Alan Değişikliği Geliyor............

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Dersi Kaldırılan Öğretmenlere Zorunlu Alan Değişikliği yaptırılacak. Bu bağlamda BT öğretmenleri ve Teknoloji öğretmenlerinin büyük çoğunluğuna alan değişikliği yaptırılması bekleniyor..

Talim Terbiye Kurulu Millî eğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programlarına dair 80 nolu çizelgeyi açıkladı. Çizelgede bazı değişiklikler yer alıyor. En dikkat çeken detay ise 13.maddede işte o madde

Dersi Kaldırılan veya İstihdam Alanı Daralan Öğretmenler

Madde 13 - Dersi ya da alanı kaldırılan öğretmenler, ek çizelgede mezuniyeti itibarıyla

atanabileceği alana ya da öğretmenlerin aylık karşılığı okutacakları dersler bölümünde belirtilen

derslerin öğretmenliğine isteklerine bakılmaksızın alan değişikliği yoluyla atanırlar.

İstihdam alanı daralan öğretmenler, ek çizelgede mezuniyeti itibarıyla atanabileceği alana ya da

öğretmenlerin aylık karşılığı okutacakları dersler bölümünde belirtilen derslerin öğretmenliğine istekleri

de dikkate alınarak alan değişikliği yoluyla atanırlar.

Bunlardan mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil edenlerin alan değişiklikleri görevli

oldukları yerlerde mezuniyetlerine göre atanabilecekleri alanlardaki öğretmen ihtiyacı ve tercihleri de

dikkate alınarak, ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır.

http://www.kamudanhaber.com/ozel-haber/ ... 00355.html

Bunlardan mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil edenlerin alan değişiklikleri görevli
oldukları yerlerde mezuniyetlerine göre atanabilecekleri alanlardaki öğretmen ihtiyacı ve tercihleri de
dikkate alınarak, ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır.

1.Lise Matematik Dersiöğretmen adayı şimdiye kadar ilköğretime atanamıyordu bu özellik bugünden itibaren çift yönlü değişti.
Yani artık ilköğretim matematik bitirenler liseye, lise matematik öğretmenleri ise ilköğretime atanabilecek.
2.Aynı uygulama fen dersleri içinde çift taraflı olarka yapılmış durumda. Fizik-kimya-biyoloji öğretmenlerine de ilköğretimin yolu açıldı. Fen Bilgisi öğretmenlerine de liseye atanabilmenin önü açılmış olduğu yer alıyor.
3. Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmenliğine alım yapılacak alanlar daraltıldı.
BAZI DERSLERİN HANGİ ALAN ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN OKUTULACAĞINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
 Fen Bilimlerine Giriş/Fen Bilimleri: Konularına göre Fizik, Kimya ve Biyoloji dersi öğretmenleri tarafından aylık karşılığı
okutulur.
 Halk Kültürü: Öncelikle Halkbilim ve Türk Halkbilimi mezunu olup hâlen sınıf öğretmeni veya farklı alanlarda görev yapan
öğretmenler olmak üzere Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
 Medya Okuryazarlığı: Öncelikle üniversitelerin Basın Yayın Yüksekokulları/ İletişim Fakültelerinden mezun olup hâlen
Sınıf Öğretmeni olarak görev yapanlar ile Gazetecilik Alanı, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Radyo-Tele-
vizyon Alanı Öğretmenleri olmak üzere Sosyal Bilgiler ve Türkçe Öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
 Proje Hazırlama: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
 Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri
tarafından aylık karşılığı okutulur.
 Satranç: Bakanlıkça açılan satranç kursu belgesine sahip öğretmenler tarafından aylık karşılığı okutulur.
 Sosyal Bilimlere Giriş/Sosyal Bilimler/Sosyal Bilim Çalışmaları: Konularına göre Tarih, Coğrafya ve Felsefe dersi öğret-
menleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
 Tanıtım ve Yönlendirme: (Bu ders, 12/07/2010 tarihli ve 74 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı ile çizelgeden çıkartılmıştır.)
 Trafik ve İlk Yardım: Beden Eğitimi, Biyoloji, Fen ve Teknoloji, Sağlık Bilgisi ile Sağlık Alanı öğretmenlerince aylık karşılığı
okutulur.
Tıp fakültesi mezunlarınca ücret karşılığı okutulur.
 Ekonomi: Ekonomi bölümü mezunu olup farklı alanlarda görev yapan öğretmenler tarafından aylık karşılığı okutulur.
Muhasebe ve Finansman alanı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı ile
Pazarlama ve Perakende alanı öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur. (Bu ders, 12/07/2010 tarihli ve 74 sayılı
Talim ve Terbiye Kurulu Kararı ile açıklamalar kısmına eklenmiştir.)
 İşletme: İşletme bölümü mezunu olup farklı alanlarda görev yapan öğretmenler tarafından aylık karşılığı okutulur.
Muhasebe ve Finansman alanı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı ile Pazarlama ve
Perakende alanı öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur. (Bu ders, 12/07/2010 tarihli ve 74 sayılı Talim ve Terbiye
Kurulu Kararı ile açıklamalar kısmına eklenmiştir.)
 Yönetim Bilimi: Kamu yönetimi bölümü mezunu olup farklı alanlarda görev yapan öğretmenler tarafından aylık karşılığı
okutulur.

