Alış-Veriş Sitesi Yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bormut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bormut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mrb arkadaşlar bi alış veriş sitesi yapmak istiyoum. Çok detaylı olmaycak yöresel ürünlerin satılacağı bir site . Bunun için neler gerekiyor. Alış veriş yapanarın kredi kartı numaralarının güvenliğini filan nasıl sağlarım. Hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

PHP, ASP veya ASP.NET gibi dinamik dillerden en az birinde uzman olmanız olmanız gerekir. Hiç bilginiz yoksa bu işe kalkışmayın. :roll:

Kronos33' Alıntı:
PHP, ASP veya ASP.NET gibi dinamik dillerden en az birinde uzman olmanız olmanız gerekir. Hiç bilginiz yoksa bu işe kalkışmayın. :roll:

yani diyorsunuz ki hocam az bilgi ile hazır yapılmış sitede değişiklikler yaparak bu işi yapamazsınız .

Hocam kredi kartı uygulamalarını ve kodları bir miktar teminat karşılığında sanırım bankalar veriyor... Diğeri eğer pek bilginiz yoksa öyle bir sistem kurmak doğru olmayacaktır... Hazır olanlar var, onlardan birini kullanın veya posta çeki ile havale ettirin. Ama yinede güvenli bir sistem kullanın...

burası gibi bir yerle konuşun....

veya buradan kullanıcı yorumlarını da göz önüne alarak seçim yapın... Ama güvenli olmayan bir sisteme bankalar o sistemlerini vermek istemeyeceklerdir.

os commerce... joomla gibi bir şey kurulumu basit kredi kartı optimisazyonu var... arat bak

hocam joomla ile bu işe kalkışıyorsanız hele bu e-ticaret sitesiyse kul hakkı yersiniz. Tabir biraz ağır ama öyle. Php ile yazın sonuna kadar sizinleyim. Kaldı ki bu işler bu kadar kolay değil.

togius' Alıntı:
hocam joomla ile bu işe kalkışıyorsanız hele bu e-ticaret sitesiyse kul hakkı yersiniz. Tabir biraz ağır ama öyle. Php ile yazın sonuna kadar sizinleyim. Kaldı ki bu işler bu kadar kolay değil.

Ne açıdan kul hakkı yemiş olacak merak ettim. Joomla ücretsiz değil mi?

güvenliği sağlanamamış bir e-ticaret sitesi ile nasıl kul hakkı yersin düşün istersen muallim arkadaşım.

güvenliği zaten bankalar sağlıyo. ancak bunun için ssl sertifikası almanız gerekiyor. site hazır hale gitiriyorsunuz banka sitenizi, şirket ismini ve logoyu kontrol ediyo. patentli olmasını istiyo. sitenizin tüm linkleri sorunsuz çalışması gerekiyo. sonra bankayla anlaşıyosunuz onlar size scriptleri gönderiyo ve siteye monte ediysunuz biraz uzun iş yani.

arkadaşlar burada yazdığım cevaplar biraz sivri olabilir ama iş e-ticarete döndümü yine siz mağdur olursunuz.

Kod:
http://www.r10.net/webmaster-genel-konular-sorunlar/296333-bankadan-aldigimiz-sanal-posun-sitemize-entegre-edilmesi-gerekiyor.html

Hocam inanın bana bu işler bu kadar basit değil. Ben de şu sıralar bir e-ticaret sitesi gelişmek istiyorum ama inanın bana size teklif veren büyük firmalar veya taşeron yazılım şirketleri uygulamalarınızda çok katman kullanıp kullanmadığınıza geliştirilebilirliğinize, güncelleme maliyetlerine ki bunda parayı kastetmiyorum. Herşeye bakıyor. Nesne yönelimli bir dil bilmiyorsanız e-ticaret işine hiç girmeyin. Benden tavsiyesi.

birde şu yorumlara bakın ki burası joomlanın bile kendi forumu

http://forum.joomlatr.org/joomla-guvenl ... 28696.html

İyi derecede kod bilginiz yoksa os commerce editleyin. Gerekli güvenlik öenlemlerini aldıktan sonra bankalara sanal pos başvurusunda bulunun. Ancak sizin için hayli zor olabilir. Hatta hayli tehlikeli

BBNET
Geri