Alışık olduğumuz programların bedava alternatifleri

Kodla Büyü

mesutkaraca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
292
Piyasada bilgisayarınız için bir çok programın ancak parayla satın alındığını biliyorsunuz. Hatta buna rağmen baş ağrısı olmaya devam eden birçok program daha var. Bazılarımız, hatta pek çok insan, korsan alternatiflere danışmayı tercih ediyor. Yine de herkes biliyor ki korsan yazılımlarda virüs çıkma olasılığı yüksek ve korsan oldukları için yine sorun çıkartıyorlar. Beleşçi insanlar böyle bir dosyanın hazırlanması çok yardımcı olacaktır. Umarım ki size de yardımcı olur.

Kingsoft Office
Kendisi şu ana kadar kullandığım en iyi Word Processor olabilir. Kingsoft tıpkı Microfoft Office’teki Ribbon menüsüne benzer bir menü sunarken, 2003’ten uzaklaşamayanlar için klasik görünüm seçeneği de sunuyor. “odt.” gibi Microsoft Office’in okuyamadığı formatlar yerine “.docx” gibi Microsoft’a ait olan dosya biçimlerini varsayılan dosya biçimi olarak kullanıyor. Eminim ki bir yerde vardır, ama şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım programı kullanırken. Ayrıca internet tarayıcılarından alışık olduğunuz, sekmeler Kingsoft Office’te de kullanıyor ve bu özelliği çok beğendiğimi tekrar tekrar söylemek istiyorum. Bunları geçtim, bir de üstüne bedava. Kesinlikle kullanmanızı öneriririm, pişman olmayacaksınız.

GIMP
Buradan sonra düz giriyorum arkadaşlar. Artık duygusal konuşmayacağım, konuşmanın az ve özü hepimize yeter. İkinci soracağınız sorunun Photoshop olduğunu herkes biliyor. En azından birçok kişi için bu ne yazıkki böyle. Kısaca GIMP piyasada photoshop dışındaki bedava alternatiflerden en iyisi. Photoshop’a ek olarak vektör çizimi de yapabilen program, bu özelliğine rağmen Illustrator için en iyi alternatif olmayabilir. Photoshop’a daha çok benzeyen bir versiyonunu istiyorsanız GIMPShop adlı alternatifini deneyebilirsiniz.

Inkscape
Illustrator dediğinde birçok kişi sana bu yazılımı önerir. GIMP’in vector çizimini yetersiz bulanlar için önereceğim alternatif.

Lightworks
İş video düzenlemeye geldiğinde akla Windows Movie Maker(Lütfen dünyadan yokolsun şu program!), Adobe Premiere veya Sony Vegas Pro geliyor. Sony Vegas Pro ve Premiere tabiki Windows Movie Maker gibi bir programın yanında daha profesyonel araçlar olarak kalıyorlar. Bu programlar birçok yerde profesyonel olarak kullanılıyor. Bir de Lightworks var ki, bu ikisinden geri kaldığını söyleyemeyeceğim. Kendisinin kullanıldığı birçok profesyonel yapım var. Bir gözatıp az video düzenlemeyi öğrenseniz Movie Maker cehenneminden güzelce çıkabiliriz.

Blender
Kendisi aynı anda iki farklı yazılıma karşı alternatif olarak sunulabilir. Biri Adobe After Effects ki kendisi videolara özel efekt eklemek için kullanılır. Biri de Autodesk Maya, o da piyasaki en çok tercih edilen 3 boyutlu animasyon programıdır. Blender bu iki programın yanında da daha alt seviyede kalsa da bedava alternatif olarak ikisinin de heveslileri için iyi bir seçim. Tabi üniversite öğrencisiyseniz rahatça Maya’yı veya Autodesk’in birçok yazılımını bedavaya indirebilirsiniz, onu da unutmamak lazım.

Audacity
Adobe Audition’ın yanında ona alternatif olan küçük bir versiyonu olarak kalsa da, Audacity ile ses kaydedip podcast hazırlayan birçok insan var. Hatta Youtube’da hala ses kayıtları için bu yazılımı kullanan iyi animasyonculara da rastlayabilirsiniz.

scilab
Mühendislik öğrencileri MATLAB’le haşır neşirdir sanırsam. Karşınızda kendisinin one en çok benzeyen en iyi alternatifi. Aslında MATLAB’in bir diğer büyük rakibi de Octave adlı yazılım olsa da Octave sadece Linux üzerinde çalışıyor ve onu sadece Linux kullanan arkadaşlara tavsiye edebileceğim. scilab ne yazıkki MATLAB ile aynı dosya biçimini kullanmıyor fakat iki programında amacı ve belli farklılıklar olsa da genel olarak kod dili aynı.

Winamp
iTunes’u hiç sevmediğimi, Windows ile acayip uyumsuz olduğunu, özellikle de çok yavaş açıldığını söylemiş miydim? Artık biliyorsunuz. Winamp iTunes gibi güzel ve beyaz bir arayüze sahip olmasa bile sisteme daha az yük bindiriyor ve genel olarak daha hızlı çalışıyor. En azından bu benim tecrübem ve kendisiyle çok iyi anlaşırız.

VLC Media Player
Tamam büyük ihtimalle bunu hepiniz biliyorsunuz. Birçok video türünü rahatça oynatabilen VLC. Bana göre de GOM Player gibi alternatifleri arasında en basit olanı ve en hızlı çalışanı.

Mozilla ThunderBird
Outlook’a karşı en iyi alternatif diyebilirsiniz. Size tavsiyem üniversite e-posta adresinizi şu programa kaydedip bir daha şifre girmekten kurtulmanız olacaktır. Bunun yanında bir de eklentiler bölümüne göz atıp takvim ve benzeri özellikler de ekleyebilirsiniz. Rahatça sahip olduğunuz tüm e-posta adreslerinizdeki e-postaları güzel güzel okuyabileceğiniz ve bir çok internet tarayıcısı üzerindeki servisten daha kullanışlı bir arayüze sahip şu programı indirin derim, özellikle siz Mozillacılar.

Calibre
Bu da iPad’lerindeki iBooks app’ini çok sevenler için gelsin. PDF dosyalarınız için bir medya kütüphanesi olacak bu programı eğer e-kitaplar ile aranız iyi ise cidden bir kütüphaneye çevirebilirsiniz.

Kaynak: http://ieee.bilkent.edu.tr/teknoloji101/?p=2883
 
Winrar yada Winzip için serialsız c r a c k siz 7-zip

Acrobat Reader için Foxit Reader
 
Geri
Üst