Çarşı merkezinde ise yol kenarlarında parkomat uygulaması var, saati 1 yada 2 liraydı galiba..

hocam merhabalar,hafta sonu için güzel bi yer seçmişsiniz. ben 4 yıldır amasyadayım,küçük bir yer ama insan sıkılmıyor gercekten. doğası cok güzel bir kere. ben ce de hocam en önemli yapmanız gereken seyir terasında çay içmek,unun dışında haftasonları ırmak kenarı da hareketli olur,bir yürüyüş yapın derim..iyi eğlenceler.

Ben amasyalıyım ve amasyada oturuyorum gerçekten mükemmel bir şehir insan her defasında gerçekten büyüleniyor.Sana önerebileceklerimi arkadaşlar önermiş kaleye kesinlikle çıkmalısın :) İyi haftasonları diliyorum :)

BBNET
Geri