Ales 2014

Kodla Büyü

wanagot

Seçkin Üye
Seçkin Üye
7 yıldır bu sınava giriyorum.. Çözülmesi zevkli sorulardan oluşurdu.. Güzelim sınav rezalet bir noktaya geldi. O nasıl sorular öyle? sanırsınız kazanana nobel verecekler. Bir tek ben miyim acaba bu denli zorlanan..

Re: Ales 2014 hakkında..

Katiliyorum bir soru bu kadar sorulamaz hale getirilir. Fakat hep öğrencilerimize deriz ya herkese zordu :). Sanki amaçta sinavda moral olarak etkilemek

Ben şu haliyle bu sınavın bir amacı olduğunu bile düşünmüyorum hocam.. Varsa da niyetinden şüphe ederim.. Ösym resmen maytap geçiyor:) Neyse artık geçmiş ola..

sadece say1 ve say2 ye zamanım yetti 10 tane de boş var en az. 4 senedir sınava girmiyorum körelmişim :lol:

matematik sorularını hazırlayan arkadaş her kimse, önce cümle kurmayı öğrensin. sorunun neyi amaçladığını anlamak için bile mantık yürütmek gereken bir sınav. Soruları hazırlayanları bu sınava soksak 1 den önce çıkamazlar sınavdan. Seçmek üzere değil eleme için yapılan ve hazırlanması gayet acemice olan bir sınav. teşekkürler öseyeme

ben sorularda hiç bir mantık hatası görmedim. yapılamayacak hiç bir soru yoktu. çok fazla bilgi de içermiyordu tamamen konsantre ve işlem yeteneği.
çok vakit alan sorular olduğu için bünyede feci stres yapıyor.
salon başkanı kimse görmezken saati 1 saat ileri aldı sanki :)

Arkadaşlar kitapçığın altındaki doğru kodlama yaptım kısmı imzalanmazsa bi problem olurmu?

wertyu6' Alıntı:
Arkadaşlar kitapçığın altındaki doğru kodlama yaptım kısmı imzalanmazsa bi problem olurmu?

hocam kitapçıktaki herhangi bir şeyden dolayı sıkıntı olmaz. optik form önemli olan.

hani ne yalan söyleyeyim matematik soruları iyiydi lakin çok fazla vakit kaybettirdi bana. ilk 12 soruyu 9 dk yaptım daha sonra say 1 i 50 dk da bitirmiştim (ki 2 de boş vardı) hakeza say 2 de de aynı durum mevcut idi. 15 dk türkçeye bakabildim o da 23 soru çözdüm o arada. benim hoşuma gitmeyen 2 matematik sorusu idi. birini hatırlamıyorum ama diğeri şu şekilde idi ab-b+a-1 gibilerinden ilk önce direkt ab yi 2 basamaklı sayı olarak çözmeye başladım çıkmadı son 1 dk da farkettim tabiki de naafile en son eve gelince çözdüm. bir soru daha vardı tam açık seçik olmayan da şu an hatırlamıyorum. bir de 3 elemanlı alt küme ile fonksiyonların allah belasını versin bu da net.

Matematik sorularını tek tek düşünürsek güzel sorulardı,seçici sorulardı ama geçen sınavlarda o tip sorulardan 1-2 tane olurdu,bu yıl öyle sorularla doldurmuşlar sınavı..Haliyle vakit yetmedi,ben öylesine girdiğim için,uzun uzun uğraştım sorularla,keyfini çıkardım :)

Peki arkadaşlar benzer dikdörtgen sorusu nasıldı? Ben daha önce hiç benzer dikdörtgen görmemiştim.

xtasy' Alıntı:
ben sorularda hiç bir mantık hatası görmedim. yapılamayacak hiç bir soru yoktu. çok fazla bilgi de içermiyordu tamamen konsantre ve işlem yeteneği.
çok vakit alan sorular olduğu için bünyede feci stres yapıyor.
salon başkanı kimse görmezken saati 1 saat ileri aldı sanki :)

Hocam koca salonda kimse mi farketmedi çakal hocanın saatle oynadığını :puhaha:

XanaDu' Alıntı:
Soru sayısının 40'a düşeceği biliniyor muydu?

80'er tane soru yok muydu hocam? Soru sayıları ve süre ne kadardı bu sınavda?

Ben geçen sonbaharda girmiştim, onun hemen öncesinde de mühendislik sınavına girmiştim ve o sınavdan sonra anladım ki artık çözelim diye değil çözemeyelim diye soru soruyorlar ve maalesef bu bundan sonra da böyle devam edecek. Umarım herkes istediği puanı alır :)

Bir de karenin içinde 8 gen vardı alanı istiyodu, 6 gen içinde x kenarı vardı. fof lu soru bir hayli uğraştırdı. Bir de Türkçedeki sorulardan; baştan 3.sü hangisi gibi sorular iyice gıcıktı. Genel olarak kazıktı

hedefim 95 filandı yine 90a yakın bi puanda kalacağım gibi duruyo. son 2 senedir ek bi çalışma yapamadığımdan mı bilemiyorum ama gerçekten çok zorlandım. say -2 nin zor olmasını anlıyorumda say-1 de bile -şahsım adına söylüyorum zorlandım. ales bir sıralama sınavı olmadığı için alınan puan önem arzediyor bazı başvurularda, o yüzden bu kadar zor yapılmasına gerek varmı bilemiyorum açıkçası. 5 senedir düzenli giriyorum, müdavimi oldum :) ama yine olmadı....

BBNET
Geri