Altına Bi haller oluyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tenten
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Tenten

Süper Üye
Süper Üye
@eya hocam altında büyük bir değişim var galiba

chrs0.png

Ayrı başlık açmasaydık keşke arkadaşlar, ana başlıktan devam edilseydi.

Bugün 1650$'a kadar geriledi sonra birden roketlenmiş 40$ birden artmış. Pazartesi nasıl olacak durum. Dolar-TL de önemli tabi.

adamlara bak be siyaset mi yapıyorlar, servetlerine servet mi belli değil.

Altının yukarı yönlü hareketinin temelinde doların bollaşması ve dolayısıyla değer kaybetmesi yatıyor. Dünyada belirsizlik arttıkça güvenilir liman olarak altına yatırım yapılıyor. Son dönemde QE3 denen yeni bir parasal genişleme yani (dolar basılması) gündeme geldi. O yüzden altında yukarı yönlü hareketlenme oldu. Uzun vadede ise benim görüşüm altın veya altına dayalı bir para uluslararası ödeme aracı olarak kullanılacak.

swanp' Alıntı:
kredi çekip altın mı alsak acaba :)
dün altın fiyatlarına bakıyordum, belki düşer biraz daha diye bekleyim dedim, dün alsaymışım bugüne kârdaydım :D :puhaha:

Geçen yıl 78 liradan almıştım gramını bugün 97 olmuş. Altın uzun vade de kazandırıyor aslında al satlarla da iyi para kazanılıyor ama risk tabi..

yaklaşık 1 yıl önce 104 den aldım altın fonu, hala zararı çıkarabilmiş bile değilim, baya uzun vadeli kazandıracak anlaşılan :)

99.65' ibulsun gramı satacam b,r yıl oldu 99 65 den altın aldım hala ana fiyatı bulmasını bekliyorum

Geçtiğimiz kış altınları bozdurmadığıma pişman oldum.. Çeyrekleri 180den satsak iyiydi ya dur bakalım bu kış nereleri göreceğiz..

Geçen yıl Nisandan-Ağustosa kadar aralıklı olarak ortalama 85 TL den toplam 130 gram altın almıştım. Gramı 109 TL ye kadar çıktı, ihtiyacım olmadığı için bozdurmadım. Sonra 90 küsürlere düşüp uzun süre sabit kaldı. Uzun süre bozdurmayı düşünmüyordum. Bu haziran acil paraya ihtiyacım olunca 5 gün içinde parça parça 92-93 lerden hepsini bozdurmak zorunda kaldım . TL olarak kalsa da getirisi yakın olacaktı . Geçen ay İş bankasından 615 TL den 2 tane Cumhuriyet altını aldım. Dün 635 ediyordu. Bakalım bozdurmak ne zamana kısmet olacak.

Altının uzun vadede kar ettireceği garanti ama insanın o paraya ne zaman acil ihtiyacı olacağı belli olmuyor.

fahrican' Alıntı:
Geçen yıl Nisandan-Ağustosa kadar aralıklı olarak ortalama 85 TL den toplam 130 gram altın almıştım. Gramı 109 TL ye kadar çıktı, ihtiyacım olmadığı için bozdurmadım. Sonra 90 küsürlere düşüp uzun süre sabit kaldı. Uzun süre bozdurmayı düşünmüyordum. Bu haziran acil paraya ihtiyacım olunca 5 gün içinde parça parça 92-93 lerden hepsini bozdurmak zorunda kaldım . TL olarak kalsa da getirisi yakın olacaktı . Geçen ay İş bankasından 615 TL den 2 tane Cumhuriyet altını aldım. Dün 635 ediyordu. Bakalım bozdurmak ne zamana kısmet olacak.

Altının uzun vadede kar ettireceği garanti ama insanın o paraya ne zaman acil ihtiyacı olacağı belli olmuyor.

10bin liranın bankada vadeli hesapta getirisi aylık yaklaşık 50 lira. Sizin hesaba göre bakarsak vadeli hesaptan biraz daha iyi bir getirisi olmuş. Tabii en tepede bozdursanız daha iyiymiş ama artık o kadar olur :)

Bir miktar altınım var mesleğe başladığımdan beri tüm birikimim aile baskısıyla aldım evleneceksin diye tutturdu gestapo ama ben evleninceye kadar epey kar edeceğim galiba altından:))

98,5tan almıştım bir miktar, 109 lara çıkınca bekle altının 120 olması bekleniyor dediler, olmadı. Şimdi zararımı kurtarsam hemen satacağım, gerçi iranın altın operasyonu varmış gündemde ne olur bilemem

BBNET
Geri