Altını kuyumcuda mi bozdurayım bankada mı?

Kodla Büyü

kkslyyldz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar düğünden kalan altınları nakte çevirmem gerekiyor. Ayin 18 inde ziraatin altın experi gelecekmiş yakindaki bankaya. Şimdi bu altınları kuyumcuda mı bozdurmak avantajlı yoksa altın hesabı oluşturup öyle nakte çevirmek mi? Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Re: Ynt: Altını kuyumcuda mi bozdurayım bankada mı?

Oncelikle kuyumcu ile pazarlik yapip gram bazinda hesabini yapip bozdurmak en mantiklisi. Ben kuyumcudan bozdurmustum. 100 gr da 350-400 tl kardaydim.

ibrahimes' Alıntı:
Oncelikle kuyumcu ile pazarlik yapip gram bazinda hesabini yapip bozdurmak en mantiklisi. Ben kuyumcudan bozdurmustum. 100 gr da 350-400 tl kardaydim.
Hocam nereye gore o kadar karlisiniz? Soylediginiz rakam baska bir bozdurma secenegine gore %4 daha fazla kar anlamina geliyor ki bence ihtimal dışı.

ibrahimes' Alıntı:

altının gramını 4tl fazladan bozan yer neresiymiş merak ettim :idea:

Birden fazla kuyumcudan teklif alın. Genellikle büyük Kuyumcular daha iyi teklif verir. Bankadan da teklif alın. Döviz Büroları falan altın alıyorsa onlardan da teklif alın. En yüksek fiyati kim verirse ona bozdurun.

Ben kuveytturk ve albarakaturke sormustum. Bu arada benimkiler kucuk altindi. Bankalar kucuk altin olarak degil gram olarak hesapliyor. Hesaplama da bir degisiklik yapiyorlar. Kuyumcu tanidikti onunla pazarlik yaptim.

Arkadaslarin soyledigi gibi iki yere de hesaplatip isinize gelen yere bozdurmak mantikli.

BBNET
Geri