Akıllı Tahtalar Kuruldu,ee sonraki aşama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan winfast
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

winfast

Üye
arkadaşlar okulumuza geçtiğimiz ay 36 adet akıllı tahta kuruldu.Adamlar kurdu gitti.Ancak tahtların kablosuz bağlantısı vs gidi herhangi birşeyi henüz yapılmadı,bikaç birşey teslim edeceklerdi geçen gün eksik parça varmış gittiler bidaha gelen olmadı.

Okul müdürümüz tahtaların şifresini arkadaşlara verdirdi ,bir haftadır kullanılıyor en azından sunu video vs göstermek için..

Ben akıllı tahtalarla ilgili bir seminer vs almadım..Bu tahtaların imajından,güvenliğinden anlamıyorum.

Şimdi herkes usb leri takıp birşeyler yüklüyor bunun virüs vs sıkıntısı olur mu
Ayrıca herhangi bir program yüklemek istersek yönetici yetkiniz yok diyor bu nasıl çözülür..

Ağ kablolama ve elektrik bağlantılarını yani altyapıyı farklı bir firma yapıyor. Altyapı için bekleyeceksiniz, bizde tahtaların kurulumundan bir sene sonra altyapı çalışmaları yapıldı. Tahtalara lisanssız program yüklenmemesi söylendi, bunda sorumlu sizsiniz. Ücretsiz programlar kullanabilirsiniz.
Geçen senelerde kurulan tahtalar için imaj dosyası paylaşılmıştı daha önce ama sizin tahtalar için uygun olur mu bilemem, imaj ve şifre konusu için il fatih koordinatörleri ile irtibata geçin.

ortaokul hocam..Birkan hocam iyide kimin ne yüklediğini kontrol etmem mümkün değil :(( 20 saat dersim var üstelik,öğretmen arkdaşlara uyarılarda bulununca trip atıyorlar,zaten bende akıllı tahtayla yeni tanıştım biran önce seminere alınmayaı bekliyorum..ayrıca onca akılı tahtanın imajnı ben nasıl alıcam yahu hangi arada yapıcam ki imajda almadım hiç :((

bizim okula da ekim ayında kuruldu tahtalar ama resmi olarak teslimatı yapılmadığı için hala açamıyoruz

Hocam tahtaların kendi antivirüs programları var içinde diye biliyorum...

Ah hocam ben de ilk atandığım sene seminer falan almadan görevlendirildim bir liseye zorla..Sudan çıkmış balık misaliydim o zamalar kelimenin tam manasıyla. Ama sıkmayın tatlı canınızı korkacak bişey yok eğer BilgisayarBilişim varsa :+1: Sormak istedikleriniz araştırın forumdan sorun.. eminim çoğu şeyin cevabını forumdan bulacaksınız. İçinden çıkamadığınız sorun mu oldu çağırın teknik servisi ilgilensinler..

winfast' Alıntı:
ortaokul hocam..Birkan hocam iyide kimin ne yüklediğini kontrol etmem mümkün değil :(( 20 saat dersim var üstelik,öğretmen arkdaşlara uyarılarda bulununca trip atıyorlar,zaten bende akıllı tahtayla yeni tanıştım biran önce seminere alınmayaı bekliyorum..ayrıca onca akılı tahtanın imajnı ben nasıl alıcam yahu hangi arada yapıcam ki imajda almadım hiç :((

Hocam imaj için tavsiyem en az 500 gb lık harici disk edinip, "clonezilla" yı öğrenin. Alternatif olarak, "acronis" de kullanabilirsiniz. Temiz daha fazla kullanılmamış tahta vardır elbet, bunlardan birisinden dediğim programla imaj alın. Diğer öğretmenlere gelince ilk yapılacak toplantıda durumu anlatın, Bildiğim kadarıyla Vestel virüs gibi bir sebebten bilgisayar çökerse servis ücreti alıyor. Öğretmenler olur olmaz şeyler yüklemezlerse iyi olur. Fakat tabi insanoğlu sonuçta illaki yapacak birisi çıkar. Forumda daha önce kullanım talimatmarı paylaşılmıştı bunlardan faydalanabilirsiniz. 32 tahtada baya fazla şimdiden kolay gelsin .

http://www.bilgisayarbilisim.net/fa...killi-tahta-kullanim-talimatlari-t101775.html

birkan' Alıntı:
winfast' Alıntı:

Hocam imaj için tavsiyem en az 500 gb lık harici disk edinip, "clonezilla" yı öğrenin. Alternatif olarak, "acronis" de kullanabilirsiniz. Temiz daha fazla kullanılmamış tahta vardır elbet, bunlardan birisinden dediğim programla imaj alın. Diğer öğretmenlere gelince ilk yapılacak toplantıda durumu anlatın, Bildiğim kadarıyla Vestel virüs gibi bir sebebten bilgisayar çökerse servis ücreti alıyor. Öğretmenler olur olmaz şeyler yüklemezlerse iyi olur. Fakat tabi insanoğlu sonuçta illaki yapacak birisi çıkar. Forumda daha önce kullanım talimatmarı paylaşılmıştı bunlardan faydalanabilirsiniz. 32 tahtada baya fazla şimdiden kolay gelsin .

http://www.bilgisayarbilisim.net/fa...killi-tahta-kullanim-talimatlari-t101775.html

hocam az önce vestel servisi geldi.sizin imaj vs almanıza gerek yok dedi.sıkıntı olursa bizi çağırın dedi içime su serpti:)

Sizin yine iyi olmuş valla hocam.Bize de geçen ay kuruldu tahtalar.Vestel bana bi pdf dosya bırakmış talimatlar var içinde .Nasıl imaj alacağım nerden ne indireceğim falan filan bi de 32 gb lık bir flash bellek edinmemi tavsiye etti Vestel servisi :wink: imaj alıp yüklemek için.Daha şimdiden 2 tahta çöktü açılmıyor. Tam bir saçmalık,çok başım ağıracak çokkkk...

yeni kurulan tahtalarda win 7 mi, geçen yıl kurulanlarla yazılımsal olarak bir değişiklik var mı

hocam faz1 (win7) ve faz2 (win8) imajları burada paylaşıldı. indirip kolayca kullanabilir kurabilirsiniz.

yenilerde antpoi var hocam. stardbord kurmayın lisans sıkıntısı olabilir.

ben de senin gibiydim çok takma kafana elbet zorlancaksın ama biraz haşır neşir olunca anlıyosun işleyişini özellikle A.T.A.K ve deepfreeze kurmanı tavsiye ederim böylelikle tahtaların kontrolü sana geçer ve diğer öğretmenlerde sorumlu olarak seni tanır. bu dediklerimi kurduktan sonra okulda öğretmenlere bununla ilgili bilgilendirme toplantısı bile yapabilirsin. Böylece öğrenciler ve hatta öğretmenler saçma işlere girişmezler. Ayrıca kurmak istedikleri herşey senin elinin altından geçer.

birşey daha faz1 faz2 tahtaların yönetici şifreleri aynımı, yanlış anlaşılmasın yarın yeni kurulan bir okulun öğretmenlerine tahtalar hakkında bilgi vereceğim tahtalarda ne var ne yok bilmiyorum hazırlıksız gitmek istemiyorum

BBNET
Geri