1

Ekli dosyalar

• 7841.jpg
    7841.jpg
    89.7 KB · Görüntüleme: 2,155
İnşaallah bize isabet eder. İlköğretimde Matematik öğretmeni olmak var yani. Peki bransı bt olan müdür yardımcıları ne olacak

hiç heveslenmeyin teknoloji tasarım diyorum ben bence en avantajlısı da o olur çünkü en fazla norm açığı orada var

karinca_52' Alıntı:
Dostum bu çizelge Bilişim Teknolojileri dersine hangi mezunların girabileceğini gösteriyor. Bizim yan alan da yoktu hatırlarsan. O yüzden bence boşuna umutlanıyoruz. Ama yine de hayırlısı olur inşallah.

böte nin meslek liselerine atanamazlar özelliği kaldırılırsa bir nebze rahatlama olabilir.ama sorun yinede çözülmüş olmaz.

bellagio' Alıntı:
hiç heveslenmeyin teknoloji tasarım diyorum ben bence en avantajlısı da o olur çünkü en fazla norm açığı orada var

Teknoloji Tasarım kademeli olarak kaldırılıyor sanırım hocam..

bu çizelgeyi yanlış yorumluyorsunuz.zira alan değişikliği kendi istekleri dışında başka alanlara geçenleri kastediyor.çünkü 2006 yılında alanı kapanan birçok kişiye sorulmadan teknoloji ve tasarıma geçirildi.onlarda mahkemeye verdi ve kazandılar.yoksa kimse matematik ya da rehberliğe geçemiyor.bunların dışında alanları kapanan varsa; ki bilişim teknolojileri bunlardan birisi değil.teknoloji ve tasarıma gelince kaldırılması diye birşey yok.zira öyle olsaydı imam hatiplerin orta kısmına konulmazdı.çünkü eskiden imam hatiplerin orta kısmında yoktu.tabi bu ülkede herşey olur...

şimdiden seçim yapan arkadaşlar var hayırlı olsun :)...

ancak açıklanması gereken durum şu ki, bu alan değişikliği öğretmenliğe başlamış olanları değil yeni mezün olanları kapsamaktadır. 13. maddeyi tekrar okursanız anlaşılan bu...

yeni bir şey değil bu arkadaşlar yıllardır var zaten.. sadece 4+4+4 ile beraber gelen yeni dersleri hangi bölüm mezunlarının okutacağı ile ilgili güncelleme yapılmış. bizi ilgilendiren çizelgedeki bilişim teknolojileri kısmı. ortaokulda bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, lisede de bilişim teknolojileri dersi böte mezunlarının okutabileceği dersler.. dolayısıyla dersin kaldırılması veya istihdam alanında daralma söz konusu olmadığından alan değişikliği yapma imkanımız yok.. :(

karinca_52' Alıntı:
papakaa' Alıntı:
rehberliğe talibim :D
:D matematik ve rehberlik btcilerin ortak isteği olur yaparlasa zaten
...
bunu bir öğretmenin söylediğine inanamıyorum. mühendisleri öğretmen yaptılar diye kızan biziz, çocuklar bilgisayarı biliyor diye bilişim dersini kaldıran bakana kızan biziz. sonra bunların üstüne
- bilişim alanı sayısal alan hepimiz matematik biliyoruz olmazsa bizi matemetik öğretmeni yapın
- her öğretmen aslında bir rehberdir bizi rehberlik öğretmeni yapsanızda olur diyen yine biziz :verymad:
...
BT dersi için uğraşmayı düşünen yine yok
:alkis:

orebro' Alıntı:
yeni bir şey değil bu arkadaşlar yıllardır var zaten.. sadece 4+4+4 ile beraber gelen yeni dersleri hangi bölüm mezunlarının okutacağı ile ilgili güncelleme yapılmış. bizi ilgilendiren çizelgedeki bilişim teknolojileri kısmı. ortaokulda bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, lisede de bilişim teknolojileri dersi böte mezunlarının okutabileceği dersler.. dolayısıyla dersin kaldırılması veya istihdam alanında daralma söz konusu olmadığından alan değişikliği yapma imkanımız yok.. :(
...
her tür yasanın farklı uygulanmasından şikayet eden bizler. var olan yasayı kendi kafamıza göre yorumlaya çalışıyoruz.

söylediğiniz gibi hocam o madde zaten yıllardır vardı. hatta belirli zamanlarda gerek zorunlu gerekse isteğe bağlı olarak uygulandı. örneğin liselerde fizik - kimya - bilyoloji öğretmeni fazlasını eritmek için isteyenlerden dilekçe ile ilköğreitm fen bilgisi öğretmenliğine geçişleri yapıldı. aynı şey edebiyat öğretmenlerinden ilköğretim türkçe öğretmenliğine tarih - coğrafya vb.. alanlardan ilköğretim sosyal bilgiler öğretmenliğine isteğe bağlı ve geri dönememek üzere geçişler uygulandı. bu maddeye dayandırılarak.
kaldı ki bilişim teknolojileri dersi her ne kadar uygulamada kalkmış gibi görünsede müfredat içinde var olduğu için, formatörlük diye bir ekstra görev de olduğu için yaşamaya devam ediyor ve bu maddeye göre şu an için geçişler yapılamaz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
papakaa' Alıntı:
rehberliğe talibim :D
:D matematik ve rehberlik btcilerin ortak isteği olur yaparlasa zaten
...
bunu bir öğretmenin söylediğine inanamıyorum. mühendisleri öğretmen yaptılar diye kızan biziz, çocuklar bilgisayarı biliyor diye bilişim dersini kaldıran bakana kızan biziz. sonra bunların üstüne
- bilişim alanı sayısal alan hepimiz matematik biliyoruz olmazsa bizi matemetik öğretmeni yapın
- her öğretmen aslında bir rehberdir bizi rehberlik öğretmeni yapsanızda olur diyen yine biziz :verymad:
...
BT dersi için uğraşmayı düşünen yine yok

sonuna kadar katılıyorum.bunu söyleyince kızıyorlar ama birçok sayısal eğitim almış insan var.o zaman herkes matematik öğretmeni olur...

BBNET
Geri