Tercihleriniz nasıl oldu?
Ben de aynıyım hocamYa benim gibi hiç seçim yapmayanlarda varsa?
Bir taraf olan bertaraf olurbi taraf olan bertaraf olur.
şaka şaka
o zaman 7. maddeden dolayı hangi kurumda iseniz ona otomatik geçiş yaptırılacağınız için şu an ki kurumunuz hangisi ise onu seçin.
idarecilere de söyledim başlama yazısını hazırladılar imzaları attık kararnameyi bekliyoruz.Kararnamesi gelen var mı ?
bizim kurum mebbisinde o bölüm yok hocam.yarın öğreniriz ilçeden.
özel eğitim öğretmenliğine geçmek isteyen varsa güzel bir fırsat var.
evetSadece norm fazlası olanlar için diye biliyorum.
Bu 540 saatlik kurs nerede ve kaç gün sürüyor biliyor musunuz? Merkezi mi yoksa olduğumuz ilde mi oluyor?özel eğitim öğretmenliğine geçmek isteyen varsa güzel bir fırsat var.
çok zor bi alan o, sağlam kafa lazımözel eğitim öğretmenliğine geçmek isteyen varsa güzel bir fırsat var.
Bu 540 saatlik kurs nerede ve kaç gün sürüyor biliyor musunuz? Merkezi mi yoksa olduğumuz ilde mi oluyor?
Anladım. Teşekkür ederim.Şimdilik sadece Malatya ön hazırlık olarak isim istemeye başlamış:
Ekli dosyayı görüntüle 79016Ekli dosyayı görüntüle 79017
valla çalıştığım bir okulda özel eğitim sınıfı vardı, gayet rahatlardı her öğretmenin 1 veya 2 öğrencisi vardı, okuma yazma öğretmeye çalışıyorlardı, yani ilgi dağınıklıkları olabilir ama bizim işimizde kolaydeğil, sınıftaki 25 kişinin toplasan maksimum 5 tanesi ilgili diğerleri ilgisiz, dersi anlatıyoruz kimisi dinliyor öğreniyor, kimisi dinlemiyor öğrenmiyor.çok zor bi alan o, sağlam kafa lazım
25 kişiye anlatırsın dinler dinlemez aman bana ne ben anlattım dinlemedi dersin o ayrı ama özel eğitim öğrencisine eğitim vermek çok kolay değil. Ona bunu deme hakkı yok öğretmenin.valla çalıştığım bir okulda özel eğitim sınıfı vardı, gayet rahatlardı her öğretmenin 1 veya 2 öğrencisi vardı, okuma yazma öğretmeye çalışıyorlardı, yani ilgi dağınıklıkları olabilir ama bizim işimizde kolaydeğil, sınıftaki 25 kişinin toplasan maksimum 5 tanesi ilgili diğerleri ilgisiz, dersi anlatıyoruz kimisi dinliyor öğreniyor, kimisi dinlemiyor öğrenmiyor.
düşüncene saygı duyuyorum tabiki hocam ama sana katılmıyorum, bizim işimizde kolay değil, öğretmene eba anlat dinlemek istemiyor koordinatör anlat imzalat diyor, her 6 ayda bir eba şifresi ver öğrenci unutsun, bilgisayarın kiri tozu pisi, dersimize saygı gösterimemesi idare ile tersleşmelerimizden bahsedip gerilmeyede gerek yok şimdi vb sayfalarca yazabilriz şimdi. yani bu konu tercih işleminden önce olsaydı belkide tefte kalır norm fazlası olmayı tercih edebilirdim.25 kişiye anlatırsın dinler dinlemez o ayrı ama özel eğitim öğrencisine eğitim vermek çok kolay değil.
İşin içinde özveri ve sabır var. Öğretmen olarak sınıf Öğretmenlerine sonsuz saygım varken özel eğitim öğretmeni de ondan az kalır değil bence. O iki öğrenci bile bizi dinlemeyen 20 öğrenciden daha zorlu olabilir diye düşünüyorum.
Yanlış anlamayın bizim işimiz kolay demiyorum. İşini azda olsa hakkıyla yapan her öğretmen için işimiz kolay değil. Hele dedikleriniz bizi zorluyor haklısınız ama özel eğitim öğretmenlerinin çok rahat olduğunu düşünmüyorum öğrenci sayısı az da olsa.düşüncene saygı duyuyorum tabiki hocam ama sana katılmıyorum, bizim işimizde kolay değil, öğretmene eba anlat dinlemek istemiyor koordinatör anlat imzalat diyor, her 6 ayda bir eba şifresi ver öğrenci unutsun, bilgisayarın kiri tozu pisi, dersimize saygı gösterimemesi idare ile tersleşmelerimizden bahsedip gerilmeyede gerek yok şimdi vb sayfalarca yazabilriz şimdi. yani bu konu tercih işleminden önce olsaydı belkide tefte kalır norm fazlası olmayı tercih edebilirdim.
hocam yanlış anlayacak birşey yok, herkes farklı olayarı görüyor farklı tecrübeler ediniyor tabiki görüşlerde farklı olabilir gayet doğal.Yanlış anlamayın bizim işimiz kolay demiyorum. İşini azda olsa hakkıyla yapan her öğretmen için işimiz kolay değil. Hele dedikleriniz bizi zorluyor haklısınız ama özel eğitim öğretmenlerinin çok rahat olduğunu düşünmüyorum öğrenci sayısı az da olsa.
Fen lisesindeyim burada bile öğrencilerden hayattan usandıran var aman deyip sallayabiliriz ama özel Eğitim öğretmeninin o lüksü olamaz demek istiyorum. Yoksa bize ne var demiyorum.