Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

akıllı tahta harddiski görmüyor.

Konu, 'Fatih Projesi | Görev, Teknik Sorunlar ve Çözümler' kısmında ozdemirdemircan tarafından paylaşıldı.


  1. ozdemirdemircan

    ozdemirdemircan Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğeni:
    0
    Arkadaşlar akıllı tahtaya imaj yükledim. Yükleme işlemi başarıyla tamamlandı (en azından msj görüntülendi). Fakat tahta harddiskten boot etmiyor. Biosta ve açılış ekranından harddiski görebiliyorum. Fakat bir türlü tahta harddiskten boot etmedi. Sizce neden olabilir. http://www.eba.gov.tr/haber/1441374414 bu bağlantıdaki güncelenmiş imajı yüklemiştim. Şimdiden teşekkürler.
     
  2. selchuk

    selchuk Site Gezgini

    Kayıt:
    27 Nisan 2007
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    Kullandığın usb ile daha önce imaj yükledin mi yoksa ilk defa mı denedin?
     
  3. turapt

    turapt Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    26 Aralık 2009
    Mesajlar:
    544
    Beğeni:
    2
    ben bu imajda hiç sıkıntı yaşamamıştım.. temiz bir usb ile tekrar imajı yüklemeyi dene hocam..
     
  4. ozdemirdemircan

    ozdemirdemircan Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğeni:
    0
    farklı bir flashla bir daha deneyelim bakalım. teşekkürler
     
  5. panacea

    panacea Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    50
    Bios ayarlarında gelişmiş> sata yapılandırmasında sata modu ACHI olacak.
    Önyükleme ayarlarında ise açılış seçeneği1 de ise UEFI sabit disk: Windows boot manager(p4: Samsung) seçili olacak.

    Benim akıllı tahtalarda böyle hocam bir deneyin bakalım.
     
  6. selchuk

    selchuk Site Gezgini

    Kayıt:
    27 Nisan 2007
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    Hocam bence bios ile hiç uğraşma.
    sorun usbden kaynaklı gibi.
     
  7. ozdemirdemircan

    ozdemirdemircan Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğeni:
    0
    bios ayarları dediğiniz gibi. farklı bir flashla yeniden imaj yükledim sonuç aynı.
     
  8. stan007

    stan007 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    555
    Beğeni:
    5
    hocam o imaj ne yazıkkı tüm faz2 lere uygun değil , eğer bakabilirsen işlemci türünü buraya yazabilirmisin...
     
  9. ozdemirdemircan

    ozdemirdemircan Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğeni:
    0
    işlemci 64 bit i3 3120M 2,50Ghz
     
  10. stan007

    stan007 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    555
    Beğeni:
    5
    hocam alabiliyorsanız çalışan bir tahtayı düzenleyip Acronis yada clonezilla ile imaj alıp yükleyin , elimde size uygun imaj var ama kendiniz imaj alırsanız daha sağlıklı olur..
     
  11. ozdemirdemircan

    ozdemirdemircan Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğeni:
    0
    en mantıklısı bu görünüyor galiba hocam sağolasın
     
  12. panacea

    panacea Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    50

    Katılıyorum hocam aynen ben de öyle yapıyorum
     
  13. kakamir

    kakamir Site Gezgini

    Kayıt:
    10 Eylül 2009
    Mesajlar:
    45
    Beğeni:
    1
    hocam aynı sorun bende de vardı.
    flashını tahtaya tak sonra biosa gir ve başlangıcı flash belleğin orda görünecek flashı seç ve imajı yukle bende sorun böyle çözüldü
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal