ALES kaldırıldı

Kodla Büyü

cesur yürek99

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Üniversitelerarası Kurul 'un aldığı karara göre, üniversitelerde Yüksek Lisans yapmak için aranan ALES şartının, Tezsiz Yüksek Lisans programları için kaldırıldığı bildirildi

bilalca' Alıntı:
Güzel bir haber :+1:

pekte güzel haber değil. devlet ünv artık sadece mülakatla öğrenci alacak ama esas kaldırılmasını isteyen cemaat ünv leri oldu. cemaat ünv yüksek lisans porğramları için öğrenci arıyor ama engel olarakt karşılarına ales çıkıyor.
cemaat ünv yükrsek lisans proğramları için

aktif sen üyesi olursanız 3750 tl
eğitim bir li olursanız 4000 tl
diyerleri için 7000 tl uygulmasını başlattı

bu uygulamayla 1 taşla iki kuş vurulacak. aleste bu cemaat baskısyla kaldırılmış oldu.

bence de saçma.Alesten belirli bir puanı alamayacak ileri zekalıların yüksek lisans yapması için uydurulmuş bir şey.

cesur yürek99' Alıntı:
aak' Alıntı:
Tamam sende cemaat ünv başvurmazsın, sorun ne?

ben cemaat ünv karına zarına bakmam ama devlet ünv de yaşancak torpiller ne olacak devlet ünv vuracağı darbeyi nasıl ortadan kaldıracaksınız.

O zaman o yönlü konuşun. Az önce başka söylüyodunuz.

Kaldırılmasında mebdeki idarecilerin de payı olmuştur.
Eski okulumda, Eğitim-Yönetimi Denetimi Alanında özel üniversitelerde Tezsiz Yüksek Lisans yapmak isteyen müdür yardımcıları vardı. ALES e giriyor ama barajı aşamıyorlardı :puhaha:
Müdürlük başvurunda Yüksek Lisansa ek puan geliyor. İyi bir okula geçebilmek için parayı gözden çıkartıyorlar. ALES kalksın diye epey uğraşmışlardır.

özel üni hangi alandan olursa olsun 50 puan alanı kabul ediyordu sonuçta para ile yapıyordun..devlet üni hangi kritere göre alacak merak ettim..bi adam belli bir başarı gösteremiyorsa yapmasın sadece kağıt üzerinde formalite icabı yapılan bir uygulamanın ne faydası olacak bu devlete anlamış değilim..

Hocam sanırım sadece TEZSİZ yüksek lisans yapmak için ALES şartı kaldırıldı. ALES olmadan asla :)

cesur yürek99' Alıntı:
Üniversitelerarası Kurul 'un aldığı karara göre, üniversitelerde Yüksek Lisans yapmak için aranan ALES şartının, Tezsiz Yüksek Lisans programları için kaldırıldığı bildirildi

herohamster' Alıntı:
özel üni hangi alandan olursa olsun 50 puan alanı kabul ediyordu sonuçta para ile yapıyordun..devlet üni hangi kritere göre alacak merak ettim..bi adam belli bir başarı gösteremiyorsa yapmasın sadece kağıt üzerinde formalite icabı yapılan bir uygulamanın ne faydası olacak bu devlete anlamış değilim..

özel ünv 50 puanın altında kalan pastayıda almak istiyorlar. 50 alamayan çok insan var

Akademik anlamda eksikliği olan,no nato no mermerlerin 10 soru bile yapamadan geçemedikleri bu sınav kaldırırlar mı?
Zor ama imkansiz değil.
memursenakademi.com adresinden bununla ilgili bilgi alabilirsiniz. Adamlar 1 ay öncesinden zaten ilanı açmışlar, kayıt bile almışlar
gelecek hafta para sayma makinalarını aktif etmeye başlıyor Kapitalist Müslimler :)

cesur yürek99' Alıntı:
herohamster' Alıntı:

