akşam 5 ten sonra ek ders

Kodla Büyü

ozzzzz80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ilimizde hizmetiçi kurslarda görevlendirildik. 17-21 arası veriliyor. ama ek dersimiz diğer ek derslerimizle aynı hesaplanıyor. farklı olması gerekmezmi? bilgisi olan varmı?

hatırladığım kadarıyla 6:30 dan sonra kiler akşam ekdersi ama kursun başladığı saat önemli isterse kurs gece 12 de bitsin 5 te başlamışsa gündüz ek dersinden ödenir yani yarısı gece yarısı gündüz olmaz bende hizmet içi eğitmeniyim oradan biliyorum

kalimero' Alıntı:
hatırladığım kadarıyla 6:30 dan sonra kiler akşam ekdersi ama kursun başladığı saat önemli isterse kurs gece 12 de bitsin 5 te başlamışsa gündüz ek dersinden ödenir yani yarısı gece yarısı gündüz olmaz bende hizmet içi eğitmeniyim oradan biliyorum
cevap için tşkk hocam. hangi yönetmelikte geçtiğini biliyormusun?

Bilip bilmeden herkes bu kurs ücretleri konusunda yazılar yazıyor. Ondan sonra da sizin yöneticilerinizin gözü takılıyor bu tür forumlara .Demek öyleymiş diyip acısını sizden çıkartıyorlar. Ben öyle biliyorum şu şöyle oluyor şeklinde yazılar yazmayın. Varsa yönetmelik genelge ona göre hareket edin. Sonra buralar ağlama duvarına dönüyor.

Gece ücreti akşam 18:00 dan sonra başlar ve %10 fazladır. Dersiniz kaçta başlarsa başlasın 18:00 dan sonraya denk gelen ders saatlerinde gece ücretinden faydalanırsınız. Yok başlangıcı 17:55 bitiş 22:00 faydalanamayız diye birşey olmaz. Ek ders çizegesinde iki ayrı satırda gündüz ders süresi ve gece ders süresi belirtilir. Böyle bir yazı hiçbir yerde yok .Birisi uydurmuş yazmış diğerleri de onu okumuş sonra yazan adam da inanmış buna..

İkincisi hizmetiçi kurslarda mesai içi mesai dışı kavramı diye birşey olmaz. Kurs ne zaman açtıysanız ücretinizi alırsınız. Hizmetiçi kurslar hizmetiçi yönetmeliğine ve ek ders yönetmeliğine göre açılır. İki yönetmelikte de mesai içi ve dışı kavramı yoktur. (Eğer verdiğiniz kursla ilgili görevinizden dolayı ayrı bir yönetmelik ve esaslar sözkonusu değilse )Bu konularda amiriniz farklı düşünüyorsa yanlış düşünüyor. Hakkınızı belgelerle arayınız. Yaptığınız işin tüm prosedürlerini mutlaka öğreniniz .(Yönetmelikleri, genelgeleri vs.) Amirinizin karşısına çıktığınızda başkalarından duyduklarınızla değil tüm bilginizle çıkınız. Saygı ölçüsünde bu konuyu bildiğinizi hissetirirseniz sorun kalmayacaktır. Yok hala anlaşılamıyorsa yazı ile müracaat ediniz. Yazı ile size ilgi göstererek cevap versin. Sorun çözülecektir. Sözün bittiği yerde yazı devreye girer.

lütfen bu tür forumlara soru soran arkadaşlara bilmiyorsanız ya cevap yazmayın yada ilgili mevzuata yönlendirin. zeybekd nickli arkadaş gerekli mevzuat linklerini vermiş . Alttaki linkte de hizmetiçi genelgesi mevcut. İkisi yeter bunlar için..

http://hedb.meb.gov.tr/

BBNET
Geri