Alanımızla ilgili yeni bir tehlike!

Kodla Büyü

aliriza61

Aktif Üye
BTR görevlendirmelerinde kurs ve belgeyle görevlendirme yapılmaya başladığında alanımıza sahip çıkamadığmız gerçeği ortadaydı, şimdilerde yeni bir tehlike kapıda; norm fazlası sınıfçıları kurslar yardımıyla btr görevlendirmesi verilmesi.
bu gözlemimi paylaşma istedim benim braz elim kolum bağlı, çunki böte mezunuyum ama teknoloji tasarıma atandım ve buyuzden haktan söz etmekte braz zorlanıyorum.ama bu konuda tavsiyem braz sesimizi çıkartmak olmalı.
öncelikle belge kurs hikayesiyle btr görevlendirmelerinin önüne geçilmeli gbime geliyo

Bir okulun kadrosunda bilişim öğretmeni varken farklı bir branştan görevlendirme isteyen ve bu göreve başlayan oldu mu?
Ya da herhangi bir okula başvuruda öncelik bilişim öğretmenine değil de farklı bir branştaki öğretmene verilen yer oldu mu?
Eğer bu durumlardan ikincisi olduysa gerçekten sıkıntı var deriz.

Bu konuda hata bizde diye düşünüyorum benim bulunduğum ilde de btr kursu açılması planlanmakta, kurs verir misin dediklerinde olmaz dememiz gerekiyor kursu verecek olanlar biziz, bindiğimiz dalı kesiyoruz sonra şikayet ediyoruz.

yok hocam öle birşey olmaz bilişim öğretmeni varken başka brantan görevlendirme olmaz, yönetmelik açık

hocam şoyle örnekleyeyim, A lisesinde akıllı tahta var,ancak kadrolu bilgisayar öğretmeni yok. a lisesi kendi öğretmenlerinden birini kursa gönderip a lisesinde BTR olarak görevlendirmesini yapabilecek zamanla.

dengem' Alıntı:
Bir okulun kadrosunda bilişim öğretmeni varken farklı bir branştan görevlendirme isteyen ve bu göreve başlayan oldu mu?
Ya da herhangi bir okula başvuruda öncelik bilişim öğretmenine değil de farklı bir branştaki öğretmene verilen yer oldu mu?

Hocam bir liseye görevlendirme istedim. Lisede kadrolu formatör belgeli kişide başvuruda bulundu. Kadrom ortaokulda. O kişiyi oraya görevlendirme yaptılar beni il formatörleri telefon ile arayıp geçiştirici cevapla oraya başkasını yaptık dediler. :verymad:

Zaten görevlendirmede öncelik bilişim teknolojileri öğretmenlerinde, bir okula bir kişi gerekli ise ve bilişim teknolojileri öğretmeni de istekliyse başka branştaki adamı görevlendiremezler. Yapılan uygulama bizim için bir tehlike değil aksine iyi bir gelişme. Çünkü BTR eksikliğinden dolayı pek çok ilde 2-3 okula görevlendirme yapıyorlar ve bu da bizim için kar değil büyük bir yük. Tamamen destekliyorum, bizim hakkımızı yemeden, bizim yükümüzü hafifletecek bir gelişmeye neden karşı olalım?

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği kadro değil görevlendirmedir. Enerji ve sinerjiyi Her kademede Zorunlu Bilişim Eğitimine harcayıp norm sayısını arttırmak için kullanmak gerekir. Yarın BTR görevlendirmeleri yapılmayacak denildiğinde kimin BTR olduğunun bir önemi yoktur. Hiçbir okldaki BTR o okula Bilişim Teknolojileri Öğretmeni atamasına engel değildir. Atamaya engel olan şey Bilişim Teknoloıjileri ve Yazılım dersinin her kademede zorunlu olmaması ve liselerdeki Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersinin seçmeli olmasıdır.

Benim atanamadığım bir okulda BTR hizmetini kim yaparsa yapsın. Benim atanmama o kişi engel değil sadece işleri hakkı ile yürütüyorsa devletin harcadığı kaynakların güzel kullanılmasını sağlıyor ise teşekkür ederim.

nosTRa' Alıntı:
Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği kadro değil görevlendirmedir. Enerji ve sinerjiyi Her kademede Zorunlu Bilişim Eğitimine harcayıp norm sayısını arttırmak için kullanmak gerekir. Yarın BTR görevlendirmeleri yapılmayacak denildiğinde kimin BTR olduğunun bir önemi yoktur. Hiçbir okldaki BTR o okula Bilişim Teknolojileri Öğretmeni atamasına engel değildir. Atamaya engel olan şey Bilişim Teknoloıjileri ve Yazılım dersinin her kademede zorunlu olmaması ve liselerdeki Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersinin seçmeli olmasıdır.

Benim atanamadığım bir okulda BTR hizmetini kim yaparsa yapsın. Benim atanmama o kişi engel değil sadece işleri hakkı ile yürütüyorsa devletin harcadığı kaynakların güzel kullanılmasını sağlıyor ise teşekkür ederim.

Hocam seni tebrik ediyorum kafamdan geçenleri yazmışsın. Tutturmuşlar kurs açıldı bölüm tehlikede. Hay nasıl bir zihniyetsiniz acaba? Bu kursları alanlar acaba bilişim normunu mu etkiliyor ki? Öncelik her halükarda bizde. Nokta. Feriştahı gelse de böyle, yönetmelik açık. Eğer dersimiz kaldırılırsa ya da ders saatlerimiz düşerse o zaman tehlikeye gireriz. Uzun vadede de Fatih projesi olan okullara BTR normu açmak zorunda kalacaklar. Başka yolu yok. Sadece sabır diyorum.
Bu arada kendisi ortaokuldayken liseye görevlendirilemeyen hocalarım, kusura bakmayın hakkınızı aramamışsınız. Koordinatörlerin bu konuda tavrı hep bilişimciden yana olmak zorunda zaten. Birilerini kayırmak adına sizi görevlendirmemezlik yapamazlar.
Özetle kurs alanlar bizi bağlamaz arkadaşlar. Lütfen atanamayan arkadaşlar da bu kurslar açılıyor diye üzülmesin.

kurs ile bu göreve gelenler sizi arayıp yardım isterlerse kesinlikle yardım etmeyin,ben etmiyorum kurs aldın kendin hallet diyorum :)

caylakcekirge' Alıntı:
aliriza61' Alıntı:
hocam şoyle örnekleyeyim, A lisesinde akıllı tahta var,ancak kadrolu bilgisayar öğretmeni yok. a lisesi kendi öğretmenlerinden birini kursa gönderip a lisesinde BTR olarak görevlendirmesini yapabilecek zamanla.
Hocam sizin söylediğinizi Trabzon Mem yapacak...
Http://trabzon.meb.gov.tr/www/bbilisim- ... cerik/1278

meb sadece kurs acabilir o okula bilişim öğretmeni görevlendirme isterse ilk bilişim öğretmeni alınır bilişim öğretmenınden önce yok okulun kadrolu öğretmeni vs. gibi nedenlerle bilişim branşı dışı bi öğretmen alınırsa kural ihlali yapılmış demektir itiraz edin hakkınızı alın önce bilişim öğretmeni

caylakcekirge' Alıntı:
aliriza61' Alıntı:
Hocam sizin söylediğinizi Trabzon Mem yapacak...
Http://trabzon.meb.gov.tr/www/bbilisim- ... cerik/1278
evet hocam bende trabzondaym, burdaki uygulamanın genel olduğunu düşündüm, tabi belkide diğer illerde farklı uygulamalar olabilir.henuz altyapı sorunları giderilmemiş bir fatih projesi var,şimdi buna birde BTR görevlendirme sorunları eklenince bu projenin çokta sağlıklı ilerlemediğini gördüğüm için alanımız tehlikede diyorum.
bi arkadaşım ders saatlerinden bahsetti ki çok haklı, artık yazılım,ağ, gibi dersler ortaokul ve lisede kesinlikle olmalı.zaten yıllardır buyuzden kendi yazılımını üretemeyen bi Türkiye var karşımızda.

Yakında ilkokullara da akıllı tahta takılınca biz hiç bir yere yetişemeyiz. Belki öyle bir durumda sınıf öğretmenlerini ilkokulda görevlendirirler.

Yav BTR geleceği ve öğretmenlik vasfı olmayan bir görevlendirme şeklidir. BTR görevlendirmelerine tepki vermekle uğraşmaktan çok her kademede zorunlu kodlama dersi için mücadele etmemiz gerekir. Son yıllarda Scratch a artan ilgi dersin keyifliliğini ve verimini arttırdı. 2002 yılından beri BÖTE için hiçbir zaman iyi gitmedi ve kolay olmadı. Ancak birşeyleri değiştirmek yine bizim elimizde. (Scratch + Arduino) birlikteliği ile öğrencilerimize yaptıracaklarımız bize olan bakış açısını okulumuzda ciddi anlamda değiştirecektir. Yazılım ve donanım konusunda iyi olmamız sadece idarenin gözünde fark yaratıyor. Geçenlerde matematik öğretmeni arkadaşım 7. sınıf öğrencilerine koordinat düzlemini anlatırken öğrencilerin bu konuyu bir önceki yıl scratch dersinde işlediklerini söylemesine çok şaşırdığını söylemişti.

faskerhat' Alıntı:
Yakında ilkokullara da akıllı tahta takılınca biz hiç bir yere yetişemeyiz. Belki öyle bir durumda sınıf öğretmenlerini ilkokulda görevlendirirler.

baş edemeyince btr olyını kaldıracaklar bence bir iki yıla
bizim okulun kadrosundaki tüm öğretmenler fatih kullanım kursu almışlar
egede pek eksiği olan yok
branşın kaderi btrye bağlı olamaz. ingilizceciler ilkokullarda kadroyu bile aldı. bizim için tek çare yazılım dersi ile ilkoullarda da kardo açılması
bide 5-6 daki derslere kimsenin dokunmaması

nosTRa' Alıntı:

Hay ağzına sağlık hocam..

togius' Alıntı:
Yav BTR geleceği ve öğretmenlik vasfı olmayan bir görevlendirme şeklidir. BTR görevlendirmelerine tepki vermekle uğraşmaktan çok her kademede zorunlu kodlama dersi için mücadele etmemiz gerekir. Son yıllarda Scratch a artan ilgi dersin keyifliliğini ve verimini arttırdı. 2002 yılından beri BÖTE için hiçbir zaman iyi gitmedi ve kolay olmadı. Ancak birşeyleri değiştirmek yine bizim elimizde. (Scratch + Arduino) birlikteliği ile öğrencilerimize yaptıracaklarımız bize olan bakış açısını okulumuzda ciddi anlamda değiştirecektir. Yazılım ve donanım konusunda iyi olmamız sadece idarenin gözünde fark yaratıyor. Geçenlerde matematik öğretmeni arkadaşım 7. sınıf öğrencilerine koordinat düzlemini anlatırken öğrencilerin bu konuyu bir önceki yıl scratch dersinde işlediklerini söylemesine çok şaşırdığını söylemişti.
Hocam okulda doğru düzgün lab olmayınca o dediklerin olmuyor

bomax01' Alıntı:
dengem' Alıntı:

Hocam bir liseye görevlendirme istedim. Lisede kadrolu formatör belgeli kişide başvuruda bulundu. Kadrom ortaokulda. O kişiyi oraya görevlendirme yaptılar beni il formatörleri telefon ile arayıp geçiştirici cevapla oraya başkasını yaptık dediler. :verymad:

kendi okulunuzda btr olmak istemediniz mi

Hocam anaokullarına kadar akıllı tahta takılacak.Amerika destekli okumak lazım.Paylaşayım meraklısına>>https://www.nwuni.eu/

bomax01' Alıntı:
dengem' Alıntı:

Hocam sen biraz pasif davranmışsın? Ben olsam hiç vakit geçirmeden BİMER üzerin şikayet dilekçesi sonrada İl Milli Eğitime şikayet dilekçesi yazardım. Eğer yine bir sonuç alamazsam direk bakanlığın İnsan kaynakları müdürlüğüne başvururdum. En kötü ihtimal mide bulandırırdım.

fen bilgisi okuyup branş değiştirmek daha mantıklı
lys puanı yerlerde, sadece türkçe ve sosyal yaparak kazanırım ben o bölümü

aliriza61' Alıntı:
BTR görevlendirmelerinde kurs ve belgeyle görevlendirme yapılmaya başladığında alanımıza sahip çıkamadığmız gerçeği ortadaydı, şimdilerde yeni bir tehlike kapıda; norm fazlası sınıfçıları kurslar yardımıyla btr görevlendirmesi verilmesi.
bu gözlemimi paylaşma istedim benim braz elim kolum bağlı, çunki böte mezunuyum ama teknoloji tasarıma atandım ve buyuzden haktan söz etmekte braz zorlanıyorum.ama bu konuda tavsiyem braz sesimizi çıkartmak olmalı.
öncelikle belge kurs hikayesiyle btr görevlendirmelerinin önüne geçilmeli gbime geliyo

Geçen hafta öğretmenlere FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı kursunu verdim. Gün içinde müdürün bilgisayarında İnternet gitmiş. Hem interneti kontrol edeyim hem de kursun ek ders çizelgesini imzalatayım dedim. Hocam sen bu kursu nasıl veriyorsun dedi. Ben de FATİH Eğitmeni kurs belgem var ve veriyorum dedim. Ne derse beğenirsiniz. Benim de Formatorlük Belgem var dedi. Bir kaç öğretmenin yanında "FORMATÖRLÜĞÜN "F"SİNİ BİLEN BU İNTERNET ARIZASINI YAPARDI DEDİM. İNANILMAZ BOZULDU.

BBNET
Geri