akvaryum balıkları

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hava motoru olmadan kücük bi fanusa akvaryum balığı almak istiyorum.sizin biröneriniz var mı arkadaşlar.bu hobiyle uğraşan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var

srknkkc' Alıntı:
beta al hocam cok dayanıklıdır test edip onaylandı :D ıslak havluda bile yaşayabiliyor
memnunsunuz yanı dimi hocam.haftada bir kaç defa suyunu değiştirecegim hava motoru olmayan kucuk bi fanus için alacam. beta diırosunuz yani.yazdım bunu hocam :))

Fanusta balık beslemek balığı bir nevi yavaş yavaş öldürmek demek. Hava motoru olmadan beta ve japon yaşayabiliyor. Fanusta beslemek yerine güzel bir akvaryum alarak hava motoru iç filtre hatta berrak su için dış filtre...balıklardan aldığın keyif kat kat artacaktır hocam.Bu konuyla ilgili forum siteleri var ama orda boyle bir soru sorarsan azar yiyebilirsin:)

realforever' Alıntı:
srknkkc' Alıntı:
beta al hocam cok dayanıklıdır test edip onaylandı :D ıslak havluda bile yaşayabiliyor
memnunsunuz yanı dimi hocam.haftada bir kaç defa suyunu değiştirecegim hava motoru olmayan kucuk bi fanus için alacam. beta diırosunuz yani.yazdım bunu hocam :))
alabilirsinz hocam uzun süre yaşar :)

haftada bir suyunu değiştrmenz yeterli şebeke suyu kullanmayın..her değiştrdgnzde dezenfekte ilacı atın (1 damla) eger fanusun içinde süs falan koyacaksanz iyice yıkayıp önceden bir kaç gün suda bekletin yemini düzenli verin aynı saatte aynı miktarda böylece uzun süre bakabilrsnz ..eger japon alacaksanız suriye japonu tercih edin

srknkkc' Alıntı:
haftada bir suyunu değiştrmenz yeterli şebeke suyu kullanmayın..her değiştrdgnzde dezenfekte ilacı atın (1 damla) eger fanusun içinde süs falan koyacaksanz iyice yıkayıp önceden bir kaç gün suda bekletin yemini düzenli verin aynı saatte aynı miktarda böylece uzun süre bakabilrsnz ..eger japon alacaksanız suriye japonu tercih edin

teşekkur ederım arkadaşlar.evet şimdi yaptığım sadece bir ön araştırma.okul başlasın yenı eve taşınacam belkide akvaryum yaparım ..

fanusta banus besleyemek hayvana zulüm etmekten başka birşey değildir. Yazıktır o canlıya.

realforever' Alıntı:
hava motoru olmadan kücük bi fanusa akvaryum balığı almak istiyorum.sizin biröneriniz var mı arkadaşlar.bu hobiyle uğraşan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var
Yıllardır balık besliyorum. Fanusta balık beslemek balığa eziyettir. 40cm likte olsa içinde ufak bir iç filtre olan akvaryum alın. Çok ucuz fiyata. Hem balığı rahatlıkla izlersiniz, hemde balığınız mutlu olur. Fanusta balık bile izlenmiyor. Bazı yerinde kocaman görünüyor bazı yerinde ufacık :) Siz fanusu unutun, akvaryum düşünün. Ayrıca balık bakımı hakkında ayrıntılı bilgiler akvaryum forumlarında bolca mevcut. Ordaki tavsiyelere uyarsanız hiç problem yaşamazsınız.

bazı arkadaşlar akvaryum al ona koy demişler betta balığı için.

Geçenlerde biraz araştırdım içinde motor çalışan hareketli sularda betta strese girip ölüyormuş durgun ve hareketsiz suları severmiş kendisi

realforever' Alıntı:
Hocam sen bırak onu bunu 20 senelik deneyim var bende.
Şuan fanusda japon besliyorum...2 adet oranda aslanbaş japonum var canavar gibi.
Yapman gereken! mini filitre alacaksın

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayv ... l-76052016

Balık bakımı zordur. Sessiz sessiz durduklarına bakma. Adama bir sürü iş çıkartıyorlar.

hocam yanlış anlamayın ama balık beslemek o kadar saçma geliyo ki bana :D
ne sesleri var nede eve bir hareketlilik katıyor :D

farukdogu' Alıntı:
hocam yanlış anlamayın ama balık beslemek o kadar saçma geliyo ki bana :D
ne sesleri var nede eve bir hareketlilik katıyor :D

Balık beslemek bulunulan ortama dinginlik getirmek için yapılır.
dünyanın 3/4 nün denizlerle kaplı olmasının bir sebebi de belki budur.

Balık kadar belkide beni rahatlatan birşey yoktur.Al ama kurallarına da uy hocam küçük bi motor 7 lira al .HAyvancaıza bişey olunca ben kendi kendimi yiyorum canım sıkılıyor.Sizde alısırsanız alısırsınız birşey olursa sizinde moralınız bozulur

BBNET
Geri