AKRAN zorbalığı karşısında yapılacaklar ?

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Selam arkadaşlar, biga da bir meslek lisesinde yaşanan hadise beni çok sarstı, 20 l. Yılımı çalışıyorum, aynı zamanda 2 evlat sahibiyim, o gencecik, piril piril çocuğun ,okulda gördüğü şiddet dolayısıyla entube edilmiş olması, inanılmaz kanıma dokundu.

Bakanlıktan birileri şayet okuyorsa lütfen gereğini yapsın, bizlerde üzerimize düşeni fazlasıyla yapalım, güzellikle olmuyorsa ,korkutarak, sindirerek yapalım ama yeter ki bu tür hadiseler okullarımızda yaşanmasın .

Bakanlığın şu anda 1. Derece de bu konuya yoğunlaşması gerekli diye düşünüyorum.
Bizlerde öğrenci olduk ,hatta belki bir çoğumuz meslek lisesi çıkışlıyiz evet kavga dövüş oldu ,denk geldik ama asla böyle bir vahşete denk gelmedim. En fazla ağzımız yüzümüz berelenir, burnumuz kanar ,dudağımiz patladı falan.
Ama bu neyin hıncı ,bu neyin şiddeti, ölümüne canice nasıl olabilir anlamak mümkün değil.
Bakanlık en azından okumaya niyeti olmayan başı bozuklari artık sistemden çıkarsın, zorunlu eğitim süresi kısalsin, insanlar hepimize çocuklarını emanet ediyor keza ben de her sabah okudukları okula kendi çocuklarımı emanet ediyorum.

Allah başta yavrumuza olmak üzere tüm evlatlarimiza sağlık, sıhhat versin, acılarını göstermesin.

Hocam daha kaç hafta oldu açılali sadece benim müdahil olduğum 20 den fazla akran zorbalığı olayi oldu okulda. Haraç kesmeler mi dersin tehtit mi dersin kavgami dersin sınıf basmalar mi dersin. Ama ceza yok. Öğretmenin gözü önünde sigara yakıp dumanını üflüyor öğrenci öğretmenin suratına , öğretmen kafayı çevirip gidiyor. Öğretmenler genel olarak bu idari yapıdan bu yönetim şeklinden ve şartlardan bezmiş durumda ve banane diyip geçiyor. Veli profili zaten malum umurlarinda değil çocuklar. Bir kaç öğretmen kaldık ses çıkan otorite sağlamaya çalisan ama yakında bende lanet olsun diyerek çevireceğim artık kafayı diğer tarafa. Hah işte ozaman ne olacak okullarda izleyip göreceğiz.

Çok ciddi bir konu akran zorbalığı. Malesef öğrenciler birbirine çok hoyrat davranıyor. Önlemek için etkin mekanızma yok. Disiplin veya öğrenci davranişları değerlerndirme kurulları daha etkin çalışmalı

ilksms
Geri