özel ünv 50 puanın altında kalan pastayıda almak istiyorlar. 50 alamayan çok insan var
herkesin ne o kadar verecek parası var ne de yalakalık yapacak kadar gurursuzdur...etraf yüksek diplomalı zeka özürlü ile dolacak desene

herohamster' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
herohamster' Alıntı:

herkesin ne o kadar verecek parası var ne de yalakalık yapacak kadar gurursuzdur...etraf yüksek diplomalı zeka özürlü ile dolacak desene

aynen lafa gelincede yüksek lisans yaptım diyecek. ales gibi ösym ye önemli bir para getiren sınavı yüksek lisansta niye kaldırırlar bilinmez. olacağı şu özele para vermek istemeyen ve devletide kazanamayanlar, torpille girecek bölümlere. gerçi tayin olayı kalktıktan sonra kimse başvurmuyormuş oda ayrı yönü

peki hocam .... üniversiteler başvuruları almadı mı ...şimdi bu önümüzdeki senden için mi geçerli olacak ?

Müdür atamaları için son düzenlenen ek-2 formunu inceledim:
http://www.memurlar.net/common/document ... 09-3-2.xls

Yönetim alanında yüksek lisansa +8 puan veriyorlar. Tezli-Tezsiz diye bir ayrım da göremedim.
Başarı-üstün başarı ve ödül belgelerinden de puan geliyor. Torpille ödüller almış ve özelde Yüksek lisans yapmış biri diğer müdür adayının 20 puan önüne geçiyor. İyi bir okula müdür olmak hedefine yönelmiş birisi için 4-5 bin TL bir şey değil.

Vaktiyle her çeşit lisans daha önceleri de 2 yıllık bölümlerden mezun olup mebe kadrolu öğretmen olarak atanan sonrasında da idareci olan, ALES engeline takılıp 50 yi aşamayan çok kişi vardı. Hem onlar sevinecek hem de kasası dolan özel üniversiteler.

tezsiz yüksek lisans yapmış olmanın bir önemi yokki. yada sizin bildiğiniz bir + sı getirisi var mı? yok bence.

fahrican hocamın dediği gibi Yönetim alanında yüksek lisansa +8 puan veriyorlar.

fahrican hocam tezli tezsiz farketmiyor bizim eski müdür onun için tezsiz yapacaktı

bu ülkede eğitim bitti arkadaşlar paranızı yüksek lisansmış falanmış çarçur etmeyin yedirmeyin üniversitelere bu saatten sonra saldım çayıra mevlam kayıra

Aynen +1

fahrican' Alıntı:
Müdür atamaları için son düzenlenen ek-2 formunu inceledim:
http://www.memurlar.net/common/document ... 09-3-2.xls

Yönetim alanında yüksek lisansa +8 puan veriyorlar. Tezli-Tezsiz diye bir ayrım da göremedim.
Başarı-üstün başarı ve ödül belgelerinden de puan geliyor. Torpille ödüller almış ve özelde Yüksek lisans yapmış biri diğer müdür adayının 20 puan önüne geçiyor. İyi bir okula müdür olmak hedefine yönelmiş birisi için 4-5 bin TL bir şey değil.

Vaktiyle her çeşit lisans daha önceleri de 2 yıllık bölümlerden mezun olup mebe kadrolu öğretmen olarak atanan sonrasında da idareci olan, ALES engeline takılıp 50 yi aşamayan çok kişi vardı. Hem onlar sevinecek hem de kasası dolan özel üniversiteler.

önceden torpil olayları oluyorduda, şimdi iyice çılkı çıktı. ülkede ne eğitim sistemi kaldı, ne emeğe saygı kaldı, ne güven kaldı. torpil, adam kayırmacılık, yalakalık, yaftalık hat safhaya ulaştı. bu ülke böyle olmamlıydı. ama doğru ya, nasılsanız öyle yönetilirsiniz

Ales gibi sınavlar adil olamıyor maalesef.. esim meslek lisesi mezunu. Branşı ıngilizce. Fen lisesinden mezun olan ıngilizcecilerle de yarışıyor. Matematik görmediği icin yüksek not alamıyor. Ama Kpds si 90 in altına düşmez

BBNET
Geri