Üniversitelerarası Kurul 'un aldığı karara göre, üniversitelerde Yüksek Lisans yapmak için aranan ALES şartının, Tezsiz Yüksek Lisans programları için kaldırıldığı bildirildi
bilalca' Alıntı:Güzel bir haber :+1:
aak' Alıntı:Tamam sende cemaat ünv başvurmazsın, sorun ne?
cesur yürek99' Alıntı:aak' Alıntı:Tamam sende cemaat ünv başvurmazsın, sorun ne?
ben cemaat ünv karına zarına bakmam ama devlet ünv de yaşancak torpiller ne olacak devlet ünv vuracağı darbeyi nasıl ortadan kaldıracaksınız.
cesur yürek99' Alıntı:Üniversitelerarası Kurul 'un aldığı karara göre, üniversitelerde Yüksek Lisans yapmak için aranan ALES şartının, Tezsiz Yüksek Lisans programları için kaldırıldığı bildirildi
herohamster' Alıntı:özel üni hangi alandan olursa olsun 50 puan alanı kabul ediyordu sonuçta para ile yapıyordun..devlet üni hangi kritere göre alacak merak ettim..bi adam belli bir başarı gösteremiyorsa yapmasın sadece kağıt üzerinde formalite icabı yapılan bir uygulamanın ne faydası olacak bu devlete anlamış değilim..
herkesin ne o kadar verecek parası var ne de yalakalık yapacak kadar gurursuzdur...etraf yüksek diplomalı zeka özürlü ile dolacak desenecesur yürek99' Alıntı:herohamster' Alıntı:özel üni hangi alandan olursa olsun 50 puan alanı kabul ediyordu sonuçta para ile yapıyordun..devlet üni hangi kritere göre alacak merak ettim..bi adam belli bir başarı gösteremiyorsa yapmasın sadece kağıt üzerinde formalite icabı yapılan bir uygulamanın ne faydası olacak bu devlete anlamış değilim..
özel ünv 50 puanın altında kalan pastayıda almak istiyorlar. 50 alamayan çok insan var
herohamster' Alıntı:herkesin ne o kadar verecek parası var ne de yalakalık yapacak kadar gurursuzdur...etraf yüksek diplomalı zeka özürlü ile dolacak desenecesur yürek99' Alıntı:herohamster' Alıntı:özel üni hangi alandan olursa olsun 50 puan alanı kabul ediyordu sonuçta para ile yapıyordun..devlet üni hangi kritere göre alacak merak ettim..bi adam belli bir başarı gösteremiyorsa yapmasın sadece kağıt üzerinde formalite icabı yapılan bir uygulamanın ne faydası olacak bu devlete anlamış değilim..
özel ünv 50 puanın altında kalan pastayıda almak istiyorlar. 50 alamayan çok insan var
karinca_52' Alıntı:kaynak var mı hocam ...bende alese girecektim..gerçi tezli düşünüyorum..
tezsiz yüksek lisans yapmış olmanın bir önemi yokki. yada sizin bildiğiniz bir + sı getirisi var mı? yok bence.
fahrican' Alıntı:Müdür atamaları için son düzenlenen ek-2 formunu inceledim:
http://www.memurlar.net/common/document ... 09-3-2.xls
Yönetim alanında yüksek lisansa +8 puan veriyorlar. Tezli-Tezsiz diye bir ayrım da göremedim.
Başarı-üstün başarı ve ödül belgelerinden de puan geliyor. Torpille ödüller almış ve özelde Yüksek lisans yapmış biri diğer müdür adayının 20 puan önüne geçiyor. İyi bir okula müdür olmak hedefine yönelmiş birisi için 4-5 bin TL bir şey değil.
Vaktiyle her çeşit lisans daha önceleri de 2 yıllık bölümlerden mezun olup mebe kadrolu öğretmen olarak atanan sonrasında da idareci olan, ALES engeline takılıp 50 yi aşamayan çok kişi vardı. Hem onlar sevinecek hem de kasası dolan özel üniversiteler.