AKILLI TAHTADA VİRÜS

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 777
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Tek yol deepfreeze. Antivirüslerin çoğu usb virüslerini tanımıyor, hatta hepsi. Antivirüslerin çoğu kullanıcıyı uyarıyor, flash bellekte virüs var diye, ancak kullanıcılar bilinçsiz olup, devam et deyince bir anlamı kalmıyor. O yüzden mutlaka hem c hem de D bölümlerini koruyacak şekilde Deepfreeze kurmak gerekiyor. Lab'daki bilgisayarlarda 3 yıldır virüs derdi olmuyor.
Tabi öğretmen arkadaşlara tahtayı kullanmadan önce kapatıp, açmalarını söylemeyi unutmamak lazım.

Lisanslı Kaspersy aldık o bile kısayol virüslerini görmüyor, free kullananları düşünemiyorum artık.

777' Alıntı:
AKILLI TAHTALARDA VİRÜSÜ ÖNLEMEK İÇİN ÖNERECEĞİNİZ PROGRAMLAR VAR MI??

Hocam en iyi program değerli meslektaşlarımızı biraz bilinçlendirmek. Çoğumuz da öğrenmeye açık değiliz. Nasıl başarırsınız bilemeyeceğim ama en etkili ve kesin çözüm ne yazık ki bu :)

benim izlediğim yol şu

ET lerde ATAK ve C, D de deep var. Böyle olunca C ve D tahta kapanıp açılınca tertemiz oluyor. ATAK varken de usb çıkarılınca tahta 200 saniye içinde kapanacağından açık halde durmayacaktır.

Tek sıkıntı USB lerin virüslü olarak ortalıkta dolaşması kalıyor. bunu da bana usb lerini getiren öğretmenlere yazma izni koyarak hallediyorum. usb ye ATAK dosyasını atıp bir de bir klasör oluşturuyorum. sonra usb ye yazma koruma koyup içinde oluşturduğum klasörün yazma korumasını kaldırıyorum. dolayısıyla usb root una yazılan virüsler duvara tosluyor, bilgi kopyalayacak öğretmen de usb içindeki klasörün içine bilgilerini atarak devam ediyor

bu şekilde zinhar virüs bulaşmıyor

BBNET
Geri