Alkollü araç sürene hapis geliyor...

Kodla Büyü

Mr.Spermata

Süper Üye
Süper Üye
Ak Parti’nin alkol ve sigara yasaklarını genişleten yasa teklifi üzerinde önemli değişlikler yapıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun alt komisyonda dün yapılan yeni değişikliğe göre, 1 promil alkollü araç kullanan sürücülere 700 lira para cezasının yanında 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi kararı alındı. Yapılan değişikliklerle beraber bundan böyle, sürücü trafik kontrolünde alkol ölçüm cihazına (alkolmetre) üflemezse 1 promil alkollü sayılacak. Alkollü araç kullananların ehliyetine 6 ay el konulacak. Beş yıl içerisinde ikinci kez alkollü araç kullananlara 877 lira para cezası verilecek ve ayrıca ehliyetine 2 yıl süreyle el konulacak. Üç veya daha fazla aynı durumda yakalanan sürücüye ise bin 407 lira para cezası verilecek ve ehliyeti her seferinde 5’er yıllık süreyle alı konulacak.
http://gundem.milliyet.com.tr/alkollu-s ... efault.htm

kesinlikle olmalı zaten ama yinede çok büyük bir ceza değil. duymuşsunuzdur geçenlerde adam polise çarptı polisin bacağı kurtaılamadı adam sabah serbest bırakıldı bu böyle olmamalı

Bence bir kez dahi alkollü yakalanan kişinin, bir daha kesinlikle ehliyet almasına izin verilmemek koşuluyla ehliyetine el koyulmalı. Çünkü kaza zaten insanın başına bir kez geliyor! Kimsenin canı kendini bilmez biri yüzünden yanmasın.

Direk hapse atılmalı. Alkollü kullanan kendi ölürse kimsenin umurunda değil ama başka masum insanların hayatını tehlikeye atma hakkı yok. 400 TL 877 TL gibi komik cezalar insanları geri getirmez.

inşallah gelir. alkollü sürücü yüzünden konya da bir öğretmen arkadaş eşi ve çocuğu öldü, geriye sadece 1 kızı kaldı, tek başına..

fahrican' Alıntı:
Direk hapse atılmalı. Alkollü kullanan kendi ölürse kimsenin umurunda değil ama başka masum insanların hayatını tehlikeye atma hakkı yok. 400 TL 877 TL gibi komik cezalar insanları geri getirmez.

Haklısın hocam. Şehir içi duble yolda 70 km hızla giderken 350 tl civarı ceza kesiyor, bile bile başkasının canına kast eden caniye 400 tl ceza kesiyor... Hakkımı helal etmiyorum!

Alkollüyken araç kullanmak ben birini öldüreceğim ile denk geliyor bana, o yüzden destek verenlerdenim, içmeyin diyorum ama illa içecekse de Taksi yada dolmuş kullansın, göz göre göre cinayet başka birşey değil.

sonuna kadar destek veriyorum hatta acınmamalı :verymad: zira adam zaten zil zurna kafası yerinde yok , gidiyor bir masumun canına kastediyor sakatlık ediyor , zira Allah korusun bu izimde başımıza gelir AKP sarhoş araba kullananlara idam getirse gıkımı çıkarmam alkış çalarım .
Kimsenin içmesine karşı değilim ama özgürlük bir başkasının özgürlüğünü tehdit ettiği anda biter

geçende de bir polise çarptı. polisin bacağın kesmişler, adam serbest kalmış.

bence plakasız motor kullananlar da, alkollü araç kullananlar da teröristten farkı yok, sonuçta cana kast ediyorlar ve serbest bir şekilde dolaşabiliyorlar sonra.

izmitlii' Alıntı:

bence plakasız motor kullananlar da, alkollü araç kullananlar da teröristten farkı yok, sonuçta cana kast ediyorlar ve serbest bir şekilde dolaşabiliyorlar sonra.
o olay hala içimi burkuyor bir insanın canı ne kadar ucuz bu adama hapis az bile ama adalete bak ki serbest kalmış

hozgulen' Alıntı:
izmitlii' Alıntı:

o olay hala içimi burkuyor bir insanın canı ne kadar ucuz bu adama hapis az bile ama adalete bak ki serbest kalmış

Polise yapılmasına rağmen bu oluyorsa, heralde normal vatandaş öldürülse adama birde ödül verirler. Artık akp nin suyu iyice ısındı, böyle aptalca bir memleket olamaz. Sarhoşsun, kaza yap, karşı tarafın bacağı kesilsin, eee neymiş denetimli serbestlik, gerizekalılar.

Tecavüz olaylarıda aynı, domuz gibi toplumda gezmeye devam ediyorlar, hiç sevmeme rağmen bir ara youtubeden sarkıntılık yapan bir gerzeğin sedat peker tarafından dövülmesini izlemiştim, öyle olmalı, bir daha cesaret edilmemeli.

bence ceza az bile tam destek ve arttırılmasını da istiyorum can her şeyden önemlidir.

polis yerine doğuda bir aşiret üyesine yada zengin birine çarpsa idi herhalde çoktan Herhangi biri tarafından vurulurdu Herkes bilirdi
Hiçkimse karışmazdı Herhangi biride olayı üstlenmeye kalkar para cezası ile kurtulurdu ....

BBNET
Geri